امین قصمی روز یکشنبه به رسانهها اعلام کرد: اجرای طرح ساقی کوثر براساس توافق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صورت گرفته و با اضافه شدن این ظرفیت منابع آبی استان هرمزگان به ویژه مرکز استان به پایداری لازم خواهد رسید.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی طرح ملی شیرینسازی و انتقال آب خلیج فارس (آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس) با عنوان طرح ملی ساقی کوثر و با هدف تامین بخشی از نیاز آب صنعت، کشاورزی و شرب استانهای هرمزگان، کرمان و یزد از سال ۹۲ آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: با توجه به کمآبی مناطق مرکزی کشور هرمزگان به عنوان منبع تامین آب شیرین استانهای یزد و کرمان انتخاب شده و برای انتقال آب به این دو استان آب شیرین کن یک میلیون متر مکعبی ساقی کوثر در حال احداث است.
به گفته قصمی، مرحله نخست اول آن به ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز امسال وارد مدار تولید میشود که سهم ۴۰ هزار متر مکعبی هرمزگان از این ظرفیت امسال عملیاتی خواهد شد.
قصمی گفت: در اجرای این طرح پیگیریهایی از سوی استاندار و نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس برای افزایش سهم استان از ظرفیت آب شیرین کن یک میلیونی درحال انجام است که با محقق شدن این مهم، ظرفیت تامین آب استان از محل آب شیرینکنها افزایش مییابد.
وی ابرازداشت: در حال حاضر سالیانه ۴۵.۶۰۰ میلیون مترمکعب منابع آب شرب استان از طریق تاسیسات نمک زدایی تامین میشود به طوری که هم اکنون ۲۶ درصد از نیاز آبی استان از طریق شیرین سازی آب دریا و ۷۴ درصد آن از طریق منابع سطحی و زیرسطحی تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: همچنین با وارد مدار شدن ظرفیت آب شیرین کن ها در شهرهای بندرعباس، بستک، درگهان و پارسیان تا پایان سال ۱۴۰۰، افزون بر۶۰ درصد آب استان از طریق تاسیسات شیرینسازی تامین و ۴۰ درصد مابقی نیز وابسته به آبهای سطحی و زیرسطحی خواهد بود.
قصمی بیان داشت: با تامین آب شهر بندرعباس از محل آب شیرینکنهای یک میلیون متر مکعبی و یکصد هزار مترمکعبی، مشترکان این شهر از آب سد استقلال بینیاز شده و این ظرفیت میتواند در میناب مورد استفاده قرار گیرد که به پایداری آب شرق استان نیز کمک خواهد شد.
به گفته وی، در این راستا تامین نیاز آبی شهر میناب به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب در سال از طریق تصفیه خانه سد سرنی را در دستور کار قرار داده که با اجرای این طرح نیاز آبی این شهرستان از منابع سطحی تامین و جایگزین منابع زیرسطحی فعلی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان یادآور شد: شرکت آبفا هرمزگان با احداث ۴۷ سایت آب شیرینکن فعال توسط بخش خصوصی یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه استفاده از تکنولوژی شیرین سازی آب دریا در سطح کشور است.
نظر شما