۹ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۰۵
کد خبرنگار: 2254
کد خبر: 84020763
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخابات پارلمانی مونته نگرو در سایه ویروس کرونا

۹ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۰۵
کد خبر: 84020763
انتخابات پارلمانی مونته نگرو در سایه ویروس کرونا

بلگراد- ایرنا- پنجمین انتخابات پارلمانی در مونته نگرو از زمان استقلال این کشور از صربستان در سال ۲۰۰۶ و یازدهمین انتخابات از هنگام نظام چند حزبی با رعایت مقررات بهداشتی در زمان شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا، آغاز شد.

به گزارش ایرنا، در این انتخابات که نتیجه آن را بر اساس اظهارات تحلیلگران سیاسی منطقه نمی توان پیش بینی کرد، یازده لیست انتخاباتی یعنی شش ائتلاف حزبی و پنج حزب سیاسی برای ورود به ساختار جدید پارلمان به رقابت می پردازند.

در این انتخابات بنا بر اطلاعیه کمیسیون انتخاباتی مونته نگرو، ۵۴۰ هزار و ۲۶ رای دهنده می توانند با حضور در یک هزار و ۲۱۷ حوزه انتخاباتی در سراسر این کشور آرای خود را در صندوق های اخذ رای بیندازند.

حوزه های انتخاباتی در سراسر مونته نگرو از ساعت ۷ بامداد به وقت محلی ( نه و نیم به وقت ایران) برای رای دادن شهروندان واجد شرایط تا ساعت ۲۰ امشب باز خواهد بود.

با توجه به بیماری همه گیر ویروس کرونا، ستاد بحران مونته نگرو با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که اقدامات اپیدمیولوژی در تمامی حوزه های انتخاباتی مانند ضدعفونی کردن دست ها طی مراحل رای گیری و همچنین استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی در محل اخذ رای اجباری است.

طبق داده های آخرین نظر سنجی انجام شده توسط سازمان تحقیقاتی افکار عمومی CEDEM، انتظار می رود در انتخابات پارلمانی پیش رو ۶۶ درصد افراد واجد شرایط رای دادن در حوزه های انتخاباتی برای رای دادن حاضر شوند و رای بدهند. بنا به همین نظرسنجی، لیست ائتلافی (قاطعانه برای مونته نگرو) که در صدر آن حزب «دموکراتیک سوسیالیست» به رهبری رئیس جمهور کنونی مونته نگرو قرار دارد، می تواند ۳۵.۳ درصد آرا را بدست بیاورد، حزب سوسیال دموکرتیک ۵.۳ درصد آرا و حزب بوشنیالک ۴.۸ درصد آرا را از آن خود کنند.

از احزاب مخالف نیز جبهه برای آینده مونته نگرو ۲۴.۷ درصد و ائتلاف شهروندی به نام «صلح از آن ملت ما» به رهبری حزب مونته نگرو دموکراتیک با ۱۶.۵ درصد آرا می توانند به ساختار جدید پارلمان راه یابند.

مونته نگرو از کشورهای بالکان غربی به شمار می رود که از سال ۲۰۱۷ رسما به‌عنوان بیست و نهمین عضو، به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست.

این کشور در نوامبر سال ۲۰۱۰ برای پیوستن به اتحادیه اروپا نامزد و در ماه ژوئن ۲۰۱۲ مذاکرات آن در مراحل پیوستن به اتحادیه اروپا آغاز شد. با آنکه این کشور هنوز به عضویت اتحادیه اروپا در نیامده است اما یورو، پول واحد اروپایی، واحد پولی آن است.

مونته نگرو در همه پرسی ۲۶ می ۲۰۰۶ میلادی ( ۵ خرداد ۱۳۸۵) با کسب آرای ۵۵.۵ درصد به استقلال دست یافت و بدین صورت روند فروپاشی یوگسلاوی سابق که از ۱۹۹۱ شروع شده بود؛ با استقلال مونته نگرو کامل شد و این جمهوری پس از گذشت ۸۸ سال دوباره به استقلال دست یافت.

این کشور به لحاظ وسعت و جمعیت، کوچک ترین جمهوری یوگسلاوی سابق به شمار می رود که از لحاظ جغرافیایی در جنوب شرقی اروپا واقع شده و مساحت آن ۱۳.۸۱۲ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۶۷۸ هزار و ۱۷۷ تن و پایتخت آن شهر «پودگوریستا» است.

مونته نگرو از جنوب شرقی با آلبانی، از جنوب غربی با دریای آدریاتیک، از غرب با کرواسی، از شمال غربی با بوسنی و هرزگوین و از شمال شرقی با صربستان هم مرز است.

مونته نگرو پنجاه و ششمین عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا و ۱۹۲مین کشور عضو سازمان ملل است.

گروه قومی مونته‌نگرویی بزرگترین گروه قومی در این کشور است که ۴۴.۵ درصد ساکنان را تشکیل می دهد. پس از آنها، گروه قومی صرب‌ بیشترین جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.

در مونته نگرو طبق سرشماری گذشته در ده سال پیش حدود ۱۷۸ هزار نفر یعنی ۲۸.۷۳ درصد از جمعیت مونته نگرو هویت شهروندی خود را صرب اعلام کردند.

مسلمانان ۲۰ درصد از جمعیت حدود ۶۷۰ هزار نفری مونته ‌نگرو را تشکیل می‌دهند که بیشتر شامل آلبانیایی‌تبارها و بوسنیایی‌تبارها هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha