دولت در کنار حمایت از صنایع، موانع بازدارنده را هم رفع کند

ساوه- ایرنا- رئیس انجمن مدیران صنایع شهرستان ساوه معتقد است گامهای دولت در حمایت از صنعت و حرکت رو به جلو قابل تقدیر است اما برخی موانع بازدارنده از قبیل قوانین و دستورالعمل ها که مانعی بر سر راه جهش تولید است نیز باید برطرف شوند.

«سعید رضوانی» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت:مسئولان دولتی همه تلاش خود را انجام می دهند که در حوزه صنعت و تولید رو به جلو حرکت  کنیم و منکر زحمات آنها نیستیم اما متاسفانه برخی قوانین، دستورالعمل ها و بخشنامه ها برای تولید موانع بزرگی ایجاد کرده اند که سبب کند شدن حرکت چرخ های صنعت هستند و باید فکری به حال این مساله شود.
وی گفت: هم مجلس و هم دولت باید در قوانین موجود، مصوبات و بخشنامه های صادره تجدیدنظر  کنند که از خواسته های اصلی صنعتگران محسوب می شود.
رئیس  انجمن مدیران صنایع شهرستان ساوه تاکید کرد: در سالی که جهش تولید نام دارد، بهترین اقدامی که دولت در کنار احیای ظرفیت های راکد می تواند انجام دهد تلاش برای حفظ فعالیت واحدهای فعال موجود آنها است.
وی گفت: آمار و گزارش ها نشان می دهد که دولت در زمینه احیای واحدهای تولیدی دارای مشکل عملکرد خوبی داشته اما نباید فراموش کرد که صنایع فعال کنونی هم مشکلاتی دارند و قبل از اینکه از پا بیفتند باید مورد عنایت مسئولان قرار گیرند تا چرخ تولید و اشتغال همچنان تداوم یابد.
وی افزود: معتقدم در بخش کمک به رونق واحدهای موجود آنگونه که لازم است فعالیت چشمگیری نشده است حال آنکه در شرایط اقتصادی فعلی تقویت چنین واحدهایی مقرون به صرفه تر از آن است که بخواهیم یک کارخانه را از صفر تاسیس و فعال کنیم.
رضوانی همچنین عملکرد ضعیف بورس کالا را از دیگر موانع بر سر راه جهش تولید  بیان کرد.
وی ادامه داد: مثلا یکی از شروط مندرج در بورس کالا برای تخصیص مواد اولیه این است که باید میانگین مصرف ۲ سال گذشته واحدهای تولیدی احصا شود این در  حالیست که در همین مدت برخی واحدها از چرخه تولید خارج و تعدادی دیگر جایگزین آنها شده اند.
رئیس انجمن مدیران صنایع شهرستان ساوه تاکید کرد: الزام واحدهای تولیدی به تهیه مواد اولیه از طریق بورس کالا و موانعی که در این راه وجود دارد با روح تولید و جهش این بخش مغایرت دارد و اتخاذ چنین تصمیماتی مانند تیغ دولبه است که در نهایت زیان تولید را در پی دارد و دولت باید فکری به حال این مشکل کند.
وی همچنین تامین ارز برای واحدهای تولیدی را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و گفت: من به عنوان یک تولیدکننده از نحوه تخصیص ارز رضایت ندارم.
وی توضیح داد: مثلاً بانک مرکزی از اسفند پارسال تا آخر تیر امسال مجوز تخصیص ارز برای واحدهای تولیدی را صادر نکرد ولی بعد از این مدت به یکباره برای همه تولیدکنندگان مجوز صادر می کند در نتیجه کارخانه ای که چند ماه از تهیه مواد اولیه محروم مانده به سمت خواب و رکود فعالیت می رود و این رویه تخصیص ارز برای ما قابل درک نیست بنابراین بعنوان یکی از موانع تحقق جهش تولید انتظار داریم دولتمردان نسبت به رفع این مشکل اهتمام داشته باشند.

وی تاکید کرد: صنعتگران به عنوان سربازان پیشگام در جبهه اقتصادی همگام با دولت و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید فداکارانه در صحنه حضور دارند و انتظار دارند برای ارتقای تولیدات داخلی موانع پیش روی آنها با تدبیر دولت، مجلس و سایر مراجع تصمیم گیر کشور برطرف شود.

شهرستان ساوه دارای افزون بر ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغال بیش از ۴۵ هزار نفر است که به عنوان قطب صنعت ایران شناخته می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha