۲۳ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۵۶
کد خبرنگار: 2169
کد خبر: 83905733
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جشنواره‌ای برای تجلیل از خبرنگاران خط مقدم مقابله با کرونا

مهاباد- ایرنا- برگزاری جشنواره‌ پیام‌رسانان سلامت آذربایجان‌غربی که در واقع گامی برای تجلیل از فعالان رسانه‌ای در مقابله با ویروس کرونا، آیین گرامیداشت روز خبرنگار در استان نیز بود که مسوولان با برگزاری این جشنواره با یک تیر، ۲ نشان را هدف قرار دادند.

یازدهمین جلسه ستاد تبلیغات کرونا و تجلیل از برگزیدگان جشنواره پیام رسانان سلامت آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه مطبوعات، شورای اطلاع‌رسانی آذربایجان‌غربی و کانون بسیج رسانه شهرستان ارومیه برگزار شد.

این جشنواره در هشت محور ویژه خبرنگاران و بخش عمومی برگزار شد که بخش ویژه شامل خبر و مصاحبه، گزارش، عکس خبری و یادداشت بوده و بخش عمومی شامل اینفوگرافی، پیام فرهنگی، ویدئوکلیپ و طنز با موضوع من در قرنطینه خانگی در قالب متن، عکس و کاریکاتور بود.

برگزاری آیین اختتامیه نخستین جشنواره پیام‌رسانان سلامت از این لحاظ قابل تامل بود که مسوولان آذربایجان‌غربی پس از ۶ ماه فعالیت رسانه‌ها همگام با مسوولان دولتی و مراکز درمانی برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در این عرصه فعال بودند و با برگزاری یک جشنواره رسانه‌ای از این تلاش‌ها تقدیر کردند.

از طرفی دیگر شیوع بیماری کرونا، آیین تجلیل از خبرنگاران آذربایجان‌غربی (به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار) را  تحت تاثیر قرار داده و برگزاری هرگونه تجمع و جلسه‌ای منوط به اجازه ستاد مقابله با کرونا و رعایت پرتکل‌های بهداشتی بود.

در آیین اختتامیه جشنواره پیام رسانان سلامت آذربایجان‌غربی که همزمان یازدهمین جلسه ستاد تبلیغات کرونای استان نیز بود، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: همکاری خبرنگاران و رسانه ها که وجه بسیار خوب آن را در مدیریت بیماری کرونا در استان شاهد بودیم، از ارکان مهم ارتقای اعتماد عمومی است که باید در این راستا گام‌های بلندتری برداشته شود.

علی مصطفوی افزود: از خبرنگاران انتظار می‌رود که واقعیت‌ها را منعکس کنند و انتقادهای سازنده را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند زیرا انتقادات سازنده را مسوولان قبول دارند.

وی اضافه کرد: امروز رعایت پروتکل‌های بهداشتی نتیجه تلاش و همکاری رسانه ها با ستاد کروناست و لازم است این همکاری و فرهنگ سازی ادامه یابد تا بتوان مراسم ماه محرم و صفر را نیز به بهترین نحو اجرا کرده و پشت سر گذاشت.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: مراسم عزاداری در ماه محرم و صفر با رعایت پروتکل ها برگزار می‌شود و دستور العملی برای آن تدوین و ابلاغ شده‌است.

وی با بیان اینکه امسال وضعیت سلامت عمومی جامعه در برگزاری مراسم عزاداری متفاوت است، بیان کرد: اگر قرار است آیین ماه محرم و صفر براساس مجوز سازمان تبلیغات برگزار شود، باید همه پروتکل‌ها رعایت شده و حداکثر زمان برگزاری مراسم ۲ ساعت و با فاصله ۲ متر باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی نیز در این آیین بیان کرد: انسان سالم، محور توسعه است و نشانه توسعه یافتگی هر جامعه به افراد آن و شاخص‌ها بستگی دارد.

حجت الاسلام ناصر خدایاری افزود: همه رسانه ها از اهمیت ویژه‌ای در موضوع فرهنگ سازی در پیشگیری از کرونا برخوردار هستند که نتیجه آن در سطح جامعه قابل مشاهده ‌است.

وی اضافه کرد: خبرنگاران و ستاد تبلیغات پیشگیری از کرونا در کنار عوامل ستاد در استان حضور مداومی داشتند و بدون چشم‌داشتی در این راستا گام برداشته‌اند که این اقدام قابل تقدیر است.

سخنگوی ستاد تبلیغات کرونا آذربایجان‌غربی هم ضمن قدردانی را اصحاب رسانه استان گفت: رسانه‌ها نقش مهمی در تداعی و فرهنگ‌سازی پویش‌های "من در خانه می‌مانم " و "من ماسک می‌زنم"  ایفا کردند و با همکاری آنان توانستیم این پویش‌ها را در جامعه به رفتار تبدیل کنیم.

علی‌احمد آقاپور افزود: با توجه به اینکه هنوز درمان و یا واکسنی برای مقابله با کرونا کشف نشده، مقابله با این ویروس تا زمانی که یک ویروس آن در جهانی باقی مانده باشد، باید تداوم داشته باشد.

وی با ابراز نگرانی از شیوع موج سوم کرونا اضافه کرد: همگان باید تلاش کنیم از که شیب ابتلا به کرونا تندتر نشود و در ماه‌های آتی با موج جدید این بیماری روبرو نشویم که ظرفیت مراکز بیمارستان پر شود.

برگزیدگان جشنواره پیام رسانان سلامت آذربایجان‌غربی

هیات داوران جشنواره پیام رسانان سلامت آذربایجان‌غربی از بین ۲۵۱ اثر ارسال شده به دبیرخانه جشنواره ۲۳ اثر در ۲ بخش ویژه شامل بخش خبر و مصاحبه، گزارش، عکس خبری و یادداشت و بخش عمومی شامل اینفوگرافی، پیام فرهنگی، ویدئوکلیپ و طنز را به عنوان آثار برتر این جشنواره انتخاب کرده بودند.

در بخش ویژه این جشنواره ۳۱ گزارش از ۲۴ نفر، ۲۷ مصاحبه و خبر از ۲۰نفر، ۳۲ عکس خبری از ۱۲ نفر و ۳۵ یادداشت از ۱۹ روزنامه‌نگار و در بخش عمومی آثار شهروندخبرنگاران، ۵۰ اثر از ۳۲ شرکت کننده مورد ارزیابی قرار گرفت.

طبق نظر هیات داوران در بخش‌های خبر و مصاحبه و ویدیو کلیپ هیچ کدام از آثار ارسالی رتبه اول نداشت و در بخش گزارش هم علاوه نفرات اول تا سوم، اثر یکی از شرکت کنندگان شایسته تقدیر معرفی شد.  

هیات داوران این جشنواره از بین آثار ارسالی به ترتیب طاهره نویدآرین، عبدالله رحمانی و فائزه زنجانی در بخش گزارش رتبه برتر را کسب کرده و اثر زیبای کیومرثی قابل تقدیر شناخته شد.

در بخش یادداشت، آثار عبدالسلام معروفی، محمد پاشازاده و طاهره زینالی به ترتیب حایز رتبه‌های اول تا سوم شدند و در بخش خبر و مصاحبه که مقام نخست نداشت سمیرا محمدی و صابر چهرقانی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

در بخش عکس خبری نیز هیات داوران آثار مهرداد تبریزی، علی غیور و سهیل فرجی به ترتیب به عنوان رتبه‌های اول تا سوم انتخاب کردند، در بخش طنز آثار سونیا بدیع، مرتضی حیدری و سینا میرزامحمدی به عنوان آثار برتر شناخته شدند.

هیات داوران این جشنواره در بخش اینفوگرافی مصطفی باقری، صیاد ایران زاده و نعیمه فطانتا به عنوان نفرات برتر انتخاب کردند و در بخش پیام فرهنگی سمیه کارگرنژاد، آیدین بابائی و قاسم رحیم زاده حائز رتبه‌های برتر شدند.

 در بخش ویدیو کلیپ نیز هیچ یک از آثار ارسالی موفق به کسب رتبه نخست نشدند و آثار رسول جبرئیلی و امیرحسین ملازاده به عنوان رتبه‌های دوم و سوم جشنواره معرفی شدند.

هیات داوران این جشنواره نیز یوسف پیربداغی رییس خانه مطبوعات آذربایجان‌غربی، امید سیاح رییس گروه رسانه اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی و حامد عطایی بودند.

حاشیه‌های آیین اختامیه جشنواره پیام رسانان سلامت آذربایجان‌غربی

آیین اختتامیه این جشنواره در سالن خانه مطبوعات آذربایجان‌غربی و با حضور جمع از فعالان رسانه‌ای و مسوولان استانی برگزار شد که با حاشیه‌های زیبایی از جمله گرفتن عکس دسته جمعی حاضران و تلفظ اشتباه واژه ویدیو کلیپ توسط مجری برنامه همراه بود.

یکی از حاشیه‌های این آیین گرفتن عکس دسته جمعی برگزیدگان جشنواره با هیات داوران بود که این پیشنهاد از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی مطرح شد و با توجه به شرایط کرونایی کمی دور از انتظار حاضران بود.

با توجه به شرایط کرونایی بیشتر حاضران سالن، همان برگزیدگان جشنواره بودند؛ همگی در ۲ ردیف در قسمت پایینی سالن جمع شدند و تصویربرداران چند عکس دسته جمعی گرفتند.

یکی دیگر از حاشیه‌های این جشنواره تلفظ اشتباه چند باره واژه ویدیو کلیپ توسط مجری برنامه بود که آن را ویدیو کلوپ تلفظ می‌کرد و سرانجام تعدادی از حاضران سالن با صدای بلند تلفظ آن را درست بیان کردند و مجری هم متوجه اشتباهش شد.

در آیین اختتامیه این جشنواره نیز مانند سایر جلسات طول سال به خبرنگاران حاضر فرصتی برای بیان مشکلات و ابراز دغدغه‌های این قشر داده نشده و پرونده روز خبرنگار سال ۱۳۹۹ در آذربایجان‌غربی با این آیین اختتامیه بسته شد.

پس از شیوع بیماری کرونا در کشور و آذربایجان‌غربی صدها محصول رسانه‌ای شامل خبر، مصاحبه، گزارش در این استان تولید و در رسانه‌ها مکتوب و الکترونیکی منتشر شده است.

در آذربایجان‌غربی هم اکنون ۲۰۶ نشریه مختلف مجوز انتشار دارند که از این تعداد، ۱۳۶ مجوز به صورت چاپی (نشریه) و ۶۷ مجوز به صورت الکترونیکی (پایگاه خبری) فعالیت می‌کنند و علاوه بر آن نمایندگی ۳۰ روزنامه سراسری و ۱۲ خبرگزاری فعال هستند.

این بیماری از روز هشتم اسفند در آذربایجان‌غربی شیوع یافته و روند شیوع آن همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha