سد " کوهرنگ ۳ " سال آینده آبگیری می‌شود

۱۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۰:۲۵
کد خبر: 84025226
سد " کوهرنگ ۳ " سال آینده آبگیری می‌شود

اصفهان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: سد کوهرنگ ۳ که تاکنون حدود ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است بر اساس پیش بینی انجام شده سال آینده آبگیری می‎‌شود.

عملیات اجرایی طرح انتقال آب کوهرنگ ۳ شامل سد و تونل در سال ۱۳۷۷ با هدف تأمین آب به میزان حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال برای تأمین بخشی از کمبود آب منطقه مرکزی ایران آغاز و قرارداد ساخت سد تونل سوم کوهرنگ نیز در سال ۱۳۸۹ بسته شد و قرار بود سال ۹۳ به بهره برداری برسد که این امر در آن زمان محقق نشد.

مسعود میرمحمدصادقی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عملیات ساخت این سد ۲ قوسی به ارتفاع ۱۲۰ متر تا ۲ سال آینده به اتمام خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات مورد نیاز پروژه انتقال آب کوهرنگ ۳ تامین شده است اضافه کرد: این از خاصیت سدهای بتنی به شمار می‌رود که قبل از اتمام آبگیری شوند و پس از آن به بهره برداری برسند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد:هم اینک ساخت تونل این طرح انتقال آب به اتمام رسیده و در سال قبل و سال‌جاری به صورت موقت بوسیله آن حدود ۵۰ میلیون مترمکعب پمپاژ آب انجام شد.

میرمحمدصادقی با تاکید بر اینکه این طرح مهم‌ترین پروژه انتقال آب به حوضه آبریز زاینده رود محسوب می‌شود ادامه داد: طول این تونل به علاوه دسترسی آن ۲۴ کیلومتر است.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

نگاهی به خشکی‌های دوره‌ای رودخانه زاینده رود، کاهش تخصیص آب کشاورزی، فرونشست زمین، ریزگردها، مشکلات عدیده زیست محیطی بخصوص برای تالاب بین المللی گاوخونی و آمار و ارقام مربوط به بارندگی‌ها در حوضه آبریز زاینده‌رود بعنوان یکی از اصلی‌ترین منابع آب مرکزی ایران از یک سو و کاهش حدود ۵۰ درصدی بارش‌ها و کم شدن میزان ذخیره سد زاینده‌رود از سوی دیگر لزوم اجرای هرچه سریع‌تر پروژه‌های آبی در این خطه را گوشزد می‌کند.

کم‌آبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زاینده‌رود به‌عنوان شاهرگ حیاتی این مناطق، یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز کشورمان است، زاینده‌ رودی که قرن‌ها سرچشمه حیات و رشد در مرکز ایران زمین بوده، سال‌هاست بر اثر بی‌توجهی و دخالت بی‌حساب و کتاب در نظام طبیعت، گرفتار خشکی شده، جریان دوره‌ای، نه دائم این رودخانه مشکلات متعددی برای محیط ‌زیست، پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری ، بخش کشاورزی و تامین آب آشامیدنی ایجاد کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha