فرایند ثبت شرکت در خراسان رضوی به ۱۶ دقیقه کاهش یافت

مشهد-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت:با فعال شدن پنجره واحد فیزیکی کسب و کار در استان زمان ثبت شرکت یا بنگاه اقتصادی به حداقل ۱۶ دقیقه و حداکثر ۷۲ ساعت کاهش یافت.

علی رسولیان روز پنجشنبه در نشستی با مدیران دستگاه‌های دست اندرکار در پنجره فیزیکی واحد کسب و کار استان افزود: راه‌اندازی این پنجره کار ارزشمندی به منظور کوتاه کردن فرآیند صدور مجوز کسب و کار از سوی دولت به شمار می‌رود که پیش از این در خراسان رضوی به ۷۲ روز زمان نیاز داشت.

وی با تاکید بر گسترش خدمات پنجره واحد فیزیکی کسب و کار در خراسان رضوی ادامه داد: توسعه این خدمات باید به نحوی سازماندهی شود که موازی کاری با دستگاه‌های اجرایی مسوول در ثبت شرکتها انجام نگیرد و در مسیر کاهش بوروکراسی اداری گام بردارد.

معاون استاندار خراسان رضوی ثبت شرکتهای مربوط به اتباع بیگانه و سهامی خاص را از مواردی برشمرد که به زودی به فعالیت پنجره واحد فیزیکی کسب و کار استان اضافه خواهد شد.

مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه گذاری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پنجره واحد فیزیکی کسب و کار را وزارت امور اقتصادی و دارایی طی سال جاری با همراهی دستگاه‌های اجرایی از جمله شرکت پست، سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان تامین اجتماعی و اتاق بازرگانی در تهران و سپس در چهار استان خراسان رضوی، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی راه‌اندازی کرد.

فاضل خیاط افزود: این پنجره واحد اهداف کوتاه مدتی از جمله کوتاه کردن فرآیند شروع کسب و کار و اهداف بلندمدتی مانند استقرار دولت الکترونیک و ارایه خدمات الکترونیک به متقاضیان کسب و کار را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: پنجره واحد فیزیکی کسب و کار در خراسان رضوی با همکاری اتاق بازرگانی در تامین مکان و تجهیزات و همراهی برخی دستگاه‌های اجرایی برای معرفی نمایندگان ذیصلاح با نظارت اداره کل امور اقتصادی و دارایی فعالیت خود را از سه هفته قبل آغاز کرده است.

مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه گذاری خراسان رضوی گفت: نخستین ثبت شرکت و تحویل پروانه تاسیس به متقاضی در پنجره واحد فیزیکی کسب و کار خراسان رضوی طی ۱۶ دقیقه انجام گرفت که یک رکورد محسوب می‌شود.

خیاط افزود: براساس اعلام اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری خراسان رضوی روزانه سه تا پنج مورد ثبت مربوط به "شرکت با مسوولیت محدود" و بین ۱۵ تا ۲۰ مورد ثبت مربوط به "شرکت سهامی خاص" انجام می‌گیرد در حالی که ثبت همه این موارد می‌تواند در پنجره واحد فیزیکی کسب و کار استان انجام شود.

وی واهمه متقاضیان از حضور نمایندگان ادارات کل تامین اجتماعی و امور مالیاتی در پنجره واحد برای مطالبه حق بیمه یا مالیات، دنبال کردن اهدافی از جمله گرفتن وام، کسب پرستیژ اجتماعی، خرید ملک و فرار از مالیات را از برخی دلایل کم بودن مراجعه به پنجره فیزیکی واحد کسب و کار خراسان رضوی برشمرد.

مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه گذاری خراسان رضوی علت دیگر محدود بودن ثبت شرکت در پنجره واحد فیزیکی کسب و کار خراسان رضوی را عدم پذیرش ثبت شرکتهای مربوط به شهرستانها دانست و گفت: باید تلاش شود از ۲۵ مورد ثبت شرکت شهرستانها که روزانه در استان به ثبت می‌رسد ثبت تعدادی از آنها به پنجره واحد ارجاع شود.

