امید فیروزه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به جز میوه های وارداتی، بیشتر نیاز های استان از محصولات داخل تامین می شود.
وی افزود: بیشتر محصولات تولیدی استان به خراسان رضوی، گلستان، مازندران، تهران. سیستان و بلوچستان حمل می شود.
فیروزه به سرمای دیررس بهاره و خسارت به بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در سال های گذشته در این فصل روزانه تا ۵۰۰ تن میوه و صیفی جات نیز وارد میدان میوه و تره بار بجنورد می شد اما، سرما موجب کاهش تولید میوه در استان شده است.
هم اکنون در میدان میوه و تره بار بجنورد، انگور، سیب، گلابی، هندوانه، خربزه، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، خیار، کلم و سایر محصولات عرضه می شود.
وی اظهار داشت: حتی بیشتر هندوانه و خربزه عرضه شده در میدان این شهر نیز از کشتزارهای استان برداشت و عرضه می شود اما در برخی از فصول که محصولات استان به پایان می رسد از سایر استان ها به این استان میوه و صیفی جات حمل می شود.
رییس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد با بیان اینکه ۷۰ درصد غرفه های این میدان در تابستان فعال است گفت: در این مرکز ۹۶ غرفه وجود دارد، در ایام زمستان حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد غرفه ها فعال هستند.
فیروزه بر ساماندهی میدان میوه و تره بار نیز تاکید کرد و افزود: در برخی از فصول ترافیک بار زیاد است که نیازمند ساماندهی است.
به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی درآمد امسال کشاورزان این استان بر اثر خسارتهای مختلف بویژه سرمای بهاره یک پنجم کاهش یافت و به ۴۰ هزار میلیارد ریال رسید.
عبدالله یوسفی ارزش تولیدات سالانه بخش کشاورزی این استان را ۵۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرده بود.
از مجموع خسارت ها بیشترین مربوط به خسارت سرمای بهاره به علت بارش برف و برودت هوای منفی ۳ تا ۱۰ درجه در سطح استان بود که در اواخر فروردین ماه به وقوع پیوست که در مجموع هشت هزار میلیارد ریال به بیش از ۱۲۵ هزار و ۹۸۰ هکتار عرصه باغی و زراعی استان، آسیب رساند.
از ۷۶ نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان ۲۹ گونه آن باغی است که حجم سالانه تولید آن به تا حدود ۳۰۰ هزار تن می رسد که امسال تولیدات محصول باغی استان با ۵۰ هزار تن کاهش مواجه است.
هر ساله بین یک میلیون و ۳۰۰ تا ۱.۵ میلیون تن انواع محصول در استان خراسان شمالی تولید می شد که در سال زراعی ۹۸، ۷۱۷ هزار تن انواع محصول زراعی در استان تولید شده بود که خسارت های این بخش از ناحیه بارش باران، سیل و تگرگ و سرما باعث کاهش این میزان خواهد شد که هم اکنون در حال برآورد است.
سهم خراسان شمالی ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی این استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
نظر شما