شعله‌ خشم آمریکایی‌ها علیه نژادپرستی؛ عدالت کجاست؟

تهران –ایرنا–آمریکا این روزها با بحران شدید کرونا مواجه شده و همزمان، در مخمصه ناآرامی‌های ناشی از عدالتخواهی مدنی و اعتراض گسترده مردمی علیه تبعیض نژادی گرفتار است و این شرایط کار را برای دولتمردان کنونی به ویژه در آستانه انتخابات۲۰۲۰ دشوار کرده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، درحالی که دونالد ترامپ به ماه های پایانی دوره نخست ریاست جمهوری خود نزدیک تر می شود، کشمکش های نژادپرستی که در اوایل ریاست جمهوری وی رنگ و بویی نهفته داشت، اکنون با توجه به درگیری بین طرفداران و مخالفان ترامپ در نقاط مختلف آمریکا، درحال نمایان تر شدن است.

جرقه ناآرامی ها در آمریکا با قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست ایالت مینه سوتا در پنجم خرداد ماه ۹۹ به دست پلیس سفید پوست آمریکایی  زده شد و سپس با اقدام خشونت بار پلیس آمریکا علیه «جیکوب بلیک» دیگر شهروند سیاهپوست در شهر «کنوشای» ایالت ویسکانسین با شلیک ۷ گلوله که منجر به فلج شدن وی گردید، شدت گرفت.

خوی نهفته نژادپرستی ترامپ نمایان شد

تحلیلگران و کارشناسان که درباره ناآرامی و خشونت های بی سابقه در آمریکا که از زمان بر روی کار آمدن دونالدت ترامپ رخ داده وی را دارای خوی نهفته نژادپرستی می دانند، نخستین بار در جمله ای که در سال ۲۰۱۷ در امتناع از محکوم کردن سفیدپوستان تندرو بر زبان راند، این خوی نهفته نمایان شد.

ترامپ در ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ و درست سه روز پس از واقعه شهر «شارلوت ویل» که تقابل سفید پوستان برتری جو به اعتراض های نژاد پرستانه صورت گرفت، با خودداری از محکوم کردن برتری جویان سفید پوست در  این کنفرانس خبری گفته بود: شما در هردو طرف ماجرا آدم های خیلی خوبی را داشتید.

تحلیلگران و کارشناسان این اظهار که بهت رسانه ها و جامعه آمریکا را به دنبال داشت را به نوعی حمایت و چراغ سبزی به گروه های سفید پوست نژادپرست دانستند؛ ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ یک راننده سفیدپوست با خودرو خود به گروهی از معترضان به نژادپرستی به عمد برخورد کرد که منجر به کشته شدن یک نفر و مجروح شدن ۲۸ تن دیگر گردید.

انحطاط ارزش‌های آمریکایی

از آن زمان وضعیت ارزش های جامعه مدنی آمریکا رو به سراشیبی نهاد، ارزش های اجتماعی و مدنی  که جامعه غرب به سرکردگی آمریکا بر آن می بالید اکنون با حمایت ضمنی ترامپ و اخیرا نیز با خط و نشان کشیدن برخورد قهرآمیز با مخالفان نژادپرستی، به واقع به سوی انحطاط می رود.

خطر باخت در انتخابات و اشوب آمریکا

ترامپ که تا پیش از همه گیری ویروس کرونا، پیشاپیش برنده انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا می دانست، اما وخامت همه گیری کووید-۱۹ در آمریکا که کارشناسان آنرا متوجه سو مدیریت وی می دانند، بر بسیاری از جوانب آمریکا بویژه بر اقتصاد که وی به شدت برآن تاکید می ورزید، تاثیر گذارد، همه چیز را بر علیه خود یافت.

تا روزهای اخیر بسیاری از نظرسنجی ها بر پیش بودن جو بایدن رقیب دموکرات وی در انتخابات پیش رو خبر می دادند، ترامپ که فرصت چندانی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳ آبان را ندارد، بهترین گزینه را در ایجاد بحران و هرج و مرج آفرینی می بیند.

ترامپ در ۱۵تیرماه و در نطقی که به مناسبت روز استقلال آمریکا ایراد کرد بدون اشاره به وضعیت همه گیری ویروس کرونا، به نفاق افکنی مبادرت ورزید و معترضان به عدالتخواهی و مخالفت با نژادپرستی را ا افرادی چپگرا و خواهان براندازی نظام جمهوری در  آمریکا توصیف کرد، وی همچنین معترضان را عده ای تروریست خواند.

«پُل والدمن» (Paul Waldman) تحلیلگر واشنگتن پست در تحلیلی  دراین باره معتقد است: در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ادوار گذشته تامین امنیت همواره اوضاع نگران کننده ای را بوجود آورده اما انتخابات ۲۰۲۰ چالشی ترین انتخابات در تاریخ آمریکا خواهد بود چراکه ترامپ  می خواهد مطمئن شود آن روز یک روز پر هرج و مرجی باشد.

نفاق افکنی و سرکوب معترضان

ترامپ برای دامن زدن هرچه بیشتر به وضعیت هرج و مرج در آمریکا، ایالت هایی که توسط فرمانداران دموکرات اداره می شود و  در آن مردم به اعتراض ها به نژادپرستی همچنان ادامه می دهند، به  افرادی نالایق متهم کرد.

موج سراسری ناآرامی‌ها در آمریکا ناشی از اعتراض مردم به قتل جورج فلوید به دست پلیس سفید پوست ایالت مینه سوتا بوجود آمده بود تنها در روزها نخست خود باعث اعلام منع رفت و آمد در  ۲۵ شهر آمریکا شد و طی مدت کوتاهی بیش از یکهزار و ۴۰۰ معترض بازداشت و تعدادی نیز کشته شده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در مورخ ۱۱ خرداد ماه  گزارش داده بود که تعداد نیروهای مسلح و گارد ملی در ایالت مینه سوتا، به بیش از ۱۱ هزار نفر رسیده است.

سی ان ان در پوشش خبر مربوط به برخورد نیروهای گارد ملی با معترضان گزارش داده بود: درحالی که سراسر آمریکا در پی آنچه در شهر مینیاپولیس رخداد با آشوب مواجه است، دراین میان دونالد ترامپ سکوت اختیار کرده است؛ آتش، گاز اشک آور و شلیک گلوله مشقی این وضعیت آمریکا است.  

 حامیان بایدن و معترضان، تروریست هستند

شبکه خبری سی ان ان دهم شهریور ماه با اشاره به ادامه ناآرامی ها در آمریکا در گزارشی  عنوان کرد که ستاد انتخاباتی ترامپ، معترضان و حامیان جو بایدن نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا از جمله تروریست ها هستند، چراکه بایدن و ستاد انتخاباتی وی طرفدار جنبش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد»، می باشند.

ترامپ عامل خشونت در آمریکا است

دونالد ترامپ که آشکارا نشان داده بعنوان رئیس جمهوری آمریکا توان مقابله با همه گیری یک بیماری در سطح ملی را نداشته و از  آرام ساختن کشور در ارتباط با موج عدالتخواهی و اعتراض به نژادپرستی نیز روش درستی اتخاذ نکرده است، به اهرم سرکوب و فراخواندن گارد ملی روی آورد که در رشته توئیت های از جواب دادن این اقدام نوشت و در توئیتی به شهردار پورتلند تاخت و وی را مسبب ادامه ناآرامی ها دراین بخش از کشور دانست.

تد ویلر شهردار شهر پورتلند در پاسخ به رشته توئیت‌های روز هشتم شهریورماه دونالد ترامپ علیه خود که او را فردی ناکارآمد و ضعیف در توقف ناآرامی‌هاخوانده بود، در یک کنفرانس خبری گفت: آقای رئیس جمهوری این شما هستید که مسبب ناآرامی های آمریکا شده اید.

ویلر در این کنفرانس خبری گفت: اقای رئیس جمهور، برای ۴ سال ناگزیر به سر بردن با شما  و حمله نژادپرستانه شما علیه سیاهپوستان بودیم.

وی افزود: این شما هستید که  انزجار و اختلاف (در آمریکا) را باعث شدید.

وی ادامه گفت: این شما بودید که برتری‌جویان سفیدپوست را «آدمهای خوب» خواندید.

شهردار پورتلند خطاب به ترامپ گفت:و حال شما از من می خواهید که خشونتی که شما مسبب آن هستید را متوقف کنم.

شهر پورتلند که طی سه ماه اخیر پس از کشته شدن جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس به مرکز اعتراضات ضد نژادپرستانه آمریکا تبدیل شده، هم اکنون نیز این شهر صحنه درگیری میان حامیان و مخالفان دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا است، اکنون  شاهد درگیری حامیان و مخالفان دونالد ترامپ بود که درجریان این درگیری و به گفته مقامات پلیس یک نفر کشته شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha