۲۷ آبان ۱۴۰۲، ۲۲:۰۵
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 85295412
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

وزیر نیرو: پمپاژ پروژه «کوهرنگ ۳» از سه ماه دیگر آغاز می‌شود

اصفهان - ایرنا - وزیر نیرو ابراز امیداری کرد، پمپاژ پروژه «کوهرنگ ۳» از حدود سه ماه دیگر و از فصل بارشی امسال آغاز شود.

به گزارش ایرنا، علی اکبر محرابیان شنبه شب در نشست « بررسی مسائل حوضه آبریز زاینده‌رود » در استانداری اصفهان با اشاره به اینکه سه پمپاژ قوی در پروژه سد و تونل کوهرنگ سه پیش بینی شده است، افزود: امید است پمپاژ پروژه کوهرنگ۳ به سمت زاینده رود از فصل بارشی امسال و جاری شدن روان آب ها آغاز شود.

وی با اشاره به کارهای مطالعاتی که درباره ساختگاه سد کوهرنگ ۳ انجام شد، تاکید کرد: نتایج این مطالعات نشان داد که این سد مشکلی ندارد و پیمانکار پروژه هم پای کار است و می توانیم عملیات اجرایی آن را هر چه سریعتر آغاز کنیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه اگر هر سه ایستگاه پمپاژ این طرح فعال شود می تواند ۶۰ درصد حقابه آن را منتقل کند، خاطرنشان کرد: منابع مالی خوبی را برای این طرح در نظر گرفتیم تا بتوانیم در حداقل زمان آن را فعال کنیم و از مردم می خواهیم که در پیشبرد این پروژه به ما اعتماد کنند.

محرابیان همچنین به مطالعات جدیدی که درباره ایجاد ساختگاه سد در سرشاخه های داخل استان اصفهان صورت گرفته است، اشاره کرد و گفت: ساختگاهی با وضعیت منابع آب مناسب در داخل این استان پیدا شده است که می تواند کسری منابع موجود را تامین کند.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مرحله گمانه زنی برای بحث های زمین شناسی این موضوع هستیم، افزود: تا یک ماه آینده پاسخ این مطالعات می آید و اگر مثبت باشد می توانیم امیدوار باشیم سدی در استان اصفهان خواهیم داشت که بخش قابل توجهی از ناترازی ها را با مدیریت استان برطرف می کند.

وزیر نیرو با اشاره به جلسه ای که آبان سال ۱۴۰۰ با نمایندگان کشاورزان در اصفهان داشت، گفت: در این جلسه پنج موضوع مهم مطرح شد که شامل اعتراض به چگونگی تقسیم آب بین کشاورزی و صنعت، تبعیض در بالادست، میان دست و پایین دست حوضه زاینده رود، چگونگی مصارف آب آشامیدنی در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری، فعال نبودن برخی از طرح های آبرسانی و فقدان برنامه منسجم، شفاف و مشخص و تراز منابع و مصارف بود.

وی با بیان اینکه در هر یک از این زمینه ها باید حل مساله به ۲ شیوه انجام می گرفت، افزود: اول اینکه باید برنامه مشخصی برای هر یک از آنها داشته باشیم و دوم اینکه اقدام مشخصی برای آن انجام شود که این اقدام می توانست «سازه ای و در قالب اجرای پروژه» یا «مدیریتی و غیر سازه ای» باشد.

محرابیان با اشاره به اینکه در گام نخست، برنامه حوضه آبریز زاینده رود بمنظور ایجاد تعادل بین منابع و مصارف مصوب شد، خاطرنشان کرد: در گام دوم سه اصل شفافیت، عدالت و قانونگرایی در برنامه ها مورد توجه ما قرار گرفت.

وزیر نیرو تصریح کرد: عدالت حکم می کند که برداشت در هر نقطه از این حوضه، متناسب با تخصیص و بر اساس عدالت باشد و نه فاصله و به گونه ای برداشت صورت گیرد که حق همه بخش ها داده شود.

وی با اشاره به استفاده از فناوری های جدید، کنتورهای هوشمند و دیسپاچینگ ملی، تاکید کرد: ما بطور هفتگی برای زاینده رود جلسه برگزار کرده ایم و حتی ۱۰ میلیون متر مکعب از برنامه خود منحرف نشدیم و عده ای برای تخصیص آب بیشتر به ما مراجعه کردند اما قبول نکردیم.

وی، اجرای طرح «سد خِرسان» را یکی از اقدامات سازه ای جدید دانست و اظهار داشت: بخش هایی از این پروژه بصورت شبانه روزی فعال است و برای تامین مالی آن از اعتبارات ایران در چین و بصورت گشایش ال سی اقدام شد.

وزیر نیرو با بیان اینکه سهم و سرانه هر فرد از منابع آب تجدیدپذیر کشور از ۶ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در ۴۰ سال گذشته به یک هزار و ۲۰۰ متر مکعب در زمان حاضر کاهش یافته، گفت: رشد جمعیت، کاهش بارش ها وافزایش شدید مولفه های اقتصادی، کشاورزی و صنعتی از جمله دلایل پیدایش این وضعیت است.

محرابیان با اشاره به وجود تنش ها و مشکلات آبی در نقاط مختلف کشور تصریح کرد: این شرایط خاص فقط مختص اصفهان یا حوضه آبریز زاینده رود نیست.

وی با تاکید بر اینکه می توان مسائل و مشکلات حوضه آبریز زاینده رود را حل کرد، ادامه داد: ما می توانیم به نقطه ای برسیم که ناترازی در این حوضه برطرف شود.

وزیر نیرو درباره تخصیص آب صنایع نیز با بیان اینکه منابع آب نامتعارف را در جدول مصرف کشور برای اولین بار در نظر گرفتیم، گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، تخصیص آب صنایع از محل آب های متعارف صورت می گیرد مگر در مواردی که مصارف اندک باشد، در نقاطی باشد که امکان تامین آن وجود ندارد یا اینکه برای مصارف آشامیدنی مانند صنایع غذایی باشد.

وزیرنیرو درباره طرح بن - بروجن نیز تاکید کرد: اعدادی که برای این پروژه گفته می‌شود واقعیت ندارد و اطلاعات نادرست میان مردم منتقل شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای همه طرح ها مانند انتقال آب دریا، آب جنوب اصفهان و کوهرنگ سه برنامه‌ریزی کردیم و پله به پله پیش می رویم، افزود: با مدیریت صورت گرفته سال به سال وضعیت بهتر خواهد شد و می توانید برای سخنان ما و زمان اجرا شدن برنامه ها و طرح ها، شمارشگر بگذارید.

به گزارش ایرنا، در این نشست که با حضور وزیر کشور برگزار شد جمعی از مسوولان، نمایندگان مجلس، نمایندگان صنف کشاورزان اصفهان و استادان دانشگاه درباره مسائل و مشکلات حوضه آبریز زاینده‌رود به بیان نظرات و مطالبات خود پرداختند.

عملیات اجرایی طرح انتقال آب کوهرنگ سه شامل سد و تونل در سال ۱۳۷۷ با هدف تأمین آب به میزان حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب در سال برای تأمین بخشی از کمبود آب منطقه مرکزی ایران آغاز و قرارداد ساخت سد تونل سوم کوهرنگ نیز در سال ۱۳۸۹ بسته شد و قرار بود سال ۹۳ به بهره برداری برسد.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

کم‌آبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زاینده‌رود به‌عنوان شاهرگ حیاتی این مناطق، یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز فلات مرکزی کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha