به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری العهد، «محمد رعد» رئیس فراکسیون حزب الله بعداز دیدار با ژنرال «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان به نمایندگی از این فراکسیون گفت: ما مواضع صریح و واضح خود را در باره حمایت از نخست وزیری مصطفی ادیب برای تشکیل دولت جدید به رئیس جمهوری اعلام کردیم.
وی تاکید کرد که فراکسیون حزب الله آمادگی کامل برای همکاری مثبت با ادیب و دولت جدید را دارد.
رعد همچنین از همه لبنانی ها خواست که برای تامین منافع لبنان ، تحقق اصلاحات، بازسازی بیروت، تثبیت امنیت و ثبات لبنان و بهبود شرایط اقتصادی برای انتخاب نخست وزیر و تشکیل دولت جدید همکاری کنند.
فراکسیون بزرگ«لبنان قوی» وابسته به «جریان آزاد ملی» به رهبری «جبران باسیل» هم حمایت خود از نخست وزیری ادیب را اعلام کرد.
باسیل که داماد ژنرال عون است و پیشتر وزیر خارجه لبنان بوده، بعداز دیدار با رئیس جمهوری لبنان گفت که ما هم در کنار دیگر فراکسیون های قدرتمند پارلمان از ادیب که فردی متخصص و دارای حسن اخلاق و ملی گرا است، حمایت می کنیم تا بتواند دولت جدید را تشکیل دهد.
بعداز انفجار مهیب عصر ۱۴ مرداد ماه بندر بیروت، حسان دیاب نخست وزیر لبنان تحت فشارهای داخلی و خارجی مجبور شد استعفای دولت خود را اعلام کند و به درخواست ژنرال عون دولت او تحت عنوان دولت پیشبرد امور تا تشکیل دولت جدید به کار خود ادامه می دهد.
فراکسیون های بزرگ دیگر پارلمان از جمله «دیدار دموکراتیک» به ریاست «تیمور جنبلاط» و فراکسیون «المستقبل» به ریاست سعد حریری حمایت خود را از نخست وزیری ادیب اعلام کرده اند.
رایزنی های فراکسیون ها و نمایندگان مستقل پارلمان لبنان با رئیس جمهوری این کشور در خصوص انتخاب نخست وزیر جدید از صبح امروز دوشنبه در کاخ ریاست جمهوری آغاز شده و تاکنون ادیب شانس زیادی برای رفتن به کاخ نخست وزیری و تشکیل دولت جدید دارد و به نظر می رسد که اکثریت پارلمان با نخست وزیری او موافقت کند.
خبرگزاری ملی لبنان در گزارشی اعلام کرد که حزب « نیروهای لبنانی» به ریاست « سمیر جعجع» و فراکسیون این حزب در پارلمان لبنان تصمیم دارند از نامزدی « نواف سلام» برای نخست وزیری لبنان حمایت کند.
اکنون همه منتظر هستند فراکسیون پیشرفت و آزادی وابسته به «جنبش شیعی اَمَل» به رهبری «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان چه کسی را به عنوان نخست وزیر پیشنهاد می کند.
چهار تن از نخست وزیران اسبق لبنان عصر دیروز یکشنبه ، « مصطفی ادیب» سفیر لبنان در آلمان را به عنوان نخست وزیر جدید برای تشکیل دولت لبنان پیشنهاد کردند.
« نجیب میقاتی ، فواد سنیوره، تمام سلام و سعد حریری» درنشستی که در « بیت الوسط » منزل و دفتر کار حریری در مرکز بیروت برگزار شد، این تصمیم را اتخاذ کردند.
این در حالی است که « امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه امروز میهمان لبنانی ها خواهد بود. او در سفر یک ماه پیش خود به بیروت تشکیل دولت جدید لبنان برای شروع اصلاحات و حل مشکلات اقتصادی و مالی و اداری این کشور را خواستار شده بود.
براساس این گزارش، « سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله هم دیروز یکشنبه و در سخنرانی خود به مناسبت عاشورای حسینی گفت که امیدواریم روز دوشنبه که رایزنی های فراکسیون های پارلمانی شروع می شود، نمایندگان بتوانند نامزدی را که از مقبولیت مطلوب برای تشکیل دولت جدید به عنوان نخست وزیر انتخاب کنند.
وی اظهارداشت: به دولتی که بتواند برای بهبود اوضاع اقتصادی ، مالی و خدمت به مردم لبنان، ایجاد اصلاحات و بازسازی لبنان که خواست همه لبنانی ها است، تلاش کند.
سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد که برخلاف ادعای برخی دروغگویان و منافقین که می گویند حزب الله مانع اصلاحات در لبنان است، ما خواستار اصلاحات هستیم و برای انتخاب نخست وزیر و تشکیل دولت جدید به منظورنجات لبنان از خلاء سیاسی همکاری ومشارکت می کنیم.
دبیرکل حزب الله با بیان اینکه دولت جدید لبنان باید پاسخگوی به مطالبات مردم بوده و نماینده اراده آنان باشد نه دولت های مداخله گر باشد، تاکید کرد که برای طرح مطالبات نیازی به آشوب و آتش زدن اماکن عمومی و دولتی نیست بلکه باید با گفت وگو و مذاکره برای تحقق مطالبات مردم تلاش کنیم.
وی اظهارداشت که هیچ مرجعیت دینی یا رهبرسیاسیی نمی تواند بگوید مطالبات و اراده مردم لبنان چیست و حزب الله که بزرگترین حزب سیاسی در لبنان و با جنبش امل و همپیمانان خود قدرتمندتر و بزرگتر می شویم چنین ادعایی را نداریم.
سیدحسن نصرالله گفت: برخی می گویند مردم لبنان دولت بی طرف یا مستقل یا تکنوکرات یا تکنوسیاسی می خواهد ، خیر اینطور نیست و تنها راه تعیین اراده ملت لبنان صندوق رای و انتخابات و اکثریت پارلمانی است.
دبیرکل حزب الله در باره دعوت مکرون برای قرارداد و توافق سیاسی جدید در لبنان در سفر یک ماه قبلش به بیروت خاطرنشان کرد: چند روز قبل شنیدیم که منابع رسمی فرانسوی به نظام طائفه ای در لبنان انتقاد شدید دارند و معتقدند که این نظام قادر به حل مشکلات و رفع نیازهای لبنان نیست وامروز دوست دارم بگویم که برای بررسی آرام این موضوع و رسیدن به یک قرارداد سیاسی جدید آماده هستیم اما یک شرط داریم و آن اینکه محور این بررسی یک گفت وگوی ملی و با اراده و رضایت همه گروه های لبنانی باشد و ملاحظات و نگرانی های مردم لبنان لحاظ شود.
وی همچنین تصریح کرد: پیشتر من از تشکیل کنگره تاسیسی برای تحول در نظام طائفه ای سخن گفتم نه ایجاد قرارداد سیاسی جدید ، واکنش های برخی طرف ها را دیدیم و امروز هم تصور کنید که مثلا رئیس جمهوری اسلامی ایران و یا رئیس جمهوری سوریه خواستار قرارداد سیاسی جدید در لبنان شده بودند ، گروه های دیگرچگونه واکنش نشان می دادند آیا مثل ما اینگونه محترمانه برخورد می کردند؟ این مشکل فرهنگ سیاسی و عقلانیت سیاسی در لبنان است.
ادیب کیست؟
ادیب که از سال ۲۰۱۳ تاکنون به عنوان سفیر لبنان در آلمان فعال است دارای مدرک دکترا در رشته حقوق و علوم سیاسی است.
وی که متاهل و دارای ۵ فرزند است، زندگی حرفه ای خود را به عنوان مدرس در رشته های حقوق بین الملل، جغرافیای سیاسی و روابط بین الملل در دانشگاه های لبنان و فرانسه آغاز کرده است.
ادیب از سال ۲۰۰۰ میلادی تا ۲۰۱۳ به عنوا مشاور نجیب میقاتی نخست وزیر وقت لبنان فعالیت کرده و در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ به عنوان نماینده نخست وزیر وقت در کمیته ویژه تدوین قانون جدید انتخابات لبنان حضور داشته است.
وی پسر عموی « سلیمه ادیب» همسر « اشرف ریفی» رئیس پیشین نیروهای امنیت داخلی ( پلیس) لبنان است.
ریفی مواضع افراطی علیه مقاومت اسلامی لبنان دارد و با سعد حریری هم خصومت پیدا کرده است.
ادیب با صدور بیانیه ای در واکنش به برخی خبرها و توئیت های منسوب به او که حساب های جعلی در فضای مجازی منتشر کرده اند، واکنش نشان داد و تاکید کرد که تاکنون سخنی نگفته و یا توئیتی منتشر نکرده است و آنچه به او نسبت داده شده، جعلی و ساختگی است.
توزیع کرسی های فراکسیون های اصلی و بزرگ در پارلمان لبنان که 128 نماینده دارد به شرح زیر است:
فراکسیون مسیحی «لبنان قوی» وابسته به «جریان آزاد ملی» به رهبری «جبران باسیل» وزیر خارجه سابق لبنان با ۱۹ نماینده
فراکسیون «پیشرفت و آزادی» وابسته به «جنبش شیعی اَمَل» به رهبری «نبیه بری» رییس مجلس با ۱۷ نماینده
فراکسیون «وفاداری به مقاومت» وابسته به «جنبش شیعی حزب الله» با ۱۲ نماینده
فراکسیون «گردهمایی برای مشورت» وابسته به اهل تسنن به ریاست «عبدالرحیم مراد» با ۵ نماینده
فراکسیون «المستقبل» وابسته به حزب جریان سُنی المستقبل به رهبری سعد حریری با ۱۸ نماینده
فراکسیون «جمهوری قوی» وابسته به جریان مسیحی «نیروهای لبنانی» به رهبری «سمیر جَعجَع» با ۱۵ نماینده
فراکسیون «دیدار دمکراتیک» وابسته به حزب دُروزی «سوسیالیست ترقی خواه» به رهبری «ولید جنبلاط» با ۹ نماینده
فراکسیون «گردهمایی ملی» به ریاست «طونی فرنجیه» وابسته به «سلیمان فرنجیه» رهبر حزب مسیحی « جریان المرده» با ۵ نماینده
فراکسیون «میانه مستقل» وابسته به جریان سنی به رهبری «نجیب میقاتی» نخست وزیر پیشین لبنان با ۴ نماینده
فراکسیون حزب مسیحی «الکتائب» به رهبری «سامی الجمیل» با ۳ نماینده
فراکسیون «قومی اجتماعی» وابسته به جریان ملی گرای عرب با ۳ نماینده
فراکسیون ارمنی ها با ۳ نماینده
فراکسون ضمانه الجبل متعلق به یک جریان مسیحی با ۴ نماینده
نظر شما