حجت الاسلام سید مرتضی موسوی روز جمعه در کنگره مطالعات شبهقاره، افزود: کشمیر بخشی از خاک اسلام است و ارتباطی از نظر عقیدتی با چین و هند ندارد.
وی ادامه داد: تمام نهادهای بین المللی و سازمان همکاری های اسلامی نیز تاکنون کوچکترین قدمی برای مردم کشمیر برنداشته است.
موسوی اظهار داشت: هند در سال ۹۸ با لغو ماده ۳۷۰ قانون اساسی مبنی بر خودمختاری کشمیر این منطقه را به هندوستان ملحق کرده است.
وی ابراز کرد: با تخریب مسجد بابری و احداث معبد رام بهجای آن و لغو خودمختاری کشمیر، مردم این منطقه بیش از گذشته زیر ظلم و ستم قرارگرفته است.
نماینده اسبق ولیفقیه در هند گفت: از دهههای پایانی سال قرن ۱۹ تا سال ۲۰۰۳ برخی حرکتهای مسلحانه در کشمیر به وجود آمده که دارای آثار مثبت و منفی خاصی بود.
موسوی اظهار داشت: مردم کشمیر امروز فقط به دنبال اعطای حق سرنوشت هستند که دولت هند آن را برنتافته است.
وی اظهار داشت: بیان داشت: کشمیر منطقهای در شمال غربی شبهقاره هند است و ۴۷۹ سال مسلمان بر این منطقه حکمرانی کردند که ازاینبین ۲۷۹ سال کشمیر کاملا مستقل بودند.
موسوی گفت: در تاریخ منطقه کشمیر بیش از ۵۰ شاعر فارسیزبان در تاریخ ثبتشده و در دوران خاصی محور اصلی فرهنگ و صنایعدستی از ایران به شبهقاره بوده است.
وی یادآور شد: ظرفیتهای اقتصادی و کشاورزی کشمیر بهمرور سبب بروز اختلافات بین قدرتهای بزرگ و دامن زدن به اختلافات مذهبی شد.
به گفته وی، هندیها برای تسلط بر منطقه کشمیر مذهب "سیک" را با ترکیبی از ادیان و اقوام ساکن مناطق پیرامونی تاسیس کردند.
نماینده اسبق ولیفقیه در هند خاطرنشان کرد: اما انگلیسی ها برای تسلط بر کشمیر بر این منطقه لشگرکشی کرد و سیک ها را در هم کوبید.
موسوی عنوان کرد: بعدها همین انگلیسی ها کشمیر را در قرن ۱۸ میلادی به ۷.۵ میلیون روپیه به یکی از افسران سیک میفروشد.
وی اظهار داشت: انگلیس بهخوبی دانسته بود هندوستان با ظرفیتهای طبیعی و انسانی که دارد بهزودی خواهد توانست به یکی از قدرتهای برتر آسیا تبدیل شود.
نماینده اسبق ولیفقیه در هند اظهار کرد: انگلیسی ها در قرن ۱۹ با بهانه دموکراسی هندوها را در ۶۵ درصد از مساحت شبهقاره حاکم کرد.
وی گفت: ۳۵ درصد از ایالتها نیز به مسلمانان رسید که در نهایت موجب تجزیه پاکستان از هند شد.
موسوی اظهار داشت: طبق طرح انگلیس، باید مسلمانان کشمیر به پاکستان و هندوهای آن نیز به هند ملحق میشدند که با مخالفت رهبران مسلمان کشمیر همراه شد و همین مساله سبب شد تا موضوع کشمیر بهعنوان یک مساله حل نشدنی باقی بماند.
کنگره مطالعات شبه قاره هند روز جمعه با سخنرانی شخصیت های سیاسی، فرهنگی و مبلغان مذهبی به صورت مجازی در قم برگزار شد./
نظر شما