استفاده از سم کونفیدور در مزارع کردستان ممنوع شد

سنندج - ایرنا - رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: استفاده کشاورزان از سم کونفیدور در مزارع زیر کشت محصول خیار به علت ماندگاری طولانی مدت آن در محصول تولیدی، ممنوع شد.

محمد غفوری روز شنبه در در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشاورزان ناگزیرند برای بقای محصولات خود از سموم کشاورزی استفاده کنند، اظهار داشت: در برخی شهرستان ها مشاهده شده برای کنترل شته‌های آخر فصل در مزارع خیار، سم کونفیدور (ایمیداکلوپراید) استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: طبق بررسی‌های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی و گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی کردستان به علت امکان ماندگاری بالا این سم بر روی محصول و نزدیکی فصل برداشت استفاده از این نوع سم ممنوع اعلام شده است.

رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این ۲ دستگاه اجرایی در راستای حفظ سلامت جامعه و افزایش اعتماد مردم نسبت به تولید محصولات سالم با استفاده کنندگان این سم برای محصول خیار بشدت برخورد کرده و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی خواهند کرد.

وی یادآور شد کرد: گروه مشترک این سازمان و دانشگاه علوم پزشکی، در حال نمونه برداری از مزارع خیار هستند و در صورتی که وجود سم در محصول به اثبات برسد در مراجع قضایی ضمن جریمه کشاورزان خاطی، موضوع نسخه نویسی نیز بررسی شده و کارشناسانی که توصیه نادرست کرده باشند نیز مورد پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت.

سالانه حدود ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع استان کردستان به کشت محصول خیار اختصاص می‌یابد، با توجه به وجود خاک مرغوب و اقلیم مناسب، ۸۷ درصد سطح زیرکشت این محصول در استان در اراضی قروه، دهگلان و کامیاران قرار دارد.

در استان کردستان سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار از مزارع آبی به کشت سبزی اختصاص می یابد و در حدود ۳۰۰ نفر در این بخش فعالیت می‌کنند.

استان کردستان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی دارد که از این مقدار ۱۲۳ هزار هکتار به صورت آبی کشت و سالانه حدود سه میلیون تُن انواع محصول در این استان برداشت می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha