دیپلمات ارشد پاکستان: دیپلماسی موفق ایران علت افت اعتبار جهانی آمریکا

اسلام‌آباد - ایرنا - سفیر سابق و کارشناس سیاسی حوزه جنوب آسیا وزارت خارجه پاکستان با انتقاد از تهدید رئیس جمهوری آمریکا پس از شکست تحریم تسلیحاتی ایران گفت: این شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل نه تنها ناکامی این کشور در برابر دیپلماسی فعال ایران را ثابت کرد بلکه نشان می دهد اعتبار آمریکا با یک افت بین المللی رو به رو شده است.

«رستم شاه مهمند» روز پنجشنبه طی گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد اظهار داشت: شکست آمریکایی‌ها در برابر دیپلماسی موفق جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت نشان می‌دهد که روزهای پایان ابرقدرتی و امپراتوری این کشور آغاز شده است.

روزنامه نگار و سفیر پیشین پاکستان در افغانستان در اثبات حرف خود گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایران با خروج یکجانبه و غیرقانونی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دیگر حقی در استفاده از مکانیسم ماشه (اسنپ بک) علیه ایران را ندارد و تا اینجا همه تلاش های او برای خروج از برجام و امروزه نیز سوء استفاده از این گزینه، غیرقانونی و مغایر تمامی قوانین بین المللی است .

وی استفاده آمریکا از مکانیسم ماشه را ضد همه قوانین و مقررات بین الملل خواند و گفت: رد قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت سازمان ملل ثابت می‌کند که متحدان اروپایی آمریکا که پس از جنگ جهانی دوم همواره تابع سیاست‌های واشنگتن بودند، اکنون با مشاهده اقدامات غیرقانونی ترامپ جرات پیدا کرده و به راحتی در برابر تصمیمات یکجانبه آمریکا ساز مخالف می زنند.

نویسنده روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان در این خصوص افزود: تحولات اخیر در سطح جهان نشان داد که متحدان مورد اعتماد آمریکا از این پس به دنبال سیاست‌های خارجی مستقل خود هستند و تلاش می‌کنند تا از زیر سلطه واشنگتن خارج شوند.

مهمند تصریح کرد: بنابراین رئیس جمهوری آمریکا باید این واقعیت را بپذیرد که شرکایش در مسیر تغییر رویکرد در قبال سیاست‌های بین الملل گام بر می دارند و از این پس خود را مجبور نمی بییند تا به هرآنچه او گفت برخلاف قوانین و مقررات بین المللی عمل کنند.

آمریکایی‌ها جمعه گذشته در پی رای گیری در میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی شکست سنگینی را متحمل شدند؛ با این حال، ترامپ درباره این شکست در شورای امنیت، ادعا کرد: ما رای شورای امنیت را می‌دانستیم. برای مکانیسم ماشه اقدام خواهیم کرد و شما در هفته آینده شاهد آن خواهید بود.

ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در توافق قدرت های هسته ای جهان با ایران که دولت بارک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا نیز آنرا را امضاء کرده بود خاتمه داد، سیاست موسوم به فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کرد تا به زعم خود بتواند درباره نقایص توافقی که همواره آن را فاجعه بار نامیده است، با ایران به توافقی جدید دست یابد.

آمریکایی ها با گذشت نزدیک به سه سال استفاده از تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران، در مقاطع مختلف سعی کردند با تحریک افکار عمومی و اینکه حق کامل برای پیشبرد اهداف ضد ایرانی خود در سازمان ملل را دارا هستند، راه را برای تصویب قطعنامه‌ای هموار کنند که خرید و فروش تسلیحات متعارف ایران را نشانه گرفته است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha