امین قصمی شامگاه شنبه در بازدید نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امامان جمعه شهرستان های استان از آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی بندرعباس افزود: هرمزگان تا سال ۹۲ از ظرفیت ۲۰ سایت آب شیرین کن بهره میبرد که این ظرفیت در سال ۹۹ اواخر دولت دوازدهم به ۴۷ سایت رسید.
وی بیان داشت: وجود ۲ آب شیرین کن بزرگ در مرکز استان اتفاق خوبی برای رفع کمبود آب به شمار میرود که ضمن ظرفیت سازی جدید، باعث خواهد شد میزان برداشت آب از منابع شرق هرمزگان نیز کاهش یابد.
این مسوول اظهارداشت: ظرفیت آب شیرین کن ها برای تامین آب هرمزگان در شرایط بحرانی و خشکسالی به ویژه تابستان پیش رو قابل لمستر است.
قصمی افزود: در شرق هرمزگان و برای تامین نیاز آبی میناب عملیات انتقال آب از سد سرنی آغاز شده که با بهرهبرداری از این طرح، استحصال آب زیرزمینی از دشت میناب به حداقل ممکن خواهد رسید و نیاز آبی مردم میناب به جای منابع زیرزمینی از منابع سطحی سد سرنی تامین خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، با وارد مدار شدن ظرفیت کامل آب شیرین کن یکصد هزار متر مکعبی، ظرفیت برداشت آب از سد میناب کاهش و این ظرفیت برای کشاورزی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و همچنین با بهرهبرداری از طرح انتقال آب سد سرنی به میناب، برداشت آب از منابع زیر زمینی برای تامین آبی شهر میناب به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت.
قصمی همچنین با اشاره به تنشهای آبی در غرب هرمزگان افزود: برای تامین آب بستک و پارسیان، احداث آب شیرین کن در دستورکار است که کمبود آب این مناطق را مرتفع میکند.
تابستان سختی در پیش رو داریم
وی از توجه ویژه شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به شرق هرمزگان خبر داد و گفت: نگرانیهایی در بحث کمبود آب در شرق هرمزگان بویژه سیریک در ماه های گذشته وجود داشته که اقدامهای لازم برای تامین نیاز آبی روستاها و شهر سیریک در دستورکار آب و فاضلاب استان قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب هرمزگان ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال آینده در مرحله نخست طرح آبرسانی تا کوهستک میناب به پایان برسد.
وی با اشاره به اینکه دغدغه اصلی آبفا آبرسانی به روستاهاست، اظهارداشت:شرکت آب و فاضلاب برای همه مناطق استان برنامه ریزی کرده و با توجه به منابع مالی، طرحهای آبرسانی جدید تعریف و اجرا خواهد شد.
قصمی با بیان اینکه تابستان پیش رو، بی دغدغه ای برای آب و فاضلاب نخواهد بود، ابراز امیدواری کرد، با دعوت مردم به مصرف بهینه بتوانیم از این شرایط سخت گذر کنیم.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با اجرای طرحهای نمک زدایی توانست بخشی از مشکلات تامین آب در مناطق دارای تنش آبی را مرتفع کند، گفت: بارش امسال نسبت به متوسط سال قبل ۹۵ درصد کاهش داشته و باعث شده تا هرمزگان به اقلیمی که ذات آن است، برگردد.
وی ادامه داد: با کاهش شدید بارندگی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ زمزمههای کاهش شدید آب در پشت سدها و منابع زیرزمینی به گوش میرسد و در این شرایط آنچه مورد توجه قرار میگیرد ظرفیت آب شیرین کن ها و نمک زدایی آب دریاست که در سالیان اخیر در هرمزگان و به ویژه مرکز استان ایجاد شده است.
نظر شما