به گزارش ایرنا، بیمارستان ولیعصر (عج) اراک با ۵۰۰ تخت بستری در ۱۳ طبقه با ظرفیت مطلوب درمان برای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی غرب کشور پیش بینی شده است و با وجود تامین مالی مناسب و اقدامات حمایتی دولت، نمایندگان مردم در خانه ملت و دیگر مسئولان این طرح درمانی نتوانسته طبق برنامه زمانبندی تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
طولانی شدن روند ساخت این مجموعه درمانی موجب شد تا مسئولان استانی به صورت جدی وارد شوند و اخیرا دادستان عمومی و انقلاب اراک به عنوان مدعی العموم با صدور نامهای خطاب به پیمانکار بیمارستان نسبت به تسریع در ساخت، تکمیل و راهاندازی این طرح درمانی مادرتخصصی تاکید کند.
نشست ها و بازدیدهای متعدد استاندار مرکزی، نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، دادگستری کل با پیمانکار و نماینده دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شده و قول هایی نیز داده شده اما این مهم نیازمند پیگیری برای حصول به نتیجه قطعی است.
رییس کل دادگستری استان مرکزی شامگاه یکشنبه در نشستی با موضوع بررسی وضعیت تکمیل این طرح درمانی گفت: این طرح درمانی با پیشرفت کندی همراه بود.
حجتالاسلام « عبدالمهدی موسوی» افزود: از فرصت طلایی ۲ماهه، پیمانکار همچنان به تعهدات خود شامل تامین نقدینگی، افزایش ظرفیت نیرو کاری و تامین مصالح ساختمانی قصور و کوتاهی کرده است.
وی اظهار داشت: طبق نظر کارشناسان این طرح پیشرفت لازم با توجه به اعتبار صرف شده را نداشته و یکی از دلایل مهم آن حضور نداشتن پیمانکار بر سر طرح بوده که خسارت زیادی را به وجود آورده است.
رییس کل دادگستری استان مرکزی گفت: بنابراین تصمیم گرفته شده تا یک گروه کارشناسی از تخصصهای لازم انتخاب و در همه زمینهها از صرف وجوه بیت المال براساس زمان استفاده شده و قرارداد پیمانکار بررسی شود.
حجتالاسلام موسوی افزود: با اطمینان کامل معتقدم در اجرای این طرح درمانی گذشت زمان و فوت وقت به بیت المال خسارت زده است و باید مشخص شود چه کسی علت این فرصت سوزی بوده است.
وی اظهار داشت: باید خسارت تاخیر در اقدام تکمیل که منجر به افزایش قیمتها شده محاسبه شود و قرار نیست پیمانکار طرح را رها کند و از استان برود پیمانکار تردید نداشته باشد باید خسارتی که عامل و علت آن بوده را جبران کند.
رییس کل دادگستری استان مرکزی گفت: گروه کارشناسی باید نحوه حضور پیمانکار و مدیریت نیروهای کارگاه را به دقت مورد بررسی قرار دهد و از فردا ظرف هفت تا ۱۰ روز اگر طرح درمانی تحرک لازم را نداشته باشد تصمیم نهایی برای پیمانکار عملیاتی خواهد شد و پیمانکار خلع ید میشود.
حجتالاسلام موسوی افزود: در مدت اعلام شده باید حقوق معوقه نیروها پرداخت تا انگیزه لازم برای ادامه کار فراهم شود و به صورت هفتگی گروه کارشناسی به دادستان روند کار را گزارش تا در نشست با مسئولان استان قرائت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در ۲۲ اردیبهشت ۹۹ مقررشد یک فرصت دوباره به پیمانکار داده شود تا در اجرای طرح تغییر و تحولی ایجاد کند و در نهایت ۲۵ مرداد سال جاری شرکت پیمانکار گزارشی در خصوص عملکرد به دانشگاه ارائه کرد.
دکتر محمد جمالیان افزود: نیروی انسانی که باید در طرح فعالیت داشته باشد طبق بند ۲ صورت جلسه مورخه ۲۲ خرداد ۹۹ پیمانکار باید روزانه ۴۰۰ نفر باشند که در خرداد ۹۹ میانگین نیروی انسانی ۱۴۲ نفر و در مرداد ۱۳۳ نفر بود که این مهم در نیروی انسانی محقق نشد.
وی اظهار داشت: از دیگر معضلات واقعی این طرح درمانی فعالتر بودن علمکرد قسمت سازه از سایر قسمت ها، اجرا نشدن کامل دیوار بتنی و کارهای تکمیلی از قبیل لوله کشی و غیر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در قسمت مکانیک نیز کار بسیار کندتر پیش رفته و تعداد نیروها نیز کمتر بوده و سبب شده کار به کندی پیش برود.
دکتر جمالیان افزود: در نهایت کمبود نقدینگی، نبود مصالح، کمبود نیروی انسانی ماهر و عدم حمایت موثر شرکت از این طرح عامل تاخیر زیاد و کندی سرعت کاری آن از نظر مشاور است.
وی اظهار داشت: مسئولان نیز رضایتی از اجرای این طرح ندارند و مطابق فرصتی که برای پیمانکار داده شده هیچ کدام از تعهدات محقق نشده است.
وی اظهار داشت: ۳۷ میلیارد تومان از طرف معاون رئیس جمهوری بودجه به این طرح اختصاص داده شده است و مشکل مالی وجود ندارد که عدم پیشرفت طرح سبب میشود بودجه های تخصیصی به طرح کمتر شود.
تکمیل طرح درمانی استان مرکزی غیرفعال و پویا
دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت: از وقتی که به پیمانکار برای سرعت بخشی به تکمیل طرح بیمارستان ولیعصر اراک داده شده یک چهارم آن گذشته است و تغییر ایجاد نشده و طرح غیر پویا است.
«عباس قاسمی» افزود: کمتر از ۱۰۰ نفر در کارگاه تکمیل بیمارستان به کار اشتغال دارند و تاسیسات برق کمتر از ۱۰ درصد کار انجام شده و هزینه تکمیل طرح در هر مترمربع بیشتر از سایر طرح های ملی هزینه داشته است.
وی اظهار کرد: پرداخت پول پیش از موعد مقرر تخلف آشکار دانشگاه علوم پزشکی بوده و مرتکب تخلف شده است و فقدان نظارت کافی بر طرح هم از نظر دانشگاه و هم مسئولان بو دار بودن موضوع است.
دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت: تاسیسات برق این طرح ملی با گذشت مدت زمان بسیار طولانی زیر ۱۰ درصد کار شده است و این شرایط تضییع حقوق بیت المال است و وظیفه مدعی العموم ایجاب میکند به موضوع وارد شده و به نظر دستهایی در کار است.
قاسمی افزود: خط قرمز ما تضییع حقوق بیت المال است فصل مناسب کاری است اما در کارگاه پرنده پر نمی زند علت راکت ماندن طرح مشخص نیست اگر پول نیست اعلام کنید تا پیگیری شود اگر کار دست انجام نشود از مهرماه برنامه تعقیب پیگیری میشود.
وی اظهار داشت: لازم است کمیته ای تشکیل و هر هفته روند کار با فیلم و عکس و مستندات ارایه و مرحله مرحله روند کار ارزیابی شود فقط ۹ ماه باقی است امکان به سرانجام رساندن طرح در این مدت ممکن نیست.
پیمانکار بیمارستان ولیعصر(عج) اراک گفت: ۵۰ میلیارد تومان آخرین صوت وضعیت پرداخت شده است و ۲۰ میلیارد تومان آخرین تایید پرداختی به شرکت است که در مجموع ۷۲ میلیارد تومان در این طرح درمانی هزینه شده است.
اردشیر تهرانی نژاد افزود: طرح تاکنون ۵۲ درصد پیشرفت ریالی و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تاکنون ۷۰ درصد از ۴۶ هزار مترمربع ساختمان ساخته شده است.
وی اظهار داشت: از ۲۲ اردیبهشت امسال تاکنون روند اجرای طرح برای شرکت مناسب نیست چون درحال دادن ضرر است.
پیمانکار بیمارستان ولیعصر(عج) اراک گفت:از عید نوروز تاکنون یک ریال از کارفرما دریافت نشده و از ۲۲ اردیبهشت تا کنون ۱۵ میلیارد تومان شرکت هزینه کرده است با این روند شرکت هم نمیتواند ادامه دهد.
تهرانی نژاد افزود: ۱۶ تا ۱۷ ماه طرح تکمیل بیمارستان به خاطر تغییرات نقشه تعطیل شده که پیمانکار مقصر نبوده است.
وی اظهار داشت: افزایش شدید قیمتها، شیوع ویروس کرونا و زمزمه های تعطیلی کارگاه و غیره باعث شده تا کار پیشرفت لازم را نداشته باشد.
پیمانکار بیمارستان ولیعصر(عج) اراک گفت: این طرح نیازمند نقدینگی است زیرا یکی از ارزانترین طرح های درمانی در حال ساخت کشور به شمار می رود.
تسریع در تکمیل طرح توسعه بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک ضروری است
استاندار مرکزی نیز پیشتر در بازدید سرزده از طرح توسعه بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک گفته است: تسریع در تکمیل طرح توسعه بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک ضروری است و این مهم باید در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گیرد.
سید «علی آقازاده» افزود: این طرح، در امر درمان استان و مناطق همجوار بسیار تاثیرگذار است و تکمیل آن نقش بسزایی در رفع مشکلات درمانی مردم دارد.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزیها و توافقهای انجام شده با پیمانکار، تاپایان خردادماه تعداد نیروهای عملیاتی این طرح باید به ۲۰۰ نفر افزایش می یافت ولی اکنون کمتر از یکصد نفر نیروی عملیاتی در این طرح فعالیت دارند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: مشکلات بسیاری در پیشرفت عملیات اجرایی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) شهرستان اراک وجود دارد که رفع آنها باید در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گیرد.
آقازاده با تاکید برتلاش و فعالیت بیش از پیش پیمانکار طرح توسعه بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک برای اتمام این طرح در موعد مقرر گفت: بر اساس پیشبینیهای انجام شده در مدت یک ماه گذشته ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار باید توسط پیمانکار به این طرح تزریق می شد ولی در این مدت ۲۰ میلیارد ریال هزینه شدهاست.
تکمیل بیمارستان ولیعصر (عج) اراک یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی گفت: تکمیل و راهاندازی بیمارستان ولیعصر (عج) اراک به عنوان طرح مهم سلامت کشور و مرکز درمانی مادر تخصصی استان مرکزی به یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
«رقیه یادگاری» افزود: عملیات اجرایی این طرح از سال ۸۴ آغاز شده و عملیات اجرایی آن تاکنون حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه داشته که بیشترین منابع مالی از سال ۹۲ به بعد در این طرح صرف شده است.
وی بیان کرد: این طرح ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز در قانون دارد و از سهم تسهیلات ۵۰۰ میلیارد ریالی سال گذشته نیز، ۳۰۰ میلیارد ریال دیگر باقی مانده است.
یادگاری گفت: پیشرفت فیزیکی بیمارستان ولیعصر (عج) اراک حدود ۷۰ درصد است و تلاشمیشود تا این طرح ملی سلامت خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهرهبرداری رسیده و پیمانکار بایدروند امور را در این طرح شتاب دهد.
۱۶ واحد بیمارستانی استان مرکزی با مدیریت دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و سه بیمارستان خصوصی در اراک و ساوه ارایه خدمت دارند.
۶۹۸ پزشک عمومی، ۴۸۵ پزشک متخصص و فوق تخصص و یک هزار و ۷۲۶ کارشناس رشته های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت میکنند.
نظر شما