به گزارش ایرنا، علی اوسط هاشمی عصر چهارشنبه در جلسه نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی استان کردستان اظهار داشت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی نقش پیشاهنگ و پرچم دار در جذب سرمایه، کارآفرینی و صیانت از کار دارند و تصمیم ساز موثر از پایین به بالا هستند.
وی تاکید کرد: اتاقهای بازرگانی در استانها این نقش را برای خود به شکل جدی در نظر بگیرند و به عنوان پارلمان برآمده از فعالان اقتصادی جامعه به جد مطالبهگر باشند و بر اساس برنامههای مدون آینده نگر و تضمین کننده بازار با ثبات پیش روند.
هاشمی با بیان اینکه تنها صنعتی که در انقلاب صنعتی چهارم آسیب نمیبیند بلکه رشد میکند صنعت گردشگری است که باید برای آن برنامه ریزی کنیم، افزود: امروز کشور محتاج نقش شما فعالان بخش خصوصی است و دولت بی نیاز از فعالان حوزههای کشاورزی، صنعت و بازرگانی، تهی میشود.
وی یادآور شد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هم وزن شوراهای اسلامی شهر برای خود وزن سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تعریف کند برد تاریخی دارد و از جایگاه قانونی برخوردار است و نظامی انتخابی است که نقش فعالان در شکل گیری آن بر کسی پوشیده نیست.
هاشمی با بیان اینکه شما باید بهترین نقاد و اهل نظر برای دولت باشید چون که برآمده از رای مخاطبین خود هستید، گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی جوانب رفیع کار را به همان شکل ببیند میتواند ناظر فعال، تاثیرگذار، توانا و برخوردار از رای موثر باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی با تاکید بر ضرورت تنظیم سند توسعه استان و در نظر گرفتن اقلیم کردستان عراق در این سند اضافه کرد: سند آمایش استان کردستان بدون در نظر گرفتن ظرفیت اقلیم کردستان عراق معنایی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم در این نشست با بیان اینکه پیگیری صدور ویزای کار برای کارگران، از سوی سلیمانیه هستیم، اظهار داشت: جلسات و توافقاتی با استاندار سلیمانیه داشتیم که قرار شد در خصوص صدور ویزای کار، برای اهالی کردستان اقداماتی انجام دهند که پیگیر اجرای آن هستیم چرا که اکنون نیروهای کار استان با ویزای مسافر به اقلیم میروند که اگر ویزای کار تحقق پیدا کند بسیاری از مشکلات آنها برطرف میشود.
خالد جعفری با بیان اینکه این امر زمانی امکانپذیر است که حتماً به آموزشهای مهارتی در سازمان فنی و حرفه ای جایگاه خاصی بدهیم و استانداردها را تعریف کنیم، افزود: در صورتی که صدور ویزای کار تحقق پیدا کند، بسیاری موارد مطرح شده در این جلسه نیز محقق خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار تاکید کرد: با رویکرد چند ماهه اخیر سعی کردیم انسجام خاصی را در بحث آموزشمهارتی بوجود بیاوریم.
وی همچنین به راه اندازی سامانه و ثبت آموزش های دستگاه های محتلف در زمینه مهارت آموزی با مرکزیت سازمان آموزش فنی و حرفه ای اشاره و از امیدواری کرد این رویکرد سبب ایجاد انسجام و هم افزایی شود.
جعفری همچنین به ارتباط بخش دولتی و غیر دولتی دراستان اشاره کرد و یادآور شد: این ارتباط باعث نیازسنجی های هدفمند منجر به کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال شده است.
وی از تلاش کارگروه توسعه اشتغال استان برای تدوین «سند اشتغال استان» خبر داد و اضافه کرد: رییس اتاق بازرگانی به عنوان عضو و تعدادی دیگر از حاضرین نیز در جلسات کارگروه حضور دارند که قطعا موارد مدنظر ایشان با هماهنگی میان بخش خصوصی و دولتی لحاظ خواهد شد تا این سند بتواند اثربخشی لازم را داشته باشد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اینکه سعی کردیم انسجام و هم افزایی خاصی در مهارتهای آموزشی ایجاد کنیم، افزود: با توجه به ارتباطاتی که با بخش غیر دولتی داریم تلاش میکنیم نیازسنجیها برای آنچه بازار نیاز دارد، انجام شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم گفت: برای جبران عقب ماندگیهای کردستان باید اولویت را به آموزشهای مهارتی بدهیم.
کمال حسینی افزود: آموزشها باید هدفمند باشد و از سنتی به روز تبدیل شوند.
نظر شما