به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در شورای مهارت کردستان که با حضور علی اوسط هاشمی معاون وزیر و رییس سازمان فنی و حرفهای کشور برگزار شد، اظهار داشت: بیشترین ارتباط کشور با اقلیم کردستان عراق از طریق کردستان صورت میگیرد و این ظرفیت استان را برای توسعه مراودات نشان میدهد.
وی افزود: در حال حاضر ۳۰۰ دانشجوی اهل اقلیم کردستان عراق در دانشگاههای استان مشغول تحصیل هستند که مراکز فنی و حرفهای هم میتوانند به جذب هنرآموز عراقی بپردازند.
مرادنیا اضافه کرد: منطقه اقتصادی ویژه بانه بزودی راهاندازی میشود و این امید وجود دارد منطقه آزاد بانه و مریوان هم در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شود که اینها ظرفیتهای مهمی برای توسعه استان است.
وی یادآور شد: این ۲ منطقه میتواند از نظر تولید اشتغال و توسعه ظرفیتهای مهمی باشد که امیدواریم موافقتهای لازم برای تربیت مربی مهارت بیشتر برای کردستان صورت گیرد.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه کارهای خوبی در زمینه سرمایهگذاری در استان انجام شده است، گفت: شهرک جدید صنعتی سنندج راهاندازی شده که قرار است ۴۰۰ واحد تولیدی با سه هزار نفر اشتغالزایی داشته باشد.
مرادنیا با بیان اینکه در حوزه مهارت آموزی به اندازه کافی در استان کار نشده است، افزود: در بسیاری از مشاغل در کردستان افراد متخصص خوب نداریم.
۶۵۷ حرفه توسط آموزشگاههای فنی و حرفهای کردستان آموزش داده میشود
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان گفت: ۳۹۲ حرفه در بخش دولتی و ۲۶۵ حرفه در بخش خصوصی و در مجموع ۶۵۷ حرفه آموزش داده میشود و ۱۶ مرکز دولتی فنی و حرفهای دولتی و ۱۳۵ آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد بخش خصوصی در استان فعال است.
سید جمیل احمدی یادآور شد: ۹۰ کارگاه در بخش دولتی و ۴۳۵ کارگاه در بخش خصوصی در استان فعالیت میکنند که اکثرا در بخش خدمات آموزش میدهند.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد رشد آموزشگاههای آزاد استان از نظر آموزش و تعداد افزایش یافته است، افزود: باید مهارت جامعه محور را توسعه دهیم و جریان سازی مهارت در جامعه بوجود آید تا مهارت آموزی نهادینه میشود.
احمدی با بیان اینکه بر اساس نیاز دستگاهها آموزشهایی را انجام میدهیم، اضافه کرد: ۵۹ درصد دورهها به صورت مشارکتی انجام و ۴۱ درصد بدون مشارکت توسط بخش دولتی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت اشتغال کردستان در حوزه کشاورزی بالاتر از میانگین کشوری است و در صنعت و خدمات پایینتر است، گفت: شاغلین در استان به ترتیب در بخشهای خدمات، کشاورزی و سپس صنعت فعالیت میکنند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تربیتی و تامینی دادگستری کردستان هم در این شورا گفت: احیا و بازآفرینی ضرورت و اولویت در زندانها است چون بیکاری یکی از مشکلاتی در جامعه است که فرد را به سمت بزهکاری میبرد.
بهادر فتحی با بیان اینکه امسال ۲۱۷ دوره مهارتی برگزار و سه هزار نفر در این دورهها شرکت کردند، یادآور شد: ۵۰۰ هزار نفر ساعت آموزش ارائه شد و ۲ هزار نفر در این دورهها قبول شدند.
وی اظهار داشت: زندانیانی که آموزش مهارتی میبینند با خروج از زندان برای خانواده موثرتر خواهند بود، شغلی خواهند داشت و قریب به اتفاق آنها دیگر به زندان باز نخواهند گشت.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) هم گفت: سال گذشته سه هزار و ۵۴۵ نفر تعهد آموزش داشتیم که سه هزار و ۸۵۱ نفر اموزش دیدند که ۱۰۶ درصد نسبت به تعهدمان تحقق یافت.
محمدرسول شیخیزاده افزود: ۹۰ درصد آموزشهای ما با همکاری و تعامل با فنی و حرفهای استان بخ مددجویان ارائه شده است.
رییس سازمان فنی و حرفهای کشور در جریان سفر ۲ روزه خود به استان کردستان با امام جمعه سنندج دیدار می کند و پس از ان مرکز تخصصی آموزشهای کار آفرینی و مهارتهای کسب و کار را افتتاح و از مرکز سنجش و صلاحیت حرفهای بازدید میکند.
دومین روز سفر هاشمی به شهرستانهای استان خواهد بود و در آن از مراکز فنی و حرفهای مختلف بازدید میکند.
نظر شما