۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۳۷
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 84016869
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از ۷۰ درصد مردم معتقد به انجام امر به معروف هستند

شیراز- ایرنا- معاون فرهنگسازی، رسانه و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم معتقدند امر به معروف باید انجام شود اما واژه آن را امر به معروف نمی‌دانند و ذهنیت منفی به امر به معروف باعث این موضع‌گیری شده است.

محمدصالح مفتاح در نشست هم‌اندیشی نقش رسانه در ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، که چهارشنبه در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه رسانه‌ها به دلایل مختلف از جمله موضوعات اقتصادی، محافظه کار بار آمده‌اند، ابراز داشت: رسانه‌ها برای امر به معروف کردن مشکلات بسیاری دارند که عموما به اقتصاد رسانه و موضوعات قضایی مربوط است.

وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داده است، به مشخص شدن آمار توزیعی یارانه رسانه‌ها، نشست رییس قوه قضاییه با رسانه‌ها و تامین نسبی امنیت شغلی خبرنگاران اشاره کرد.
معاون فرهنگسازی، رسانه و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر ابراز داشت: در نظرسنجی ها ۳۳درصد مردم یکی از موانع پیش روی امر به معروف را ترس عنوان کرده‌اند و افزود: بی‌تاثیر بودن تذکر، عدم دخالت در کار مردم، ناراحت شدن طرف مقابل، ترس از درگیری و مهیا نبودن شرایط برای تذکر به ترتیب در رده‌های بعد عنوان شده است.
معاون فرهنگسازی، رسانه و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: مردم بزرگترین منکرات را اختلاس و دزدی، بی‌توجهی به مشکلات اقتصادی، تورم و گرانی، سوءمدیریت، دروغگویی و عدم انجام وعده‌ها می دانند و معتقدند امر به معروف نسبت به مسوولان از امر به معروف نسبت به همدیگر مهمتر است.

 

در حوزه امر به معروف با ضعف نظریه مواجهیم

مفتاح با بیان اینکه در این حوزه با ضعف نظریه مواجه هستیم، گفت: مباحث فقهی در این زمینه اندک است و در برخی کتابهای فقهی این مسأله عنوان نشده است و در این زمینه ضعف داریم.

وی توسعه مسوولیت ها و آموزش شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر به مردم را ضروری خواند و ادامه داد: انحصار امر به معروف در حوزه عفاف و حجاب باید شکسته شود و به همه امور تسری یابد و در تلاش هستیم سیاست های کلی اصل هشتم قانون اساسی را تبیین کنیم.

مطالبه گری و امر به معروف 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان فارس در این نشست عنوان کرد: سیاست‌های جدید امر به معروف و نهی از منکر استفاده از ظرفیت رسانه است و هر خبرنگار یک آمر است.
سلیمان مهدوی با اشاره به نظرسنجی این نهاد بیان داشت: براساس نظرسنجی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ۸۴درصد مردم معتقدند امر به معروف و نهی از منکر باید انجام شود و   ۷۳درصد مسوولان را در اولویت امر به معروف و نهی از منکر دانسته‌اند.
وی افزود: در استان فارس مطالبه گری از مسوولان مودبانه و قاطع و نسبت به مردم تذکر لسانی مهربانانه صورت می‌گیرد.

امر به معروف و نهی از منکر برای نجات آمده است

مهدوی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر برای نجات آمده است، گفت: آمر به معروف هیچ وظیفه‌ای در تجسس کارها ندارد و تذکر در ظاهر امور می‌پردازد.
وی اظهار داشت: اینکه چگونه مردم را شجاع کنیم و به آنان بگوییم ستاد در حوزه امر به معروف و نهی از منکر از شما حمایتی مطابق برابر قانون و شرع اسلام می‌کند، بسیار مهم است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان فارس با بیان اینکه گروه‌های جهادی مطالبه هایی  از یک اداره داشته‌اند، افزود: این مطالبه درنهایت به  حوزه قضایی رسیده است و ما به‌شدت از این موضوع حمایت می‌کنیم.

شعبه‌های ویژه امر به معروف و نهی از منکر در مجتمع‌های قضایی شیراز ایجاد شده است

معاون قضایی ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس نیز عنوان کرد: در تمام دادگاه ها شعبه ویژه امر به معروف و نهی از منکر ایجاد شده و دستگاه قضایی در این زمینه حمایت کامل را صورت می‌دهد. 
محمدرضا غزالی ابراز کرد: یکی از مولفه‌های مهم در ستاد پشتیبانی، حمایت قضایی از آمران به معروف و ناهیان از منکر است‌.
وی ادامه داد: اولین مسوولیت ستاد بعد از ترویج و احیا، حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه از آمران و ناهیان است، مسوولیت دوم نیز اجرایی کردن این حمایت است.

غزالی با اشاره به تشکیل شعبه‌های ویژه امر به معروف و نهی از منکر در مجتمع‌های قضایی شیراز، گفت: همه آحاد مردم که امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند،  در دستگاه قضایی از حمایت قضایی بهره مند خواهند شد.
معاون قضایی ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس مقدمه حمایت قضایی از ناهیان را از سوی نماینده ولی فقیه در استان در ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی عنوان کرد و این مهم را برعهده خبرنگاران دانست.
غزالی همچنین به فعالیت سازمانهای مردم‌نهاد در این زمینه اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون مطالبه گری هایی به صورت تشکیلاتی صورت می‌گیرد و سمن هایی کم در حوزه مطالبه گری اجتماعی  در مقام اجرای مسوولیت دچار مشکلاتی میشوند، با حمایت دادستان به عنوان مدعی العموم حمایت قانونی خواهند شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha