غلامرضا عبده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای حراست و حفاظت بیشتر و جلوگیری از تخریب، تجاوز و ساخت و سازهای بی رویه غیرمجاز در حریم تپه تاریخی "محمودکان" مهاباد، عملیات تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این تپه از محل اعتبارات استانی با اعتبار ۱۵۰ میلیون ریال انجام شد.
وی هدف از اجرای این عملیات را مشخص کردن گستره آثار تاریخی، تعیین حریم و عرصه آنها برای حفاظت بهتر و تعیین کاربری اثر عنوان کرد و گفت: با این اقدام نحوه ساخت و سازها در اطراف بناها مشخص میشود و حفظ سیما منظر این آثار نیز بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
رییس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مهاباد با اشاره به اینکه مطالعات تعیین حریم تپه شایگان این شهرستان نیز سال گذشته آغاز شد، اضافه کرد: تپه شایگان یکی از آثار با ارزش مهاباد است که بهدلیل قرارگیری در روند توسعه شهر نیازمند تعیین حریم است.
عبده عنوان کرد: بر اساس کاوشهای صورت گرفته و کشف آثار، این تپه باستانی آثاری را در پایینترین سطح خود مربوط به دوره مانایی و در سطوح بالاتر مربوط به دوره ساسانی در خود جای داده و پیشنهاد شده که مطالعاتی بصورت ادامه دار و بلند مدت در ارزشهای تاریخی این محوطه به شکل لایه نگاری صورت گیرد.
وی عنوان کرد: با ایجاد پوشش حفاظتی لازم هم از تخریب بنا جلوگیری و از ساخت و سازها و تصرفات جلوگیری شود.
مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد؛ سد مهاباد، غار ، تالاب بینالمللی کانیبرازان، موزه مردم شناسی و حمام میرزا رسول، دخمه سنگی فخریگاه، برده کنته و مسجد جامع از مهمترین اثرهای تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
این شهرستان با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
نظر شما