به گزارش ایرنا به نقل از شبکه «i۲۴» رژیم صهیونیستی، گانتس با ارسال نامهای تند به نتانیاهو و «مئیر بنشبت» دبیر شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از امکان فروش جنگندههای آمریکایی «اف-۳۵» به امارات در توافق عادیسازی روابط، انتقاد کرد.
گانتس این نامه را پس از آن نوشت که متوجه شد، نتانیاهو و بن شبت بدون اطلاع و مشورت با وی به عنوان وزیر جنگ با «آمیکام نورکیم» فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی درباره فروش جنگندههای پیشرفته به امارات متحده عربی صحبت کرده، بودند.
وی خطاب به نتانیاهو نوشته است که او از پروتکلها و اقدامات معمول تخطی کرده است.
پیشتر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشته بود که نتانیاهو بدون هماهنگی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی توافقی برای فروش جنگنده «اف ۳۵» با امارات انجام داده و «بنی گانتس» وزیر جنگ و «گابی اشکنازی» وزیر خارجه را از این توافق بیاطلاع گذاشته است. اما نتانیاهو همان روز با انتشار توئیتی مدعی شد که اخبار روزنامه یدیعوت آحارونوت تقلبی است.
نتانیاهو پیشتر وجود توافق تسلیحاتی در خلل عادیسازی روابط بین ابوظبی و تل آویو را تکذیب کرده بود. دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد که نخستوزیر با فروش جنگندههای اف ۳۵ و دیگر تسلیحات پیشرفته به هر کشوری در خاورمیانه از جمله اعراب که توافق صلح با اسرائیل دارند، مخالف است.
از طرف دیگر نیز «الی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز سهشنبه با بیان اینکه تغییری در سیاستهای این رژیم مبنی بر نفروختن سلاحهای پیشرفته به کشورهای عربی ایجاد نشده است، گفت: توافقی برای فروش جنگندههای اف۳۵ به امارات وجود ندارد.
براساس گزارش مزبور، آنچه امارات را برای امضای توافق عادیسازی با اسرائیل ترغیب کرد، توافقنامهای به ارزش دهها میلیارد دلار بود که ابوظبی را صاحب جنگندههای اف ۳۵ و دیگر تسلیحات دیگر میکند. به گفته منابع آگاه، «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی کل توافق عادیسازی را مشروط بر وجود توافق تسلیحاتی کرده است.
امارات همواره خواستار دستیابی به جنگندههای رادار گریز اف ۳۵ آمریکایی و پهپادهایی شبیه به پهپادهای رژیم صهیونیستی بوده است.
اختلاف در همین شروع راه توافق عادیسازی روابط بین امارات و اسرائیل نشان دهنده عدم ثبات این رابطه است و اصرار رژیم صهیونیستی بر عدم دستیابی امارات به تسلیحات پیشرفته نشان از تمایل آنها به یکجانبهگرایی در توافق دارد.
البته این سیاست رژیم صهیونیستی تنها در توافق با ابوظبی نیست و در توافقهای پیشین با تشکیلات خودگردان فلسطین، اردن و مصر نیز گرفتن امتیاز یکطرفه از جانب آنها و عدم پایبندی به تعهداتشان کاملا مشهود بوده است. به طور مثال نقض قوانین بینالمللی و توافق «اسلو» با اقدام صهیونیستها در راستای الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی به وضوح قابل درک است.
نظر شما