«ایگور کوروتچنکو» که همزمان سردبیر نشریه نظامی روسی «دفاع ملی» است روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو، تصریح کرد: شکست آمریکا در تایید قطعنامه برای تمدید محدودیت های تسلیحاتی ایران یک بار دیگر منزوی شدن آمریکا در سطح بین المللی را به وضوح نشان داد.
وی ادامه داد: در حالی که حدود سه ماه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده است، ترامپ فرصت چندانی برای جبران این شکست ندارد و محبوبیت وی کاهش یافته است که امکان پیروزی بر رقیب خود از حزب دمکرات را کاهش داده است.
کارشناس ارشد روس ادامه داد: به همین دلیل شاهد اصرار آمریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران هستیم اقدامی که واشنگتن را در مقام تخطی گر و نقض کننده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قرار داده است.
عضو شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه یادآورشد: آمریکا از منظر حقوقی هیچ حقی در قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد زیرا ترامپ در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و اصرار برای اینکه آمریکا را شرکت کننده در این توافق بین المللی معرفی کند، نشانه قلدری و زورگویی است.
به گفته کوروتچنکو، مقامهای آمریکایی بخوبی می دانند که نمی توانند در شورای امنیت برای بازگرداندن تحریم های بین المللی علیه ایران موفق شوند به همین دلیل به فشار بر رئیس شورای امنیت روی آورده اند تا از این راه با نقض مراحل و تشریفات تصمیم گیری در شورای امنیت، به هدف خود علیه ایران برسند.
وی گفت: این نوع رفتار آمریکا در عرصه بین المللی باعث منزوی شدن بیشتر آن می شود زیرا بسیاری از کشورها از یکجانبه گرایی آمریکا به ستوه آمده اند و حتی متحدان نزدیک این کشور ازجمله آلمان و انگلیس، به بی توجهی مقامهای آمریکایی به قوانین بین المللی اعتراض دارند.
ترامپ برای انحراف افکار عمومی از مشکلات داخلی تلاش می کند
عضو شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه معتقد است که ترامپ به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نیاز به فشار بیشتر بر ایران دارد و به همین دلیل به هر دری می زند تا شاید بتواند به نتیجه ای دست بیابد.
به گفته مقام روس، این تلاش های دولت آمریکا بخاطر انحراف افکار عمومی از مسائل داخلی این کشور در وهله اول شیوع همه گیر بیماری کرونا در آمریکا و تلفات انسانی بسیار سنگین در این عرصه است.
وی خاطرنشان کرد حدود شش میلیون نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۱۸۱ هزار نفر بر اثر این بیماری جان سپرده اند و این کارنامه ای سیاهی برای دولت ترامپ است.
کوروتچنکو تصریح کرد: به همین دلیل دولت آمریکا تا این قدر بر مکانیسم ماشه علیه ایران اصرار دارد و سعی می کند از پیامدهای سیاسی شکست در برابر ویروس کرونا بکاهد.
همکاریهای ایران و روسیه توسعه می یابد
عضو شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه با اشاره به روابط ایران و روسیه، آن را نمونه ای از روابط توام با اعتماد متقابل و سودمند برای دو طرف توصیف کرد و گفت: این روابط در آینده نیز توسعه خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: سفر وزیر دفاع ایران به روسیه و دیدار وی با مقامهای روس در گسترش همکاریهای دوجانبه تاثیر خوبی خواهد داشت و دو کشور برای توسعه ساختار همکاریها عزم متقابل نشان می دهند.
سردبیر نشریه دفاع ملی گفت: ما بارها با تحریم بین المللی ایران مخالفت کرده ایم و معتقدیم تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری می کند و به همین دلیل هیچ مبنای حقوقی برای تحریم این کشور وجود ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد تلاش ها و فشارهای آمریکا در شورای امنیت نتواند مانعی برای توسعه روابط ایران و روسیه شود و دو کشور به همکاری در فرمت دوجانبه و در چارچوب منطقه ای و بین المللی در سازمان هایی همچون اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای ادامه دهند.
نظر شما