انتشار پرحجم اخبار جهت‌دار، حساسیت‌زدایی از خیانت به فلسطین

تهران - ایرنا - صهیونیست‌ها پیش و پس از علنی شدن روابط با ابوظبی با انتشار اخبار جهت‌دار از سفرهای سیاسی و اقتصادی گروهها و هیئت‌های یهودی و عربی تلاش دارند تا خیانت برخی حکام عرب به آرمان های مردم فلسطین را عادی جلوه دهند شاید زمینه برای توسعه روابط با سایر کشورهای عربی و اسلامی فراهم شود.

طی روزهای اخیر تبلیغات گسترده ای در مورد گرایش برخی از کشورهای منطقه در حوزه خلیج فارس و همچنین تمایل برخی دیگر از کشورهای جهان برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی یا انتقال سفارت‌خانه های خود به قدس اشغالی انجام می‌شود. در این رابطه علاوه بر پوشش گسترده خبری اجازه پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز آسمان کشورهای عربستان و بحرین، مانورهای زیاد بر سر اعلام علنی شدن روابط میان تل آویو و ابوظبی و سپس فضاسازی رسانه ای گسترده در رسانه های غربی - عربی - عبری برای پرواز هواپیمایی که نامش را صلح گذاشته بودند تا خبر سفر هیئت های سیاسی، امنیتی و اقتصادی عمدتا یهودی به امارات در کنار تلاش گسترده آمریکایی ها به ویژه جرد کوشنر داماد ترامپ  و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، همه و همه بخشی از پیوست رسانه های عادی سازی روابط میان حکام عرب و رژیم صهیونیستی محسوب می شود تا نسبت به خیانت به آرمان های فلسطین در جهان اسلام و عرب حساسیت زدایی شود.

در کنار این حجم از اخبار گسترده دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از موافقت کشور صربستان با انتقال سفارت خود به شهر قدس، همراهی کشور نه چندان شناخته شده مالاوی در قاره آفریقا با این اقدام و توافق کوزوو برای عادی سازی روابط و برقراری مناسبات دیپلماتیک با تل آویو خبر داد.

حجم گسترده اطلاع رسانی و پرداخت به موضوع عادی سازی روابط صهیونیست‌ها با کشورهایی که کمتر کسی از وجود روابط گسترده آنها اطلاع نداشته است و تلاش برای به روز نگه داشتن این خبر در صدر اخبار رسانه‌ها از طریق انجام سفرها و پرواز هواپیما و تماس‌های تلفنی مقامات و ... به گونه ای صورت می گیرد که مخاطب و افکار عمومی در کشورهای اسلامی را متقاعد به شکلگیری موجی عظیم از همنوایی بین المللی با صهیونیست‌ها کند، حال آنکه برسی دقیقتر رویدادها ورای این جنجال های رسانه ای چیزی دیگر را نمایان می‌کند.

به کارگیری مسیرهای فرهنگی

صهیونیست‌ها طی دهه‌های گذشته سعی کرده‌اند تا با تحریف تاریخ فلسطین، حضور خود در منطقه را تقویت کنند و در این راستا مدام با تولید اخبار و محصولات فرهنگی مد نظر خود سعی کرده‌اند تا به ادامه اشغالگری و حضور خود در سرزمین‌های اشغالی مشروعیت بخشند.  

در نمونه جدید فعالیت‌های فرهنگی غیر مستقیم رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و تحریف تاریخ این کشور می‌توان به سریال‌های " مخرج ۷ " و "‌ام هارون " اشاره کرد که با حمایت صهیونیست‌ها و  توسط شبکه "‌ام بی‌سی " (MBC) عربستان سعودی در کشورهای کویت و امارات عربی متحده ساخته شد و در شب‌های ماه رمضان از این شبکه تلویزیونی بر روی آنتن رفت و خشم و اعتراض مردم کشورهای عربی و مسلمانان را برانگیخت.  

" مخرج ۷ " و "‌ام هارون " از جمله سریال‌هایی است که به اعتقاد صاحب نظران هنر هفتم جهان عرب، موضوعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مرتبط با اسرائیل را به تصویر کشیده و تاریخ یهود در منطقه و خلیج فارس را تحریف کرده است.  

فیلم‌های کوتاه (کلیپ) بی‌شمار منتشر شده از چند قسمت ابتدایی " مخرج ۷ " در شبکه‌های اجتماعی جهان عرب نشان می‌دهد که گفتگوهای بازیگران در این سریال درباره مسئله فلسطین است که بخشی از مهم‌ترین گفت و گوی رد و بدل شده بین بازیگران سریال در باره برقراری روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی است و در جایی دیگر تلاش می‌شود تا فلسطینی‌ها به عنوان دشمنان شماره یک مردم عرب و عربستان سعودی معرفی شوند.  

سریال "‌ام هارون " که قبل از شروع سریال نوشته‌های عبری را نشان می‌دهد، داستانی از وجود اقلیت‌های یهودی در کشورهای خلیج فارس به روایت زندگی یک زن به نام "‌ام هارون " را روایت و وانمود می‌کند که یهودیان از گذشته در این منطقه دارای سرزمین مشخص بوده‌اند و قصد دارد هویت واقعی رژیم صهیونیستی را کتمان و به وجود این رژیم اشغالگر رسمیت دهد.   

تبلیغات گسترده رسانه‌ای 

شبکه‌ها و رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی که طی سال‌های گذشته نهایت تلاش خود را برای انتشار اخباری دور از واقعیت برای تمایل برخی از دولت‌ها و ملت‌های مسلمان جهان و منطقه جهت عادی‌سازی روابط با این رژیم به کار بسته‌اند، این روزها پس از به دام افتادن امارات برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی که به منظور تحقق پیروزی " ترامپ " در انتخابات پیش روی آمریکا و نجات " بنیامین نتانیاهو " نخست وزیر رژیم صهیونیستی از فشارهای داخلی انجام شد، سعی در بزرگ جلوه دادن این توافق دارند.  

رسانه‌های صهیونیستی با سوء استفاده از این اقدام ضد عربی و ضد اسلامی امارات، طی روزهای اخیر با بمباران خبری خود هر روز از توافق با فلان دولت و فلان کشور برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی سخن می‌گویند.  

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان رسانه، اقدام‌های اخیر رسانه‌های صهیونیستی در بزرگنمایی از مزایای توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی برای امارات، ترغیب دولت‌ها و کشورهای مسلمان جهت قرار گرفتن در مسیر اشتباه است.  

به عنوان نمونه در راستای اجرای پیوست رسانه‌ای عادی‌سازی روابط میان اعراب و رژیم صهیونیستی که با علنی شدن روابط تل آویو و ابوظبی کلید خورده است، اوایل هفته رسانه‌های صهیونیستی از سفر روسای بانک‌های " هاپوآلیم " و " لئومی " در ماه جاری میلادی به امارات متحده عربی خبر دادند و با بزرگنمایی این سفر، آن را فرصتی بی‌نظیر برای همکاری اقتصادی بین دو کشور و سیستم‌های مالی آن‌ها و رشد اقتصادی امارات ارزیابی کردند.  

این درحالی است که تاریخ صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها دوست ندارند زمینه رشد و پویایی ملت‌های دیگر در عرصه‌های مختلف فراهم شود و با رویکرد نژادپرستی خود سعی در بهره برداری از سایر کشورها و ملت‌ها را دارند.  

ناظران منطقه می گویند انتشار اخبار مختلف در خصوص سفر مقامات سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی و امارات بخشی از پیوست رسانه‌ای طرح عادی‌سازی روابط میان اعراب و اسراییل است و رژیم صهیونیستی قصد دارد با انتشار و بزرگنمایی این سفرها، افکار عمومی کشورهای مسلمان منطقه و جهان را برای عادی‌سازی و به رسمیت شناختن این رژیم اشغالگر ترغیب کند.       

رسانه‌های صهیونیستی و برخی رسانه‌های مزدور آن‌ها در منطقه در حالی تلاش خود را برای انتشار این نوع اخبار جهت عادی‌سازی روابط به کار بسته‌اند که ملت‌های منطقه پس از علنی شدن عادی‌سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی،  امارات را به هتک حرمت مسلمانان و خیانت به آرمان فلسطین متهم کردند.  

در این بین حتی فعالان و فرهنگیان اماراتی نیز این اقدام ابوظبی را هتک حرمت به سرزمین خود، مغایر با قانون اساسی کشور و خیانت به آرمان فلسطین دانستند.  

کارشناسان با اشاره به اینکه ممکن است رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب منطقه برای عادی‌سازی روابط مذاکرات پنهانی انجام داده باشند معتقدند این دولت‌ها از ترس ملت‌های خود و کمرنگ شدن اعتبارشان در بین ملت‌های مسلمان و نهادهای عربی و اسلامی از علنی کردن این مذاکرات تردید دارند و سعی رسانه‌های صهیونیستی برای انتشار اخباری از این دست آماده کردن ذهن مسلمانان برای قبول عادی‌سازی روابط و هموار کردن راه حکام برخی از کشورهای عربی در این مسیر است.

افکار عمومی جهان عرب؛ بزرگ ترین مانع عادی‌سازی روابط با اسرائیل

یکی از موانع عمده و بزرگ برای عادی‌سازی روابط تل‌آویو با پایتخت های عربی هراس حکام عرب از افکار عمومی شهروندانشان و افکار عمومی جهان عرب است؛ افکار عمومی جهان عرب همچنان اسرائیل را غاصب حقوق فلسطینیان و تهدید اصلی برای خود می‌دانند. در همین راستا، جدیدترین گزارش نظرسنجی افکار عمومی جهان عرب که بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ توسط «مرکز عربی پژوهش‌ها و مطالعات سیاسی» انجام گرفته است نشان می‌دهد که اعتقاد به فراملی و عربی بودن مسئله فلسطین نسبت به نظرسنجی‌ سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.

علاوه بر آن ۹۲ درصد افکار عمومی کشورهای مورد بررسی در جهان عرب، اسرائیل را تهدیدی برای امنیت و استقرار منطقه دانسته‌اند و تنها ۳ درصد با این نظر مخالف بوده‌اند. این آمار نشان‌دهنده افزایش کمی، نسبت به نتایج سال‌های گذشته و بیانگر این است که اسرائیل همواره مقام اول تهدید را برای جهان عرب حفظ کرده است.

علاوه بر آن در این گزارش به رسمیت شناختن اسرائیل، با مخالفتی جدی و سراسری در جهان عرب روبه‌رو بوده است. در واقع نسبت ۸۷ درصد مخالف در برابر تنها ۸ درصد موافق در میان پاسخگویان، نشان‌دهنده این واقعیت و تأییدکننده صحت دیگر مواضع اعلام شده در این نظرسنجی درباره فراملی دانستن مسئله فلسطین و مخالفت با معاهده‌های صلح امضا شده با اسرائیل است.

این میزان از نفرت نسبت به رژیم صهیونیستی در میان افکار عمومی کشورهای عربی در حالی است که دولت سعودی به ویژه  با هدایت محمد بن سلمان و مشارکت صهیونیست ها  تلاش وسیعی برای تبدیل جمهوری اسلامی ایران به دشمن شماره یک جهان عرب داشته اند و پویشهای مختلفی در این خصوص نیز راه اندازی و با صرف میلیاردها دلار هزینه افرادی و دستگاههایی را با این هدف به کار گمارده است اما گویا این نقشه هم مانند هزاران نقشه آنان به نتیجه نرسیده و تیری که رها کرده اند به سنگ خورده است .. 

     

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha