حمید کریمی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مرمت این ۲ بنای شاخص شهرستان رباطکریم تا دهه فجر سال جاری تکمیل میشود.
وی با بیان اینکه اعتبار این مرمت به صورت شناور و در چند مرحله به هربنا تخصیص مییابد، خاطر نشان کرد: مرمت آسیاب آبی شامل دیوارکشی و بندکشی و داخلی بنا و کاروانسرا نیز شامل سبکسازی ضلع شرقی بنا، مرمت یک در، آجر فرش و هشتی بناست.
وی اضافه کرد: بر اساس برآوردها برای مرمت اولیه آسیاب آبی و کاروانسرای حاج کمال به ترتیب حدود ۱۰۰ و ۳۵۰میلیون تومان هزینه خواهد شد.
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان رباط کریم، بهارستان و اسلامشهر اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز مرمت یخچال حکیمآباد، یخچال بازار یک و ۲ رباطکریم و مرمت پل سالور اسلامشهر هم به صورت شناور تخصیص یافته و عملیات آن تا پایان امسال تکمیل میشود.
وی همچنین از تکمیل مرمت قلعه زمانآباد رباط کریم و قلعهسنگی پرند توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: قلعه زمانآباد با یک میلیارد تومان سرمایهگذاری در بازه زمانی یک ساله توسط بخش خصوصی مرمت و با کاربری اقامتگاه سنتی بهرهبرداری میشود.
وی ادامه داد: همچنین مرمت قلعهسنگی پرند نیز توسط شرکت عمران شهر پرند با یک میلیارد تومان سرمایهگذاری و در بازه یک ساله تکمیل میشود تا این محل به منطقه گردشگری تبدیل شود.
هم اینک ۹۵ بنا و محوطه تاریخی شاخص در شهرستانهای رباط کریم، بهارستان و اسلامشهر شناسایی شده که از این تعداد ۳۵ اثر ثبت ملی است.
کاروانسرای قاجاری حاج کمال به مساحت سه هزار و ۵۰۰ مترمربع در محدوده شهر رباطکریم قرار دارد و مربوط به دوره قاجار است.
آسیاب آبی رباطکریم نیز مربوط به دوره قاجار بوده و در جنوبشرقی محله بازارک واقع است؛ این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۸۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
نظر شما