چالش ها و بحران های سه گانه فراروی رژیم صهیونیستی

تهران – ایرنا – پایگاه خبری لبنانی «العهد» در شماره امروز (چهارشنبه) در گزارشی به قلم «سرکیس ابوزید» تاکید کرد که رژیم صهیونیستی و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر آن هم اکنون با سه چالش و بحران اساسی دست به گریبان است.

به گفته ابوزید ، جناح راست حاکم در اسراییل هم اکنون با بحران های متوالی و کاهش محبوبیت حزب لیکود به ریاست نتانیاهو و درخواست محاکمه وی به اتهام فساد و انتقادهای به عمل آمده در مورد سوء مدیریت وی در برخورد با ویروس کرونا روبرو است.

هزاران اسراییلی با برگزاری تظاهرات در مقابل محل اقامت نتانیاهو خواستار استعفای وی شدند. در این تظاهرات فعالان دو جناح راست و چپ و حتی خود حزب لیکود نیز مشارکت داشتند. انتشار ویروس کرونا باعث به تعویق افتادن محاکمه نتانیاهو به ماه آینده میلادی شده است.

بر اساس این گزارش، نتانیاهو هم اکنون در وهله نخست بخاطر ادامه اعتراضات و سپس بخاطر جوانانی که با جمعیت های زیاد در تظاهرات شرکت می کنند و همچنین به خاطر راستگراهای مخالف در نگرانی بسر می برد.

نتانیاهو در اقدامی به منظور صدور بحران های داخلی خود و پرونده های فساد و منحرف کردن افکار عمومی از محاکمه خویش تهدید کرد که دولت اضطراری را منحل خواهد کرد و برای چهارمین بار اقدام به برگزاری انتخابات خواهد کرد تا بتواند به اهداف و منافع شخصی خود تحقق ببخشد و در پست نخست وزیری باقی بماند و بیش از پیش از پرونده اتهامات خویش دور شود.

گزارشگر العهد معتقد است که نتانیاهو بحران زده از نظر سیاسی و مردمی در مرحله کنونی با سه چالش اساسی مواجه است که عبارتند از:

 ۱ – بحران کرونا : همه گیری کرونا در ابعاد و سطوح مختلف اسراییل را تحت فشار قرار داده و پیامدهای منفی آن در وضعیت بهداشتی اسراییلی ها منحصر نمی شود بلکه به شدت اقتصاد و امنیت اجتماعی اسراییل را تحت فشار قرار داده است.

موج دوم کووید – ۱۹ به شدت اسراییل را در هم کوبیده است و باعث شده تا پس از آمریکا و شیلی با توجه به تعداد جمعیت از نظر شمار مبتلایان به ویروس کرونا اسراییل در مرتبه سوم قرار گیرد.

بر اساس اطلاعات رسمی شمار افراد بیکار در اسراییل به تقریبا ۸۰۰ هزار نفر رسیده است و در میان آنها ۵۷۵ هزار نفر مرخصی بدون حقوق گرفته اند و برخی از بخش های اقتصادی اسراییل به طور کامل ورشکست شده و متوقف شده اند و هیچ راه برون رفتی برای خروج از این بحران به چشم نمی خورد.

شیوع کرونا و پیامدهای حاصل از آن به عامل اصلی کشاکش های سیاسی میان حکمرانان رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و این امر امتداد یافته تا آنجا که کرونا به ماده ای برای زورآزمایی میان نهادهای نظامی و سیاسی اسراییل تبدیل شده است با توجه به اینکه تا کنون هیچ دارویی برای این بیماری یافت نشده است.

در همین راستا « بنی گانتس » وزیر جنگ فشار وارد می کند تا وزارت خانه مطبوع وی به همراه ارتش اسراییل مقابله با کرونا را برعهده بگیرد اما نتانیاهو با این امر مخالفت می کند و سعی دارد تا مانع از تحقق یافتن این موضوع شود.

