افزایش قیمت سموم کشاورزی در مازندران هنوز اجرایی نشده است

ساری - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد که افزایش قیمت کود و سموم کشاورزی در این استان هنوز اجرایی نشده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، افزایش چندباره قیمت کود و سموم کشاورزی طی چند ماه گذشته به یکی از دغدغه های کشاورزان مازندرانی تبدیل شده و آنان را نگران کرده است که این روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد.

اگر چه بخش اصلی تامین کود و سموم کشاورزی تا پیش از این با قیمت ارز یارانه ای برای کشاورزان تامین می شد ، ولی زمزمه تغییر مبنای قیمت به ارز نیمایی سبب شده است تا سودجویان از نیاز کشاورزان سوء استفاده و حتی وانمود کنند که نرخ های جدید بر اساس مصوبه دولت است.

قرار گرفتن در آستانه فصل کشت پاییزه نیز سبب شده است تا نگرانی کشاورزان برای تامین کود و سموم مورد نیاز بیشتر و بازار سودجویی نیز تشدید شود.

روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران ، مجید بهادری گفت که مکاتبات و پیگیری‌هایی در این زمینه جهت تعادل بخشی به قیمت صورت گرفته ولی به مرحله اجرا نرسیده است.

وی با تاکید بر این که هزینه تولید از عوامل موثر بر کاهش یا افزایش سطح زیرکشت محصول توسط کشاورزان است ، ابراز امیدواری کرد که قیمت های جدید به گونه ای باشد تا آسیبی به سطح زیر کشت استان نرسد.

بهادری تعادل بخشی میان هزینه تولید و درآمد کشاورزان را مهم توصیف کرد و گفت : هرچه هزینه تولید کمتر باشد و از طرفی درآمد کشاورزان بیشتر باشد به طور حتم اقبال برای کشت و کار افزایش می یابد.

وی افزود : با توجه به شرایط تحریمی و ضرورت تامین ارز مورد نیاز مواد وارداتی مانند ماده تکنینال سموم و کودهای فسفاته و پتاسه، اگر بر مبنای ارز نیمایی محاسبه شود قیمت سموم بیش از سه برابر و قیمت کود به بیش از پنج برابر خواهد رسید و چنانچه قیمت محصولات کشاورزی همگام با افزایش قیمت مواد کودی و سموم اضافه شود و درآمد کشاورزان تضمین شود ، قطعا کاهش سطح زیرکشت محصول را نخواهیم داشت.

این مسئول هشدار داد : اگر شرایط به گونه‌ای باشد که هزینه ها افزایش یابد و درآمد کشاورز پایین بیاید بر روی انگیزه کشاورزان در فعالیت‌های کشاورزی تاثیر منفی خواهد گذاشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در عین حال بر ضرورت کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی در استان با به کارگیری شیوه کشاورزی فنی و علمی تاکید کرد و گفت : نگاه ما در تولیدات گیاهی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های طبیعی موجود برای تولید است و از نظر علمی معتقدم اگر کشاورزی بر مبنای علم و دانش باشد دو برابر شدن تولید امکان‌پذیر است.

این مسؤول به کشاورزان توصیه کرد برای توسعه کشاورزی دانش‌محور با کارشناسان کشاورزی در مراکر جهاد کشاورزی مشورت فنی لازم را داشته باشند.

مازندران ۴۶۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد که طبق آمارهای رسمی سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی از این سطح برداشت می شود.

اگر چه میزان مصرف کود و سموم شیمیایی در مازندران طی سال های اخیر با وجود کشت دوم و سوم که به معنای افزایش سطح زیر است ، به کمتر از یک سوم دهه ۶۰ کاهش یافته ، ولی همچنان تهیه این نهاده ها هزینه های اصلی کشاورزان استان را برای تولید محصول تشکیل می دهد.

بر اساس اعلام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران ، میزان مصرف آفت‌کش‌ها در استان از ۱۵ هزار تن دهه ۶۰ اکنون به کمتر از سه هزار تن رسیده است . علت این میزان کاهش در مصرف سموم ، اجرای طرح های کنترل بیولوژیک و گسترش کشاورزی فنی و علمی بوده است.

همچنین میزان مصرف کود های شیمیایی در استان نیز در سال های اخیر متعادل شد به گونه ای که بر اساس نتایج تحقیقات هیچگونه خاک مسمومی در استان وجود ندارد.

وجود گیاهان همیشه سبز در مازندران به خاطر اقلیم مرطوب به همراه تنوع کشت محصولات کشاورزی سبب شده است تا بر اساس تحقیقات رسمی از ۶۵۰ عامل خسارت زا در کشور بیش از ۴۲۷ عامل آن در مازندران شناسایی شود که معادل ۶۵ درصد عوامل خسارت زای کشور است و به همین دلیل هم استفاده از سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی در حد استاندارد برای حفاظت از محصول ضروری است ، موضوعی که همواره مورد سوء استفاده سودجویان در بازار قرار می گیرد.

طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران متوسط سهمیه انواع کودهای شیمیایی برای ۷۲ نوع محصول کشاورزی از  ۱۷۵هزار تن در سه ساله منتهی به سال ۹۸ ، به حدود ۱۳۰ هزار تن در سال ۹۸ کاهش یافت.

استان مازندران با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد از سطح زراعی کشور ، سالانه ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

طبق  اعلام رسمی برنامه سازمان جهاد کشاورزی مازندران ظرفیت تولیدات محصولات کشاورزی استان  باید از هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنونی به ۱۰ میلیون تن طی ۲  سال آینده افزایش یاید و این ظرفیت با ارتقا کمی و کیفی محصولات کشاورزی از روش سنتی به مدرن و تامین بموقع نهاده های مورد نیاز به قیمت تعادلی محقق می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha