۴۰ میلیون مترمکعب آب سد گاوشان به کردستان تخصیص یافت

سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: از محل سد گاوشان کامیاران چهل میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب برای تامین آب شرب، کشاورزی و زیست محیطی این استان تخصیص یافته است.

 کامران خرم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم آب سد گاوشان ۴۶۹ میلیون مترمکعب است، اظهار داشت: هم اکنون ۶ میلیون مترمکعب آب شرب شهر کامیاران از طریق این سد تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی استان از سد گاوشان ۱۳ میلیون مترمکعب است، اضافه کرد: ۲۱ میلیون مترمکعب آن نیز به بحث مسائل زیست محیطی استان کردستان تخصیص یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با بیان اینکه براساس مدل طراحی وزارت نیرو یکی از اهداف احداث سد گاوشان، تامین آب شرب شهر کرمانشاه است، افزود: از ۲۰ هزار هکتار اراضی پایاب این سد، ۱۵ هزار هکتار آن مربوط به استان کرمانشاه است.

خرم با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای واگذاری سد تلوار(که اکنون در اختیار استان زنجان است) به کردستان مشکلی ندارد، یادآور شد: این سد در حال حاضر قابلیت بهره‌برداری نداشته و دارای مشکلات زیادی است.

وی تحویل گرفتن مدیریت سد تلوار را منوط به رفع مشکلات آن(به ویژه مالی) از جانب کارفرمای آن در استان زنجان عنوان و تاکید کرد: در صورت رفع مشکل و قابلیت بهره‌برداری، شرکت آب منطقه‌ای کردستان آمادگی مدیریت این سد را دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان به سد بوکان(با ۳۲۰ میلیون مترمکعب حجم)  و تامین آب شرب بخشی از استان‌های آذربایجان غربی و شرقی از طریق این سد اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۸ درصد مصارف سد بوکان مربوط به استان‌های ذکر شده که انتظار داریم منافع کردستان هم از این سد در نظر گرفته شود.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه،  دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد ۱۲ سد در اختیار استان و چهار سد قشلاق، سنگ‌سیاه، بانه و سد زریوار به بهره‌برداری رسیده است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha