مطابق اساسنامه مراکز تربیت معلم سابق، حداقل سن دانشجو ۱۷ سال و حداکثر آن ۲۲ سال بوده است که در اولین پذیرش دانشجوی متعهد خدمت برای دانشگاه فرهنگیان، کمیسیون توسعه منابع انسانی شورای عالی آموزش و پرورش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان را ۲۴ سال تعیین کرد و در سال ۱۳۹۱ نیز بر این اساس دانشجو پذیرش شد.
این کمیسیون در سال ۱۳۹۲ سن پذیرش را بازنگری کرد و به ۲۲ سال کاهش داد. برخی از داوطلبان که نتوانسته اند در این سن جذب دانشگاه فرهنگیان شوند، خواهان افزایش سن تا ۲۴ سال هستند تا امکان انتخاب این دانشگاه را در آزمون سراسری داشته باشند.
حسین خنیفر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این باره توضیح داد: اعلام نیاز، آزمون، پذیرش، مصاحبه، غربالگری و گزینش، تعیین بازه سنی، تحقیقات و پذیرش نهایی تماما به عهده شورای عالی، سازمان سنجش و گزینش آموزش و پرورش است و دانشگاه هیچ دخالتی در این موضوعات ندارد اما دانشگاه موافق جذب سن از ۲۴ سال است.
رییس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به قانون استخدامی کشور گفت: قانون کار در ایران می گوید افراد می توانند با ۳۰ سال کار در هر سنی بازنشسته شوند یا می توانند با ۶۰ سال سن با هر میزان سابقه کار بازنشسته شوند. یعنی معلمی که با ۱۸ سال سن وارد دانشگاه تربیت معلم شده در ۴۸ سالگی بازنشسته می شود ۱۲ سال تا ۶۰ سالگی او باقی می ماند؛ بنابراین اگر داوطلبی از ۲۴ سالگی نیز جذب دانشگاه شده و در سن ۵۴ سالگی بازنشسته شود، خللی در سیستم ایجاد نمی شود.
خنیفر ادامه داد: چنین معلمی اگر فوق لیسانس بگیرد علاوه بر ۳۰ سال می تواند ۵ سال بیشتر در سیستم آموزشی بماند به طوری که تا ۵۳ سالگی در خدمت آموزش و پرورش و به نفع سیستم خواهد بود.
رییس دانشگاه فرهنگیان همچنین با اشاره به اعتراضات زیاد نسبت به کاهش سن جذب، توضیح داد: با بازنگری قانون جذب و افزایش سن پذیرش داوطلبان موافقیم. زیرا به عنوان مثال برخی افراد در کنکور موفق نمی شوند یا به خدمت سربازی رفته اند که باعث می شود، نتوانند در دانشگاه جذب شوند؛ بنابراین اگر سن جذب تا ۲۴ سال افزایش پیدا کند، دانشجویان بیشتری فرصت جذب در آموزش و پرورش را خواهند داشت.
وی اظهار داشت: برخی معتقدند این افراد شرایط لازم را ندارند که می توان با غربالگری بهترین انتخاب ها را از بین این داوطلبان در این بازه سنی داشته باشیم.
رییس دانشگاه فرهنگیان توضیح داد: دانشگاه به دو روش ماده ۲۸ (فارغ التحصیلان دانشگاههای مختلف میتوانند با شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش و گذراندن دورههای تدریس برای شغل معلمی و استخدام رسمی آموزش و پرورش آماده شوند) و جذب از طریق آزمون سراسری، نیرو می پذیرد. از طریق ماده ۲۸ نیروهای بسیار توانمندی جذب شده که حتی بسیاری از آنها از دانشگاه های سطح یک کشور بوده اند.
نظر شما