۲۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱:۳۹
کد خبر: 83912833
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واکنش اتحادیه اروپا به رای دادگاه ترور حریری

۲۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱:۳۹
کد خبر: 83912833
واکنش اتحادیه اروپا به رای دادگاه ترور حریری

لندن – ایرنا – سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به رأی دادگاه لاهه به ترور "رفیق الحریری" نخست وزیر اسبق لبنان بر لزوم مقابله با مصونیت از مجازات، پاسخگویی و پایبندی به قوانین بین‌المللی تاکید و ابراز امیدواری کرد که رای صادر شده به طور شایسته پیگیری شود.

به گزارش ایرنا از تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، «پیتر استانو» یادآور شد که اتحادیه اروپا به طور مستمر از دادگاه ویژه لبنان حمایت کرده و بر اهمیت پایبندی این کشور به اجرای کامل تعهدات بین‌المللی‌اش تاکید دارد.

وی با اشاره به مشارکت قوی اتحادیه اروپا و لبنان خاطر نشان کرد که بروکسل به حاکمیت، تمامیت ارضی، وحدت و استقلال سیاسی لبنان متعهد است.

سخنگوی جوسپ بورل همچنین به حادثه انفجار دو هفته پیش در بیروت اشاره و بر لزوم انجام تحقیقات مستقل و معتبر تاکید کرد.

دادگاه بین‌المللی ترور رفیق الحریری نخست وزیر اسبق لبنان روز سه شنبه (۲۸ مردادماه) ۱۵ سال پس از این رویداد، رای نهایی خود را صادر کرد و شخصی با نام «سلیم العیاش» را به عنوان مجرم در این پرونده شناخت.

عیاش به عنوان شریک در این «توطئه» و «ارتکاب عمل تروریستی» در قتل «عمد» الحریری و ۲۱ نفر از همراهان وی و نقش داشتن در قتل ۱۲۶ نفر دیگر مجرم شناخت.

بر اساس این گزارش قرار است حکم وی، ۳۱ شهریور (۲۱ سپتامبر) صادر شود.

دادگاه سه متهم دیگر این پرونده با نام های حسن مرعی، حسین عنیسی و اسد صبرا را از اتهامات وارده تبرئه کرد.

 قاضی دادگاه بین المللی ویژه رسیدگی به ترور رفیق الحریری همچنین در جلسه سه شنبه دادگاه، اعلام کرد که هیچ دلیلی دال بر اینکه رهبران حزب الله و مقامات سوریه در این ترور دست داشته‌اند. وجود ندارد.

رفیق الحریری ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ توسط افراد ناشناس ترور شد. بر اثر این حادثه سازمان ملل تحقیقاتی پیرامون قتل وی را با عنوان دادگاه ویژه برای لبنان آغاز کرد.

دادگاه ویژه ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان قرار بود در ۱۷ مرداد ماه برگزار شود که به علت حادثه انفجار بیروت در تاریخ ۱۴ مرداد اعلام رای به تعویق افتاد.

دادگاه مذکور (وابسته به سازمان ملل) اولین دادگاه بین‌المللی است که برای رسیدگی به جنایت‌های تروریستی تشکیل شده و دست‌کم ۶۰۰ میلیون دلار از زمان شروع کار در سال ۲۰۰۹ تاکنون هزینه داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha