خدمات رسانی حوزه برق در دولت یازدهم و دوازدهم در بخشهای مختلف از جمله احداث، توسعه، اصلاح و تقویت شبکه، کاهش تلفات انرژی، تعویض کنتور و تعمیرات حوزه برق در مناطق شهری و روستایی استان سمنان بوده است.
استان مهاجرپذیر سمنان در بخش زیر ساختها از جمله توزیع برق با کاستیها و مشکلاتی مواجه بود که در دولت تدبیر و امید با نگاه ویژه مسوولان اجرایی به این امور توجه شد تا بیش از گذشته چراغ استان پرفروغ تر شود.
بی تردید، بخش برق استان سمنان به عنوان صنعتی زیربنایی توانسته است با توسعه طرحهای خود در زمینههای مختلف، نقش مهمی را در توسعه اقتصادی و آبادانی ایفا کند، حرکت شتابان قطار صنعت در برق سمنان بر روی ریل توسعه چنان بود که این استان شاهد رشد و بالندگی در این عرصه است.
سرمایهگذاری و اجرای طرحها در صنعت برق استان سمنان به منظور خدمات رسانی هر چه بهتر به بخشهای مختلف خانگی و صنعتی با وجود مشکلات اقتصادی کشور و محدودیتهای درآمدی دستگاههای اجرایی و دولت قابل توجه است.
بر اساس سرشماری نفوس ومسکن سال ۱۳۹۵ کشور، از کل جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان تعداد ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی با جمعیت ۱۴۱ هزار و ۸۵۸ نفر در ۵۴۹ روستا و آبادی استان زندگی میکنند.
تکمیل برقرسانی به روستاها و تکرقمی شدن تلفات برق سمنان در این دولت
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان گفت: برقرسانی به سه روستای استان در دولت تدبیر و امید انجام شد تا تمام روستاهای این خطه از نعمت برق بهرهمند باشند و روستای بدون اتصال به شبکه توزیع برق در این استان وجود نداشته باشد؛ حتی در برخی مناطق و در مسیر عبور شبکه گاه با تلاش کارکنان شرکت توزیع نیروی برق استان برای روستاهای تک خانوار هم خدمات ارائه میشود، بنا بر اظهار نظرسید محمد موسوی زاده مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان، هیچ روستای دارای سکنهای که در فهرست روستاهای وزارت کشور باشد، در این استان وجود ندارد که از نعمت برق بینصیب مانده باشد.
سیدمحمد موسوی زاده افزود: دولت تدبیر و امید سه هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار در بخشهای مختلف صنعت توزیع برق از جمله احداث، توسعه، تقویت شبکه در مناطق شهری و روستایی، اصلاح و تقویت شبکه، کاهش تلفات انرژی، تعویض کنتور و تعمیرات حوزه برق استان سمنان هزینه کرد.
وی بیان کرد: تلفات انرژی الکتریکی همواره یکی از دغدغههای صنعت برق در جهان است و فرسودگی تاسیسات، طول و گستردگی شبکه، انشعابهای غیرمجاز، خطاهای قرائت لوازم اندازهگیری و طراحی ضعیف، از جمله عوامل مهم در به وجود آمدن این هدررفت انرژی الکتریکی هستند.
به گفته موسوی زاده، براساس آمارها، تلفات انرژی در بخش توزیع برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق ایران، سال ۹۸ تک رقمی شد و به عدد ۹.۷۶ درصد رسید، در حالی که در استان سمنان این امر حدود ۳.۷۶ درصد کمتر از میانگین کشوری است.
وی ادامه داد: میزان تلفات شبکههای توزیع برق استان سمنان در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید ۸.۲ درصد بود اما با تحول مهندسی و حرکت جهادی و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر اساس بررسیها به حدود ۶ درصد رسید که از میانگین کشوری کمتر و به عنوان یکی از دستاوردهای این دولت در تامین و توزیع برق پایدار است.
افزایش ۳۱ درصدی مشترکان صنعتی برق سمنان در این دولت
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان با اشاره به اینکه برق رسانی گسترده و پایدار در دولت تدبیر و امید نه تنها سبب افزایش سطح رفاه خانوادهها شد بلکه تحول بزرگی را هم در بخش صنعت و کشاورزی ایجاد کرد، گفت: به طوری که مشترکان صنعتی استان سمنان طی مدت فعالیت دولت تدبیر و امید از ۳ هزار و ۹۶۵ مشترک با افزایش ۳۱ درصدی به پنج هزار و ۲۰۵ مشترک رسید و مشترکان کشاورزی استان نیز با افزایش ۵۱ درصدی به ۶ هزار و ۶۲۱ مشترک افزایش یافت.
وی تاکید کرد: ۶۴ هزار و ۷۶۸ مشترک جدید به ۳۲۱ هزار و ۱۴۲ مشترک در ابتدای دولت یازدهم اضافه شد تا با افزایش ۲۰ درصدی نسبت به گذشته به ۳۸۵ هزار و ۹۱۰ مشترک برسد.
موسوی زاده بیان کرد: نصب انشعاب برق چاه آب کشاورزی روستاییان استان سمنان نیز در دولت تدبیر با ۳۳ درصد افزایش به ۲ هزار و ۷۰۳ انشعاب رسید و در این مدت ۲۳ هزار و ۸۱۴ دستگاه سرچراغ روشنایی معابر در مناطق مختلف استان از شهر تا روستا گرفته توسط کارکنان شرکت توزیع نیروی برق استان نصب شد.
وی گفت که نصب پستهای توزیع برق در استان سمنان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید نسبت به گذشته، ۲۶ درصد افزایش یافت و از ۶ هزار و ۶۴۴ به هشت هزار و ۳۵۳ دستگاه رسید به نحوی که از سال ۹۲ تا ۹۹ به ترتیب ۲۲۹، ۲۰۵، ۱۷۸، ۴۰۴، ۲۳۷، ۲۴۶ و ۲۴۰ دستگاه پستهای توزیع برق در استان سمنان نصب شد.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از دلایل کاهش خاموشی ارتقای ایمنی برق در شبکه توزیع هوایی و توزیع زمینی است، افزود: ظرفیت پستهای توزیع برق از یکهزار و ۱۹۳ مگاولت آمپر در سال ۹۲ به یکهزار و ۴۲۱ مگا ولت آمپر در سال ۹۹ رسید که افزایش ۱۹ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان بیان کرد: احداث شبکه توزیع هوایی و زمینی از آغاز دولت تدبیر و امید تاکنون افزایش ۱۴ درصدی داشت و این شاخص از ۱۰ هزار و ۶۵۷ کیلومتر در ابتدای دولت یازدهم با افزایش یکهزار و ۴۵۱ کیلومتر به ۱۲ هزار و ۱۰۸ کیلومتر رسیده است.
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شبکههای برق در ایران توسط متخصصان خارجی نصب و راهاندازی میشد اما امروزه شبکههای انتقال بین شهرها و حتی نیروگاهها توسط متخصصان زبده داخلی ساخته میشود.
بر اساس آمار موجود، رشد مصرف برق در کشور به طور متوسط سالانه ۶ درصد است ولی به همت متخصصان زبده، مهندسان مجرب و کارشناسان کارکشته کشور، چراغ خانه مردم روز به روز روشنتر شده است و این در حالی است که حتی در کشورهای پیشرفته امروز جهان نیز مدیریت صنعت برق برای این میزان رشد مصرف کار بسیار دشواری محسوب میشود.
نظر شما