آمریکا؛ از ۱۰۰ روز اعتراض و خشونت تا ۵۹ روز مانده به انتخابات

تهران- ایرنا- در حالی که ۵۹ روز تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است، ادامه اعتراض‌های ضدنژادپرستی با وجود گذشت بیش از یکصد روز از کشته شدن جورج فلوید توسط پلیس آمریکا، سوء مدیریت در مهار کرونا و اخراج های سریالی کارکنان کاخ سفید، انشقاق بین ترامپ و رای دهندگان نظامی این کشور، آشفته بازاری در واشنگتن به راه انداخته که با شعارهای «نظم و قانون» مستاجر کاخ سفید در تضادی آشکار است و این موضوع کار وی را در این انتخابات بسیار سخت‌تر می‌کند.

به گزارش ایرنا، نشریه اسپانیایی اِل موندو نوشت: قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی که در ۲۸ ماه می (خردادماه) به طرز بی رحمانه‌ای در زیر زانوی پلیس مینیاپولیس بر اثر خفگی به قتل رسید فضای پرتنشی در این کشور ایجاد کرد که صحنه‌های خشونت آمیز و کشتارهای ناشی از آن همچنان ادامه دارد.  

با گذشت یکصد روز از مرگ جورج فلوید، دولت آمریکا در بحبوحه خیزش روزافزون کرونا و همچنین درگیری‌های انتخاباتی از این موضوع که موجب بزرگترین موج اعتراضات ضدنژادپرستی در ۵۲ سال اخیر شده، غفلت کرده است.  

 طی این یکصد روز، شکایت‌های روزافزون علیه رفتارهای خشونت آمیز و وحشیانه پلیس آمریکا، نه تنها از سوی جامعه سیاه پوستان بلکه توسط گروه بزرگتری از طرفداران جنبش «موضوع زندگی سیاهان» به مجامع قانونی ارائه شده است.  

در نتیجه این اعتراضات، با به راه افتادن فضای پرتنش سیاسی در کشور که منجر به ضرب و جرح، بازداشت و مرگ صدها نفر از طیف های گوناگون شده است، غفلت ترامپ از این موضوع که با شعارهای انتخاباتی او یعنی «قانون و نظم» به عنوان محور مبارزات انتخاباتی اش در تضاد آشکار است، کار وی را سخت‌تر می کند.
در چنین شرایطی «کاملا هریس» به عنوان معاون ریاست جمهوری مفروض «جو بایدن» رقیب انتخاباتی ترامپ، به روشنی از پیگیری این قتل ها حمایت کرده است.

جزئیات این قتل ها طبق روزنامه آمریکایی المپیان، در وهله اول سهولت کشیدن ماشه از سوی پلیس آمریکا را نمایان می سازد. به ویژه در مورد کشته شدن مایکل فورست رینول، عضو جنبش آنتیفا (جناح چپِ ضد فاشیستی آمریکا) و مظنون تیرندازی پورتلند، که از سوی نیروهای پلیس بنابه نظر شاهدان عینی با شلیک ۴۰ تا ۵۰ گلوله به قتل رسید. از آنجا که بنابر اعلام منابع رسمی، مقتول زمانی برای استفاده از اسلحه خود نداشت بنابراین تمام گلوله ها از سوی مأموران پلیس شلیک شده بود.

تمام این اتفاقات در پورتلند در حال روی دادن است؛  شهری مشهور به دلیل مرکزیت کفش های ورزشی نایک، که به علت موقعیت جغرافیایی اش نقطه تلاقی ایدئولوژهای مخالف و دشمنان سیاسی می باشد که ترکیب این گروه ها، در واقع ترکیب انفجاری است.

پورتلند در ماه‌های اخیر تقریباً هر شب شاهد تظاهرات گسترده حامیان حقوق سیاه پوستان بوده است. با این وجود ترامپ تهدید کرد در صورتی که مقامات محلی نتوانند به این اعتراضات خاتمه دهند، بار دیگر مأموران فدرال را به خیابان‌های این شهر گسیل خواهد کرد.  

ترامپ علاوه بر دو بحران عمده همه‌گیری کرونا و اعتراض‌های سراسری عدالتخواهی اکنون با دردسر تازه انشقاق بین وی و رای‌دهندگان نظامی آمریکا مواجه است.  

این در حالی است که طبق نظرسنجی‌ها، بایدن نامزد بهتری تقریبا در همه زمینه های دیگر از مبارزه با ویروس کرونا گرفته تا سیاستگزاری، نظم و قانون، مسائل نژادی و رویکرد آمریکا نسبت به چین قلمداد می شود.

با توجه به عقب بودن ترامپ در نظرسنجی ها از «جو بایدن» رقیب دموکرات خود، حال در مدت  زمان ۵۹ روزه تا زمان برگزاری انتخابات، رسانه های آمریکایی نیز برای ریزش هرچه بیشتر رای دهندگان و هواداران ترامپ، علیه وی وارد عمل شده‌اند.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  آمریکا پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا خواهد بود که قرار است در ۳  نوامبر ۲۰۲۰ (سیزدهم  آبان ۱۳۹۹) برگزار شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha