به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، «محمد سعادت» اظهارداشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیت در اجرای مراسم مذهبی، این سازمان آیین «بلندا» را با رعایت نکات و اصول شیوهنامه بهداشتی برگزار میکند.
وی گفت: آیین «چهارپایهخوانی» یکی از خاصترین آداب عزاداری در تهران قدیم و از آیینهای سنتی عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) است.
«سعادت» افزود: این آیین امسال از ۳۱ مرداد آغاز شده و تا ۲۸ شهریور با رعایت دستورالعملهای بهداشتی با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران، مجمع یاس کبود و هیئت وارثان؛ در قالب مراسم کوتاه عزاداری توسط گروههای کوچک عزاداری که در هر روز بر سر یک کوچه حضور پیدا میکنند، برگزار میشود.
مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۷ تهران بیان کرد: فرهنگسراهای پایتخت به عنوان دبیرخانههای ۷۲ هیات نوجوان عهدهدار برگزاری این مراسم هستند، مدیریتهای فرهنگی هنری هر منطقه به عنوان دبیرخانه مربوطه، هیاتهای نوجوان را شناسایی کرده و ضمن ارسال دعوتنامه برای هر هیات و مداحان نوجوان جلسات توجیهی و هماهنگی ترتیب میدهند.
وی اظهارداشت: در قالب فراخوان از بین گروههای علاقهمند نوجوان (سه هیات در هر منطقه) پس از شناسایی، ثبتنام و معرفی میشوند، فرایند این ثبتنام از طریق مراجعه به نشانی http://jelveyesoog.farhangsara.ir انجام میشود.
«سعادت» خاطرنشان کرد: با هماهنگی مدیریت فرهنگی هنری هر منطقه ملزوماتی مانند شال ترمه برای مداح، کتیبه، پرچم، سربند و یک چهارپایه روضه تحویل هر هیات میشود.
دبیر اجرایی نخستین آیین چهارپایهخوانی هیاتهای نوجوانان شهر تهران گفت: هر هیات شامل یک نفر مداح نوجوان و حداکثر ۱۰ نفر سینهزن نوجوان به همراه یک نفر همیار سلامت است که با حضور در یکی از کوچههای شهر تهران هر روز از ساعت ۱۹ به مدت یک ساعت از محل فرهنگسرا به سمت کوچههای تعیین شده حرکت کرده و مراسم عزاداری را برگزار میکنند.
نظر شما