۱۲ میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آبخیزداری مهاباد اختصاص یافت

مهاباد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: امسال ۱۲ میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در ۲ زیرحوضه آبریز "دهبکر" و "کوتر" این شهرستان اختصاص یافته است.

مجید پاتو روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح‌های آبخیزداری این شهرستان شامل عملیات ساخت ۶سازە سد بند آبخیزداری بە مساحت۳ هزار و ۲۵۰ مترمکعب شامل سازە های گابیونی و ملاتی در زیرحوضە "دهبکر" و ترمیم و بازسازی دستک‌ها، دیوارهای ساحلی، حوضچه و پیشبند سد ۹.۳ متری در زیرحوضه "کوتر" است.

وی با اشاره اهمیت طرح‌های آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و انباشت آب در حفره‌های زیرزمینی اضافه کرد: اعتبار طرح‌های آبخیزداری از اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین می‌شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری با هدف کنترل سیل و رسوب، تغذیه سفره‌های زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی در پایین دست، بهبود وضعیت معیشتی حوضه نشینان و تعادل دام و مرتع اجرا می‌شود.

وی اظهار داشت: عملیات آبخیزداری مکمل فعالیت‌های حفاظت از اراضی ملی و بخش‌های جنگل و مرتع است که این فعالیت‌ها به صورت عملیات بیولوژیکی، مکانیکی، بیومکانیکی و مدیریتی، مهمترین راه حفاظت خاک و کاهش خسارت ناشی از فرسایش و تخریب خاک بوده و می‌تواند عامل مهمی در توسعه زیر ساخت‌های بخش کشاورزی نیز باشد.

پاتو گفت: برنامه‌ریزی منسجمی به منظور توسعه عملیات آبخیزداری در این شهرستان در راستای کمک به پیشگیری از خطرات بروز سیل، جلوگیری از رسوب در پشت سدهای پایین دست و تقویت مراتع انجام شده و این برنامه امسال نیز با اعتبار بیشتری دنبال می‌شود.

آبخیزداری به علم و هنر برنامه‌ریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته می‌شود و می‌تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.

با اجرای هر هکتار آبخیزداری می‌توان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری می‌کند.

در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک، ۷۰ هزار هکتار آن مراتع درجه ۲ و بقیه را مراتع درجه سه تشکیل می‌دهد.

بیش از چهار هزار و ۵۰۰ بهره بردار در مراتع این شهرستان مشغول فعالیت هستند که سالانه بیش از ۸۰ هزار تن علوفه را برداشت می‌کنند.

شهرستان مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha