روزنامه پاکستانی: استفاده آمریکا از مکانیسم ماشه، غیرقانونی است

اسلام‌آباد - ایرنا - یک روزنامه انگلیسی زبان پاکستان با اشاره به رفتارهای غیردیپلماتیک و مغایر با قوانین بین المللی دونالد ترامپ نوشت: ترامپ تهدید به استفاده از گزینه اسنپ بک(ماشه) می‌کند؛ واکنشی که غیرقانونی است زیرا آمریکا در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ حضور ندارد، توافقی که دولت ترامپ در اقدامی یکجانبه از آن خارج و نقض کرده است.

به گزارش ایرنا، روزنامه «اکسپرس تریبیون» روز پنجشنبه در سرمقاله‌ای با عنوان 'سیاست خارجی ترامپ' به ناکامی کاخ سفید در شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب قطعنامه ضدایرانی پرداخت و نوشت: پس از مخالفت اعضای شورای امنیت با تحریم تسلیحاتی ایران، ترامپ تهدید به بازگرداندن تحریم‌های یکجانبه سازمان ملل علیه تهران می‌کند، رفتاری که با حرفه و رویکردی وی مطابقت دارد.

در این سرمقاله آمده است: ماموریت ترامپ برای بیگانه کردن متحدان سنتی آمریکا ادامه دارد و رفتارهای خودسرانه و مغایر با هنجارهای دیپلماتیک باعث شده تا آمریکا در دوران ریاست جمهوری وی به کشوری سرکش تبدیل شود.

تریبیون نوشت: ترامپ تهدید به استفاده از گزینه ماشه (اسنپ بک)  می‌کند، واکنشی که قطعاً غیرقانونی است زیرا این امر مستلزم به قرار داشتن آمریکا در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است، توافقی که دولت ترامپ در اقدامی یکجانبه آن را نقض کرده است.

به نوشته این روزنامه پاکستانی، ترامپ هیچ موضع قانونی برای اجرای هرگونه مفاد مربوط به برجام ندارد در عین حال سایر طرف‌های باقیمانده این توافق برعکس آمریکا با هرگونه رفتار ناهنجار مانند تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مخالف کردند.

اکسپرس تریبیون افزود: سایر طرف‌های برجام حفظ آن را در اولویت قرار داده‌اند اما این امر به مذاکره با ایران بستگی دارد مانند مخالفت با تحریم‌های تسلیحاتی.

این روزنامه انگلیسی زبان نوشت: دیپلماسی یک هنر است، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه علی رغم مناسبات جنجالی کشورهای غربی ابتکار برگزاری اجلاس مجازی با دیگر رهبران جهان برای مذاکره در راستای یافتن راه حل دوستانه را مطرح کرده است اما ترامپ که خوی استکباری دارد از هرگونه حضور در این نشست تا پایان انتخابات آتی آمریکا خودداری کرد.

اکسپرس تریبیون، مایک پمپئو را شخصی ناآگاه درباره سیاست خارجی سایر کشورها و عدم تعبیت آنان از خواسته‌های آمریکا توصیف کرد و نوشت: ظاهراً پمپئو نمی‌فهمد که کشورها معمولاً سیاست خارجی را براساس منافع ملی خود تعیین می‌کنند و در بحث ایران نیز آنان نباید هرگز مطابق منافع صهیونیست‌ها یا برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس عکس العمل نشان دهند.

آمریکا جمعه گذشته در پی رای گیری در میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی شکست سنگینی را متحمل شد؛ با این حال، ترامپ درباره این شکست در شورای امنیت، ادعا کرد: ما رای شورای امنیت را می‌دانستیم. برای مکانیسم ماشه اقدام خواهیم کرد و شما در هفته آینده شاهد آن خواهید بود.

ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در توافق قدرت‌های هسته‌ای جهان با ایران که دولت بارک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا نیز آنرا را امضاء کرده بود خاتمه داد، سیاست موسوم به فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کرد تا به زعم خود بتواند درباره نقایص توافقی که همواره آن را فاجعه بار نامیده است، با ایران به توافقی جدید دست یابد.

آمریکایی‌ها با گذشت پس از سه سال استفاده از تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران، در مقاطع مختلف سعی کردند با تحریک افکار عمومی و اینکه حق کامل برای پیشبرد اهداف ضد ایرانی خود در سازمان ملل را دارا هستند، راه را برای تصویب قطعنامه‌ای هموار کنند که خرید و فروش تسلیحات متعارف ایران را نشانه گرفته است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha