۱۲ مرداد ۱۳۹۹، ۰:۰۸
کد خبرنگار: 2137
کد خبر: 83893001
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیام نوبخت به مناسبت درگذشت کارگردان عروس آتش

۱۲ مرداد ۱۳۹۹، ۰:۰۸
کد خبر: 83893001
پیام  نوبخت به مناسبت درگذشت کارگردان عروس آتش

تهران- ایرنا- معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه درگذشت خسرو سینایی کارگردان سینمای ایران را تسلیت گفت.

در پیام محمدباقر نوبخت معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه آمده است:

انالله و انا الیه راجعون؛  

دریغ که اندکی پس از چله‌نشینی جامعه هنری کشور در عزای جناب محمدعلی کشاورز و پس از او آقای سیروس گرجستانی، بار دیگر با درگذشت خالق «مرثیه گمشده» جامه عزا بر تن سینمای ایران پوشانده شد. استاد خسرو سینایی فیلمسازی مؤلف و تأثیرگذار بود و دردآشنای مردم.  
وداع سینایی با سینمای ایران را به تمامی هنرمندان کشور، بویژه همسر ایشان سرکار خانم اصولی تسلیت گفته و برای او که با «زنده باد» سینمای پس از انقلاب را کلید زد؛ آرزوی رحمت و غفران دارم.

خسرو سینایی کارگردان فیلم سینمایی «عروس آتش» که به کرونا مبتلا شده بود، روز شنبه درگذشت.

فرح اصولی همسر خسرو سینایی عصر شنبه ۱۱ مردادماه خبر درگذشت همسر خود را تایید کرد.

سینایی حدود یک ماه قبل برای یک عمل جراحی در بیمارستان بستری بود و بعد از مدتی مرخص اما به علت عفونت ریه و مبتلا شدن به کرونا دوباره در بیمارستان امیر علم بستری شد.

این کارگردان و مستندساز سینمای ایران فیلم‌های متعددی را ساخته که یکی از مشهورترین آن‌ها عروس آتش بود که جایزه بهترین فیلمنامه را در هجدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.

سینایی متولد ۲۹ دی ماه سال ۱۳۱۹ در ساری بود که تاکنون آثار بسیاری از جمله فیلم مستند و داستانی را با درون مایه‌های اجتماعی کارگردانی کرده است.

از جمله آثار این کارگردان می توان به جزیره رنگین، کویر خون، مثل یک قصه، گفتگو با سایه، عروس آتش، کوچه پاییز، هیولای درون، زنده باد و تهران امروز اشاره کرد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، برای فیلم عروس آتش و لوح زرین بهترین کارگردانی در دومین دوره جشنواره فیلم فجر، برای فیلم هیولای درون از جمله جوایز این هنرمند است.

سینایی در سال ۱۳۸۷ موفق به دریافت نشان ویژه کشور لهستان از سوی رئیس‌جمهور این کشور شد. او این نشان را به خاطر ساخت فیلم مستند مرثیه گمشده که روایت‌گر مهاجرت هزاران لهستانی به ایران در سال‌های ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است، دریافت کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha