مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ارزش اقتصادی انگور برداشتی سالانه استان را هفت هزار میلیارد ریال برآورد کرد.
محمدعلی شریکیان گفت: با توجه به اینکه قیمت انگور در اوایل فصل برداشت، میانه و پایان آن متفاوت است ارزش هر کیلوگرم انگور در بازار ۳۰ تا ۴۰ هزار ریال است که ارزش اقتصادی این محصول نیز بین پنج تا هفت هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
افزود: اکنون برداشت گونه های انگور کلاهداری و کشمشی از موستانهای استان آغاز شده و برآورد می شود امسال در مجموع ۱۷۷ هزار تن انواع انگور در این استان برداشت شود.
وی اظهار داشت: با توجه به سرمای دیررس بهاره، گمان می رود که تاکستان های استان ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش محصول داشته باشد که این خسارت در مناطق کوهستانی، کوهپایه ای و دشتی استان متفاوت است.
وی گفت: تاک های سرمازده این استان با گرم شدن هوا دوباره جان گرفتند، معمولا تاک ها در سرمازدگی بهاره با گرم شدن تدریجی هوا، جوانه زنی مجدد دارند که این امر موجب شد بخشی از تاکستان ها دوباره فرایند زایشی خود را داشته باشند.
سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در این استان تولید می شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه ۱۳ درصد است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: از مجموع انگور تولیدی این استان ۱۰۵ هزار تن کشمشی، ۷۰ هزار تن کلاهداری و مابقی شامل دیگر گونه ها است.
شریکیان افزود: استان خراسان شمالی از نظر تولید انگور در سطح کشور جایگاه ششم را دارد، پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.
وی با بیان اینکه ارقام مختلف انگور در این استان وجود دارد افزود: بیش از ۹۰ درصد تولیدات انگور استان از گونه های کشمشی و کلاهداری است.
وی سرانه مصرف انگور در استان را ۱۵ کیلوگرم در سال دانست و افزود: ۱۲ هزار تن انواع انگور و ۴۳۲ تن کشمش در داخل استان مصرف می شود و سایر تولیدات به استان های همجوار از جمله گلستان، مازندران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان حمل می شود.
شریکیان از تاکداران خواست تا مرحله برداشت محصول را به درستی مدیریت کنند و افزود: محصول را باید به موقع برداشت کرد به گونه ای که زود و یا دیرهنگام نباشد زیرا این امر بر کمیت و کیفیت محصول اثرگذار است.
وی گفت: پیش بینی می شود که از گونه انگور کشمشی تولیدی استان ۲۱ هزار تن به کشمش تبدیل شده و مابقی به صورت تازه خوری مصرف شود.
این مسوول با اشاره به کیفیت بالای انگور کشمشی تولیدی خراسان شمالی اظهار داشت: ظرفیت صادرات سالانه این گونه انگور ۱۵ هزار تن است.
شریکیان از باغداران منطقه خواست به منظور ارزش اقتصادی بیشتر انگور کشمشی را به کشمش تبدیل کنند و افزود: این اقدام با توجه به افزایش قابلیت نگهداری و صادرات این محصول، موجب ثبات قیمت انگور در بازار نیز خواهد شد.
وی اظهار داشت: بیشترین میزان تولید انگور کشمشی استان مربوط به شهرستان های فاروج و شیروان و گونه کلاهداری نیز مربوط به شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان و راز و جرگلان است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، مهرماه را زمان اوج برداشت انگور کلاهداری دانست و افزود: این محصول دیررس است و بیشتر نیز به عنوان تازه خوری مصرف می شود.
بیش از ۴۲ درصد عرصه باغی و ۵۷ درصد حجم تولیدات باغی استان خراسان شمالی به انگور اختصاص دارد.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند، هم اکنون این کشاورزان در بیش از ۳۴۴ هزار هکتار زمین کشاورزی می کنند.
سهم استان ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در کلیه بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.
مهم ترین بخش تولیدی این استان کشاورزی است، ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.
این استان ۴۵ هزار و ۷۹۶ هکتار نیز باغ دارد، سالانه از این سطح ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ تن انواع محصول باغی تولید می شود که از لحاظ سطح و تولید در کشور جایگاه ۲۳ را دارد که سهم آن در این شاخص از نظر سطح باغی ۱.۵۷ درصد کشور و در تولیدات ۱.۴۵ درصد است.
نظر شما