میخاییل اولیانوف روز جمعه در توییتی نوشت: کشورهای شرکت کننده در برجام موضوعات زیادی برای گفت وگو دارند که از آن جمله تهدید آمریکا برای آغاز اسنپ بک برای احیای تحریم های سازمان ملل در مورد ایران است.
پیشتر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به نامه وزیر امور خارجه ایران درباره پایبند نبودن کشورهای اروپایی به برجام، اعلام کرده بود که نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام در نخستین زمان ممکن که شرایط سفر مهیا باشد، برگزار میشود.
جوسپ بورل روز 27 تیر ماه با صدور بیانیهای تصریح کرد که در این نشست، اجرای برجام و همچنین تأثیرات خروج آمریکا از این توافق و اعمال مجدد تحریمها که مایه تأسف تمام اعضای باقیمانده در برجام است، بررسی خواهد شد.
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادآور شد که به دلیل محدودیتهای ناشی از بحران کرونا، تاکنون امکان برگزاری نشستهای کمیسیون مشترک برجام فراهم نشده است.
اولیانوف در توییت دیگری نوشت: تلاش آمریکا برای تمدید محدودیت تسلیحاتی در مورد ایران، نقض مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت ازسوی واشنگتن است.
وی افزود: تنها راه قانونی تمدید محدودیت تجارت اسلحه در مورد ایران، تصمیم مربوطه کمیسیون مشترک برجام است که باید با توافق جمعی اعضای آن بدست آید.
نماینده روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی این توییت را در پاسخ به توییت میشل نیکولز رئیس دفتر خبرگزاری رویترز در سازمان ملل نوشت که خاطرنشان کرده بود شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه رای گیری در مورد درخواست آمریکا برای تمدید محدودیت تجارت تسلیحاتی در مورد ایران را آغاز کرد و روسیه و چین مخالف قطعنامه آمریکایی هستند و نتیجه آن امروز اعلام می شود.
آمریکا هفته گذشته قطعنامهای را ارائه داد که حاوی ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی در مجموع ۱۳ صفحه بود و گفته میشد که شامگاه دوشنبه در دستور شورا قرار خواهد گرفت اما این اتفاق نیفتاد و سهشنبه اعلام شد آمریکا این قطعنامه را تغییر داده و متنی را ارائه داده است که تنها ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی دارد، هرچند که هدف یکی است.
آمریکاییها به این دلیل قطعنامه خود را اصلاح کرده و تنها خواستار تمدید محدودیت فعلی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شدند که کاملاً یقین پیدا کردند هیچ یک از اعضای شورای امنیت با متن آنها موافق نیستند.
هرچند تاکنون همه اعضای شورای امنیت به متن فعلی آمریکا نظر مثبتی نشان ندادهاند و انتظار میرود دولت ترامپ علاوه بر شکست سنگین، بار دیگر در موضوع ایران دچار انزوای بینالمللی شود، روسیه و چین هم به صراحت از مخالفت خود با این رویکرد آمریکا سخن گفتهاند.
رأیگیری برای قطعنامه ضد ایرانی آمریکا از ساعت ۵:۳۰ دقیقه عصر پنجشنبه به صورت ایمیلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز شد که نتایج آن عصر جمعه اعلام میشود.
https://twitter.com/home?lang=ru
نظر شما