«حمید کریمی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هدف از این اقدام حفاظت بیشتر این آثار تاریخی، توجه بیشتر به این آثار دوره قاجار و سلجوقی در این منطقه بوده که می تواند پذیرای گردشگران خارجی باشد.
وی با اشاره به اینکه سالانه گردشگران زیادی از کشور های گرجستان، ارمنستان، روسیه، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، مغولستان، عراق، ترکیه، آلمان، فرانسه و ایتالیا از جاذبه های تاریخی این منطقه دیدن می کنند، افزود: این شهرستان آثار مختلف دوره های تاریخی را در خود حفظ کرده است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رباط کریم گفت: همچنین پرونده ثبت میراث طبیعی رودخانه شادچای و رودخانه شور در دست اقدام است تا در کمترین زمان ممکن به ثمر بنشیند.
کریمی بیان کرد: پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای سنگی و حاج کمال توسط کارشناسان این نهاد به مدت ۲ ماه تکمیل شده است.
کاروانسرای قاجاری حاج کمال به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع ، در محدوده شهر رباط کریم قرار دارد و مربوط به دوره فتحعلی شاه قاجار است.
کاروانسرای سنگی (قلعه سنگی) نیز با قدمت مربوط به قرون اولیه اسلام ـ سلجوقی است که با مساحت بیش از ۴ هزار متر مربع در دوم بهمن ماه سال ۱۳۸۲ با شماره ۱۰۸۲۲ در مجموعه فهرست آتار تاریخی کشور ثبت شد.
این اثر تاریخی در بخش مرکزی رباط کریم، دهستان امامزاده ابوطالب قرار دارد.
در شهرستانهای جنوبی غربی استان تهران، شامل بهارستان، اسلامشهر و رباط کریم ۳۵ اثر تاریخی ثبت ملی شده اند.
نظر شما