آبزرور: توافق امارات با اسرائیل اشتباه تاریخی است

لندن – ایرنا – نشریه انگلیسی آبزرور در سرمقاله روز یکشنبه خود با اشاره به اینکه توافق امارات پیشرفتی در حل مناقشه فلسطین و اسرائیل حاصل نمی‌کند، آن را یک اشتباه تاریخی توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، در این یادداشت آمده است؛ نویسندگان اصلی توافق هفته گذشته برای عادی سازی روابط میان اسرائیل و امارات متحده عربی دلایلی قوی دارند که این تحول را یک پیشرفتی تاریخی بخوانند. اما هر گونه روابط حسنه‌ای که روی خرابه‌های امید فلسطینیان بنا شده باشد شکننده و مشکوک است؛ از این رو روزی می‌رسد که این توافق ناقص به‌عنوان یک اشتباه تاریخی دیده شود.

این یادداشت می‌افزاید: دونالد ترامپ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که انتظار می‌رود شکست بخورد، به هر بهانه‌ای متوسل شده و ادعای پیروزی می‌کند. او به رغم هیاهویی که در جریان مذاکرات صلح کره شمالی و افغانستان به راه انداخت اما هیچ دستاوردی در حوزه سیاست خارجی ثبت نکرده است. توافق به اصطلاح قرن او در خصوص مناقشه فلسطین و اسرائیل نیز به سرانجام نرسید و اینک توافق جدید امارات و اسرائیل را به عنوان دستاورد بزرگ سیاست خارجی جار می‌زند.

در ادامه این یادداشت می‌خوانیم، بنیامین نتانیاهو نیز امیدوار است که توافق با امارات بتواند سندی برای ثبت موفقیت او به عنوان طولانی‌ترین نخست وزیر اسرائیل باشد. اعتبار او به واسطه اینکه نتوانست در انتخابات اخیر پارلمان اکثریت قاطع آراء را کسب کند صدمه دیده است. 

یادداشت یاد شده با اشاره به اینکه نتانیاهو سرمایه‌گذاری قابل توجهی را در توسعه روابط با ترامپ صورت داد افزود؛ کاخ سفید هم با شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و قطع رابطه با فلسطین دین خود را ادا کرد.

محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات هم نیاز داشت، جایگاهش را که به واسطه حمایت از جنگ فاجعه‌آمیز یمن و دخالت در لیبی تضعیف شده بود، تقویت کند. از این منظر انگیزه این سه نفر (نتانیاهو، ترامپ و بن‌زاید» هیچ ارتباط با حل مشکل اصلی یعنی مناقشه فلسطین و اسرائیل ندارد. 

به نوشته آبزرور، ادعای امارات درباره توقف طرح الحاق کرانه باختری هم به شدت زیر سووال است و نتانیاهو هرگونه عقب نشینی از این طرح را در ازای عادی سازی روابط با امارات رد کرده است. در واقع نتانیاهو این طرح را به درخواست ترامپ به حالت تعلیق درآورده است.

از سویی رهبران فلسطین هفته گذشته توافق اسرائیل و امارات را خیانت به آرمان‌های این کشور خواندند. ایران، یمن و ترکیه هم مواضع مشترکی را اتحاذ کرده اما مصر و اردن موضع میانه‌ای را در پیش گرفتند.

این نشریه انگلیسی در پایان نوشت؛ امارات با این تصمیم پیشینه‌ای را برای سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد کرده و شانس کشاندن اسرائیل به مذاکره برای آنچه تنها مسیر پایدار حل مناقشه خاورمیانه خوانده می‌شود کاهش داده است. از این رو به نظر می‌رسد که افراطی‌ها در هر دو طرف تنها ذینفعان تاریخی این توافق خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha