رئیس اتاق بازرگانی شیراز: بیشتر واحدهای لبنیات سنتی فاقد مجوز هستند

شیراز- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: امروز عرضه لبنیات سنتی در استان فارس و کلانشهر شیراز به یک تهدید جدی برای سلامت شهروندان تبدیل شده و آسیب‌هایی نیز به واحدهای صنعتی فعال در زمینه وارد کرده است.

به گزارش دریافتی پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی افزود: اکثر واحدهای عرضه کننده لبنیات سنتی فاقد مجوزهای لازم هستند و توزیع گسترده محصولات غیربهداشتی توسط این واحدها به ویژه در شرایط شیوع ویروس کرونا موضوع جدی است که مسئولان باید به عنوان یک تهدید به آن نگاه کنند.
وی ادامه داد: این واحدها به طور معمول شیرهای برگشتی کارخانه‌ها را به قیمت پایین خریداری کرده و در محیط‌های کاملا غیر استاندارد و غیر بهداشتی اقدام به تولید محصول و سپس عرضه آن در بازار می‌کنند.
او اظهار داشت: با توجه به کوتاهی در زمینه برخورد با این واحدها که سلامت مردم را به مخاطره انداخته، شاهد استقبال مردم از محصولات تولیدی این واحدها هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: با توجه به مشکلات حاد واحدهای ارائه دهنده لبنیات سنتی در استان به ویژه شهر شیراز، هسته صنایع تبدیلی شورای پژوهش این اتاق با همکاری بخش صنایع غذایی دانشگاه شیراز، یک طرح پژوهشی با عنوان 'بررسی میزان آلودگی لبنیات سنتی شهر شیراز به عوامل خطرزای شاخص' تهیه کرده است.
او بیان کرد: بر اساس داده‌های این گزارش که به شکل تصادفی از مراکز توزیع لبنیات سنتی شهر شیراز جمع‌آوری شده، محصولات تولیدی با عنوان محصولات لبنی سنتی در شهر شیراز از کیفیت استاندارد و مطلوبی برخوردار نبوده و از نظر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی، مشکلات بهداشتی جدی و خطرزا برای سلامت عموم به دنبال دارند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: درحالی که در برخی مواقع تغییر در برخی افزودنی‌ها به محصولات لبنی در واحدای تولیدی صنعتی تبعات بسیاری از سوی مراجع نظارتی برای آن واحدها به دنبال دارد، شاهد هستیم که واحدهای غیرمجاز عرضه کننده لبنیات بدون در نظر رعایت مسائل بهداشتی، محصولی را در ظرف ریخته و به دست مردم می‌دهد.
رازقی گفت: فعالیت واحدهای غیر مجاز لبنیات با عنوان لبنیات سنتی از سال ۹۰ در این استان با هدف ایجاد اشتغال رونق گرفت که امروز توسعه روزافزون و فعالیت این واحدها، به یک چالش و معضل برای صنایع لبنی تبدیل شده است.
وی، کاهش فروش محصولات کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی شناسنامه‌دار و بیکاری نیروی کار آنها را از جمله آثار منفی فعالیت واحدهای غیرمجاز بر واحدهای صنعتی فعال لبنی دانست و تصریح کرد: اکثر واحدهای عرضه کننده لبیات سنتی در کنار رعایت نکرده بهداشت عمومی، حقوق قانونی از جمله مالیات، ارزش افزوده و بیمه را نیز پرداخت نمی‌کنند و این درحالی است که این واحدها به دلیل عدم نیاز به تجهیزات و ماشین آلات، هزینه تولید بسیار پایینی دارند اما محصول تولیدی آنها با قیمت‌های بسیار گزاف به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد.
وی، ضمن تاکید بر لزوم تصمیم‌گیری در خصوص فعالیت این واحدها از سوی مسئولان استان اضافه کرد: پیشنهاد کارشناسی ما این است که واحدهای لبنی سنتی که فاقد مجوزهای لازم هستند تعطیل شده و واحدهای لبنی سنتی دارای مجوز فعالیت هم توزیع گسترده نداشته باشند و فروش آنها تنها در محل انجام شود.
او افزود: همچنین به هیچ واحد لبنیات سنتی جدیدی توسط مراجع ذی‌ربط مجوز فعالیت داده نشود و نظارت و نمونه برداری‌های مستمر از مواد اولیه و محصولات آنها توسط اداره کل استاندارد و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha