عشایر استان فارس, ایل قشقایی، ایل خمسه، ایل لر و دیگر طوایف مستقل را شامل میشود که براساس سرشماری سال ۱۳۸۷ مرکز آمار ایران ۲۷ هزار و ۲۷۹ خانوار و جمعیتی افزون بر ۱۴۷ هزار و ۷۹۰ نفر هستند و ۱۲.۵ درصد جمعیت عشایر کشور در این استان حضور دارند.
دستاوردهای دولت برای جامعه عشایری
روح الله بهرامی مدیرکل امورعشایر استان فارس شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره بحث ارتقای شاخصهای توسعه زندگی عشایری در فارس بیان کرد: اقدامات صورت گرفته در تامین آب آشامیدنی مورد نیاز عشایر در سال ۱۳۹۲ ، حدود ۲۶ درصد بوده که تا پایان سال ۱۳۹۸ به ۵۴ درصد رسیده است.
وی افزود: در زمینه برخورداری از مسکن مناسب در سال ۱۳۹۲ حدود پنج درصد از عشایر فارس از مسکن مناسب برخوردار بودند که تا پایان سال ۱۳۹۸ به ۲۰ درصد رسیدهاند.
وی ادامه داد: در زمینه شاخص سواد در سال ۱۳۹۲، ۷۴ درصد عشایر استان باسواد بودند که در پایان سال ۱۳۹۸ به ۸۴ درصد رسیده است.
مدیرکل امور عشایر فارس گفت: در زمینه خدمات بهداشتی و درمانی، در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۷ درصد از این خدمات برخوردار بودند که در پایان سال ۱۳۹۸ به ۳۷ درصد رسیده است.
بهرامی افزود: میزان برخورداری جامعه عشایری استان فارس از سوخت فسیلی در سال ۱۳۹۲، ۶۵ درصد بوده که در پایان سال ۱۳۹۸، ۱۰۰ درصد شده است.
وی ادامه داد: در زمینه دسترسی عشایر استان فارس به راه مناسب در سال ۱۳۹۲، ۳۶ درصد دسترسی داشتند که در پایان سال ۱۳۹۸ به ۵۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
بهرهبرداری از ۶۴ پروژه عشایری در هفته دولت
مدیرکل امورعشایر استان فارس همچنین به تعداد پروژههای دهه فجر این ادارهکل اشاره کرد و گفت: ۶۴ پروژه به ارزش ۱۲ میلیارد تومان در نقاط مختلف استان در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
بهرامی افزود: هزار و ۱۴۵ خانوار در مناطق مختلف عشایری استان از این پروِژهها بهرهمند میشوند و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۵۰۰ نفر را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: عمده پروژههایی که در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد در خصوص تامین آب پایدار، انتقال آب، احداث استخر ذخیر آب و راهگشایی جاده های عشایریری خواهد بود که تاثیر مثبتی در زندگی و تولید عشایر خواهد داشت.
ایجاد تنوع در تولید و اشتغال جامعه عشایری فارس
مدیرکل امورعشایر استان فارس در ادامه به راهبرد این ادارهکل در ایجاد تنوع در تولید و اشتغال جامعه عشایری استان اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی از سال ۱۳۹۲ تا کنون در این زمینه صورت گرفته که از جمله این اقدامات میتوان به ایجاد سایت های بومگردی و گردشگری عشایری اشاره کرد که ۲۴ سایت با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایجاد و ۷۵ مورد نیز در دست پیگیری است.
بهرامی افزود: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز یکی از طرحهای مهم و اثرگذار ما بوده که در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۶۵ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد ۱۰ درصد در اختیار جامعه عشایری قرار گرفت و حدود ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز افزایش تولید داشتیم.
وی ادامه داد: ایجاد ۷۷ صندوق خرد زنان عشایری از دیگر اقدامات صورت گرفته است که این صندوقها شامل ۲ هزار نفر از بانوان عشایری است که عمدتا در حوزه فرش و صنایع دستی فعالیت میکنند و تا کنون ۴ میلیارد تومان تسهیلات به این صندوق ها پرداخت شده است.
مدیرکل امورعشایر استان فارس گفت: در حوزه ایجاد تنوع در اشتعال حوزه عشایری بحث گیاهان دارویی را مدنظر داریم که هم بحث جمع آوری و هم بحث فرآوری و عرضه مدنظر ما است.
بهرامی افزود: ایجاد شبکه های داشن بنیان به منظور ارایه خدمات مطلوب تر و عرضه محصولات عشایری در دستور کار است.
وی ادامه داد: در بحث بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر تا کنون حدود ۹ هزار و ۹۳۹ سرپرست خانوار از مزایای بیمه بهرهمند شدند.
وی اضافه کرد: در بحث بیمه دام نیز ۲۴۱ هزار دام عشایر تا کنون بیمه شدند.
مدیرکل امورعشایر استان فارس گفت: ۲۶۰ هزار دام عشایری نیز پلاک کوبی شدند که قابل شناسایی است، این کار اقدامی برای شفاف سازی و جلوگیری از قاچاق دام است.
بهرامی افزود: به دلیل پراکندگی جمعیت عشایری مشکلات عدیدهای کماکان وجود دارد اما تلاش می کنیم این مشکلات را کمتر کنیم.
نظر شما