خیاط توسعه پنجره واحد فیزیکی کسب و کار، الزام شرکتها برای دریافت کد اقتصادی در این پنجره، فراهم کردن زمینه ثبت علامت تجاری (برند) و مالکیت صنعتی در پنجره واحد، صدور کارت بازرگانی از طریق این پنجره، اضافه شدن انجام مفاصا حساب امور مالیاتی و تامین اجتماعی به این پنجره را پیشنهاد داد.

رییس اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: صفر تا ۱۰۰ مراحل ثبت شرکت توسط متقاضی و بررسی کارشناسان این اداره به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، همچنین همه پرونده‌ها در این خصوص از شهرستانها به مشهد ارجاع و در این اداره ثبت می‌گردد.

طلعت شریعت زاده افزود: تنها موردی که نیاز به حضور فیزیکی فرد در محل اداره برای ثبت شرکت وجود دارد امضای دفتر مربوط به ثبت شرکتهاست زیرا فرآیند اضافه شدن "امضای الکترونیکی" در دست انجام بوده و هنوز به سامانه اضافه نشده است.

وی با بیان این که خراسان رضوی در ثبت نام و تاسیس شرکت در سامانه رتبه نخست را در کشور دارد ادامه داد: تعیین نام شرکت در این استان کمتر از ۲۰ دقیقه از طریق سامانه قابل انجام است.

رییس اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری خراسان رضوی گفت: این اداره نمایندگی ثبت علامت تجاری (برند) در شرق کشور را دریافت کرده است که اقدام بزرگی محسوب می‌شود و قرار است این نمایندگی در ساختمان جدید مقابل استانداری راه‌اندازی شود.

شریعت زاده با اشاره به حجم بالای کار در اداره ثبت شرکتهای خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۸۰ هزار پرونده الکترونیکی از مشهد و ۷۰ هزار پرونده الکترونیکی از شهرستانهای دیگر استان توسط این اداره در حال بررسی است و از هر ۱۰ پرونده، چهار پرونده اختلافی و بررسی آن زمان بر است.

وی اضافه کرد: اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری خراسان رضوی با وجود حجم بالای پرونده‌ها با کمبود نیروی انسانی و امکانات مواجه است.

رییس اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری خراسان رضوی انتقال ثبت بخشی از شرکتها به پنجره واحد فیزیکی کسب و کار خراسان رضوی را در راستای کاهش حجم کار اداره ثبت شرکتهای استان مناسب دانست.

سرپرست اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی نیز در این نشست با استقبال از اضافه شدن فعالیتهای پنجره واحد فیزیکی کسب و کار گفت: این نهاد بهترین نیروهای انسانی خود را در اختیار پنجره واحد فیزیکی کسب و کار استان قرار می‌‎دهد.

جعفر احسانی مهر پیشنهاد کرد ثبت شرکتهای تعاونی خراسان رضوی نیز به مجموعه فعالیتهای پنجره واحد فیزیکی کسب و کار استان اضافه شود.

وی در پاسخ به نگرانی مراجعه کنندگان به پنجره واحد از گرفتن مالیات از شرکت تازه ثبت شده گفت: براساس ماده ۱۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم، متولی ثبت شرکتها موظف است ظرف یک ماه لیست شرکتهای تازه ثبت شده را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند پس متقاضی در هر مکانی که اقدام به ثبت شرکت کند، جزئیات آن از طریق سامانه به سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی نیز در این نشست اطلاع رسانی و تبلیغات بیشتر پیرامون فعالیتهای پنجره واحد فیزیکی کسب و کار توسط اتاق بازرگانی مشهد و نهادهای دست‌اندرکار در این پنجره را از طریق نصب بنر، تهیه و توزیع بروشور خواستار شد.

حسین امیر رحیمی افزود: بهتر است این تبلیغات در میز خدمتی که در ادارات مختلف مرتبط با امور بنگاه‌های اقتصادی وجود دارد انجام گیرد.

وی همچنین اضافه شدن و استقرار مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خراسان رضوی به پنجره واحد فیزیکی کسب و کار استان واقع در ساختمان شماره ۲ اتاق بازرگانی مشهد را پیشنهاد داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha