طرح «شفا» که قرار است از سوی فدراسیون ورزشهای همگانی اجرا شود، مخفف شهرهای فعال ایران است که به دنبال طراحی و بازسازی شهر به سمتی است که از فعالیتهای فیزیکی شهروندان حمایت کند. شهر فعال شهری است که برای تمام اقشار زیرساخت، برنامههای مشارکت و کارهای آموزشی را توسط شهردار داشته باشد. این طرح با هماهنگی کمیسیون کلانشهرهای کشور و مشارکت محوری شهرداران اجرایی میشود و به سمت اخذ استانداردهای لازم در شهرهای کشور است که با ایجاد انگیزه برای شهرداران تلاش خواهد شد تا زیرساختهای توسعه فعالیت بدنی در پیادهروها و مسیرهای دوچرخه سواری و سایر رشتهها توسعه یابد. این پروژه شهرداران را به سمت طراحی و ساخت شهر فعال تشویق میکند.
به گزارش ایرنا، «افشین ملایی» روز دوشنبه در گفت و گویی اظهار داشت: طرح شهرهای فعال ایران، «شفا» از طرحهای راهبردی فدراسیون ورزش های همگانی است. شهر یزد که هم اکنون به عنوان پیشاهنگ وارد میدان شده است، دومین استان کم تحرک ایران است و امید است این پروژه موجبات توسعه فعالیت بدنی در شهر یزد را فراهم آورد.
وی ضمن اشاره به تغییر سبک زندگی مردم یادآور شد: کمتحرکی به مرحله بحران رسیده است و هم اکنون وارد مرحله هشدار کمتحرکی در سطح ملی شدهایم. کمتحرکی در سطح ملی به ۵۶ درصد رسیده، افزایش چاقی در کشور به طور متوسط به ۵۹درصد رسیده و در نهایت باعث شده بیش از ۸۰ درصد مرگ و میرهای کشور ناشی از بیماریهایی باشد که براثر کمتحرکی به وجود میآید. در سال ۱۴۰۰ وارد مرحله میانسالی جمعیت خواهیم شد، اگر از امروز اقدامات موثری را برای بهبود وضعیت محیط زیست شهروندان ایران فراهم نکنیم، دهه آینده دهه بحران سلامت و کمتحرکی خواهد بود.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: متاسفانه یزد بعد از بوشهر دومین استان کمتحرک کشور است که این موضوع شرایط خاصی را برای ما به وجود میآورد، یقینا نگرش مدیران و زحمتکشان شورای شهر استان باعث شده تا این طرح با شهر تاریخی یزد آغاز شود. امیدواریم آثار این طرح ملی باعث کاهش شیوع بیماریهای ناشی از کمتحرکی باشد. سبک زندگی و افزایش آمار کمتحرکی، بزرگترین چالشی است که در حوزه تندرستی با آن مواجه هستیم. توسعه ورزش همگانی و فعالیتهای بدنی موثرترین راه برای مدیریت این بحران ملی است. توسعه ورزش همگانی برای تمام سنین موثر خواهد بود، خصوصا برای اقشاری که بیشتر در معرض کمتحرکی هستند، مانند بانوان، سالمندان و کودکان که به دلیل زندگی آپارتمانی فرصت فعالیت ورزشی را مثل سالهای گذشته ندارند.
وی اضافه کرد: با توسعه ورزش همگانی، فرصت بسیاری در حوزه اجتماعی، اقتصادی و بهبود رفتارهای اجتماعی به وجود خواهد آمد و برای تحقق این شرایط نیاز به مشارکت جدی مدیران شهری داریم. توسعه زیر ساختهای ورزشی، یک گام بسیار بزرگ برای توسعه ورزش همگانی است. هدف اصلی که شهرداران بزرگ دنیا آن را دنبال میکنند، ترویج فعالیت ورزش همگانی برای تمام سنین و اقشار است. باید توسعه شهری در حوزه زیرساختهای ورزشی محرومیتزدایی، عدالت و توجه به اقشار آسیبپذیر را سر لوحه فعالیتهای شهری قرار دهیم.
نظر شما