۱۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۶:۰۲
کد خبر: 84024550
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مداخله مستقیم در نوسازی بافت‌های فرسوده شهری کارایی ندارد

مشهد- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: بعد از چهار دهه خدمت در حوزه بافتهای فرسوده و نا کارآمد، معتقدم مدلهای مداخلات مستقیم و یکسو جوابگو نیست.

محمد رضا حیدری روز چهارشنبه در جلسه شورای شهرداران مشهد افزود: در موضوع رسیدگی به بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، باید مردم پای کار بیایند و متغیر اقتصادی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: باید مشوق و ساز و کارهایی ایجاد کرد تا مشارکت در طرح‌های نوسازی برای مردم صرفه اقتصادی داشته باشد و در این شرایط که بسیاری از مردم از نظر اقتصادی ضعیف شده‌اند بتوانند وارد اصلاح بافت شوند در غیر این صورت بافت بدون تغییر باقی خواهد ماند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شهردار مشهد در بحث رسیدگی به بافتهای فرسوده و ناکارآمد ورود خوبی داشته و ماموریت جدی شورای شهر نیز در این یک سال مطالبه‌گری در زمینه رسیدگی به بافت‌های فرسوده و ناکارآمد است.
حیدری افزود: شهرداران مناطق نباید صرفا به دنبال کسب رتبه‌بندی باشند و باید در حوزه بافت‌های ناکارآمد به شکل عملیاتی ورود کنند.

شهردار مشهد نیز در این نشست گفت: طی ۱۰ روز گذشته جلسه‌ای در خصوص تحقق برخی مصوبات در حوزه بازآفرینی برگزار و نکاتی مطرح شد و در مقابل سازمان بازآفرینی نیز به ارائه دلایلی که سبب ممانعت از رسیدن به اهداف سازمان و تصمیم مصوبات شده بود پرداخت.
محمد رضا کلایی افزود: بخشی از مشکل مربوط به دفاتر تسهیل‌گری است که در این زمینه جلساتی تشکیل شده است و سازمان بازآفزینی باید موارد مطرح شده در جلسات را پیگیری کند اما بخش دیگر موضوعی ساختاری است و مدیریت شهری باید آن را دنبال نماید.
وی ادامه داد: شهرداران مناطق یا موضوع بازآفرینی را جدی نمی گیرند یا ظرفیت موجود برای پیشبرد امور را قبول و یا با یکدیگر هماهنگی ندارند.
شهردار مشهد گفت: به اندازه کافی این موضوع در سالهای گذشته تبیین شده‌است و دفاتر تسهیل‌گری نیز در مناطق پیرامونی شهر به ویژه شمال و شرق مشهد ایجاد شده است و در حال حاضر زمان تصمیم‌گیری و اصلاحات جدی است.
کلایی افزود: بخش اعظم پروژه بازآفرینی مربوط به منطقه ۶ و شهرک شهید رجایی و شهید باهنر است اما در سایر موارد نیز باید به اقتضای محدوده های مورد نظر این موضوع ادامه پیدا کند.

رییس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای شهر مشهد نیز در این نشست گفت: ایران روی خط زلزله قرار دارد و در دوره‌های ۱۰ ساله زلزله‌های مخرب را تجربه می‌کنیم.

احمد نوروزی افزود: متاسفانه به‌طور میانگین ۶ درصد تلفات جهانی زلزله در ایران ثبت می‌شود و اگر چنین زلزله ای در مشهد رخ دهد فاجعه بزرگی را شاهد خواهیم بود اما با وجود این که در بحران‌های بسیار کوچک مانند باران و سیل کارهای زیادی انجام می‌دهیم اما پیشگیری از بحران‌های مربوط به بافت فرسوده در دستور کار جدی ما نیست در حالی‌که باید اقدام عملی در موضوع پیشگیری از بحران را به عنوان خیرات اعمال مدیران مدنظر قرار داد.

وی ادامه داد: در طرح‌های بهسازی و نوسازی پیشین مشهد مشکل بزرگ نه کمبود بودجه بلکه عدم همراهی مردم بوده است مثلا در طرح نوسازی "قلعه آبکوه" پول همیشه بوده و در منطقه ثامن در مقاطع زیادی پول در دسترس بوده اما به‌دلیل عدم همراهی مردم طرح‌ها پیشرفت نداشته است لذا باید قبول کنیم جز با حضور مردم موفقیت کامل حاصل نمی‌شود.

رییس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای شهر مشهد با بیان این که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در مناطق پیرامونی و کم‌برخوردار مشهد مستحق بخش بزرگی از وقت شهرداران هستند افزود: باید هر منطقه یک نماینده ویژه برای ارتباط با دفاتر تعیین کند و جلسات کمیته نظارتی را با حضور مدیران دفاتر و مدیران مرتبط تشکیل دهند.

نوروزی گفت: باید تمامت امور اجرایی و کارگزاری طرح‌های بازآفرینی در محله‌های هدف به دفتر تسهیلگری سپرده شود تا برنامه‌ها با نظارت و مدیریت دفتر انجام شود همچنین برای سال جاری هر منطقه باید روی یک یا دو پروژه مشارکتی با مردم تمرکز کند تا در هر منطقه الگوی مناسب و قابل ارائه‌ای برای ترغیب شهروندان ثبت شود.

وی ادامه داد: شورا از روزهای ابتدایی کار خود بر موضوع تشکیل سازمان و ایجاد دفاتر تسهیلگری تاکید داشته و متاسفانه در این روند تاخیر افتاده است، اما امروز که ساختارهای لازم فراهم شده باید به امور اجرایی سرعت بخشیم و در این راه شورا همه‌جانبه آماده همکاری و حمایت‌های لازم خواهد بود.
مساحت بافت فرسوده کلانشهر مشهد، چهار هزار و ۲۹۰ هکتار است و بر این اساس ۶۶ محله در مشهد هدف اجرای طرحهای بازآفرینی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha