محمد نبویفرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد دام عشایر این استان هم اکنون به بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس افزایش یافته که علت آن اجرای طرح پرواربندی دام سبک، اصلاح و مدیریت تغذیه و سایر حمایتها از جمعیت عشایری استان و مقرون به صرفه بودن نگهداری از دام و عدم فروش آن است.
وی ادامه داد: طرح اصلاح و مدیریت تغذیه دام سبک در راستای افزایش تولید گوشت قرمز و سودآوری و اثربخشی سرمایهگذاری در این زمینه اجرا میشود و همین امر موجب عدم فروش دام مولد توسط عشایر و به تبع آن افزایش جمعیت دامی شده است.
نبویفرد گفت: تغذیه دام عشایر با کنستانتره مخصوص در قالب طرح پرواربندی انجام میشود که تولید در این بخش از ۳۰ هزار تن طبق برنامهریزی انجام شده به ۴۰ هزار تن خواهد رسید.
وی پرواربندی را به معنای چاق کردن گوسفند و کسب حداکثر اضافه وزن یا تولید لاشه برای تامین گوشت دانست و افزود: پرواربندی دربرگیرنده مزایای فراوان شامل جلوگیری از کشتار دام پیش از رسیدن به وزن مطلوب و حفظ مراتع با اقدام برای جلوگیری از فشار چرای دام بر مرتع یا کاهش این فشار است.
طبق سرشماری سال ۱۳۸۷ بیش از هفت هزار خانوار عشایری خراسان رضوی با ۳۵ هزار نفر جمعیت در قالب ۳۵ طایفه در این استان فعالیت دارند که ۵۱ صدم درصد جمعیت خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
عشایر خراسان رضوی با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ متر مربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزایی در اقتصاد خراسان رضوی ایفا میکنند.
با اینکه جمعیت عشایری خراسان رضوی کمتر از یک درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری این استان را تشکیل میدهند اما ۱۵ درصد دام منطقه را در اختیار دارند.
نظر شما