بحران کرونا اختلاف را در درون دولت ائتلافی برانگیخته است . نتانیاهو از اقدامات گانتس به شدت خشمگین است و آنها را چه در سطح بهداشتی و یا اقتصادی در تضاد با رویکرد دولت در برخورد با بحران کرونا می داند. نتانیاهو می گوید : گانتس به دنبال در پیش گرفتن مواضع مردمی برای جلب رضایت توده ها است و به دنبال مواضع تاثیرگذار عملی نیست. نتانیاهو معتقد است که گانتس و حزب متبوع وی به دلایل سیاسی از اتخاذ اقدامات لازم و ضروری جهت پیشگیری از انتشار کرونا و نجات جان انسان ها جلوگیری به عمل آورد و همین امر باعث تعطیلی کامل برخی از بخش های اقتصادی شده و بی دلیل باعث شده تا اسراییل متحمل ضرر و زیان های اقتصادی شود.

در نقطه مقابل یکی از رهبران حزب گانتس گفت که نتانیاهو به جای فرار از مسئولیت در زمینه مدیریت بحران کرونا بهتر است از ارتش اسراییل حمایت کند تا وزارت دفاع رهبری میدان نبرد علیه کرونا را برعهده بگیرد.

۲ – طرح الحاق کرانه باختری یکی از بزرگ ترین پشتوانه های خود یعنی حمایت آمریکا را از دست داد زیرا نتانیاهو بر همین اساس اول ماه ژوئیه گذشته را به عنوان سرآغاز اجرای این طرح اعلام کرد. دولت آمریکا چندین درخواست و شرط برای نتانیاهو گذاشت تا برای آغاز الحاق بعضی از بخش های کرانه باختری به اسراییل و اعمال قوانین اسراییل در آنها به  او چراغ سبز نشان دهد.

یکی از شرایط کاخ سفید برای حمایت از طرح الحاق وجود ثبات سیاسی در اسراییل است و دست برداشتن از اختلاف و تهدید به برگزاری انتخابات جدید بود تا ترامپ بتواند به طور کامل با طرح موافقت کند از جمله اینکه کشور فلسطین در نوار غزه و ۷۰ درصد کرانه باختری شکل بگیرد اما نتانیاهو اصرار دارد تا در برهه کنونی بدون اعلام پذیرش کشور فلسطین پرونده الحاق کرانه باختری را به جریان بیاندازد و در این میان به وجود اختلافات در دولت آمریکا میان  مشاوران بلندپایه ترامپ و « جرد کوشنر» داماد رئیس جمهور چشم امید دوخته است .

علاوه بر همه اینها طرح الحاق با مخالفت اتحادیه اروپا مواجه شده است و ممکن است منجر به شعله ور شدن سومین انتفاضه در میان فلسطینی ها شود و جبهه نبرد در غزه بار دیگر شعله ور شود و وضعیت جدیدی شکل بگیرد که نتایج وخیمی با خود به همراه داشته باشد.
۳ – چالش امنیتی که به تهدید موجود در جبهه گسترده شمالی شناخته شده که از جنوب لبنان شروع می شود و با گذر از جولان و بغداد به تهران می رسد. نبرد در چارچوب مرزهای یاد شده سالها است ، ادامه دارد بدون آنکه بتواند به تهدیدها پایان بدهد . این نبرد بی وقفه ادامه دارد. البته این نبرد در بردارنده عوامل ضد و نقیض بازدارنده و پیش برنده است. به عنوان مثال اسراییل هم اکنون نمی خواهد  با توسل به زور قواعد درگیری را در هم بشکند زیرا این اقدام ممکن است منجر به درگیری نظامی شود که نمی توان آینده آن را پیش بینی کرد.

از سوی دیگر حملات هوایی اسراییل به سوریه تا کنون نتوانسته به حضور ایران در این کشور پایان دهد بلکه این حضور به ویژه پس از انعقاد توافقنامه های نظامی و امنیتی میان تهران و دمشق مستحکم تر شده است .

بر همین اساس ابوزید در پایان گزارش خود نتیجه گرفت که با توجه به موارد  یاد شده اسراییل در قید و بند بحران ها و چالش های داخلی و منطقه ای و بین المللی فرو رفته است.

۱۴۸۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha