معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این مراسم گفت: این دو پروژه مربوط به معین اقتصادی بخش مرکزی مشهد شامل مرکز توانمندسازی شغلی بانوان با محوریت تولید پوشاک و ماسک و کارگاه تولید مصنوعات چرمی است که در چارچوب طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استان به بهرهبرداری رسیده است.
علی رسولیان افزود: در مرکز توانمندسازی شغلی بانوان "تندیس" که با سرمایهگذاری بخش خصوصی ایجاد شده، برای هر شغل ۳۱۰ میلیون ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دستاوردهای الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، ایجاد شغل پایدار، توسعه کسب و کارهای خرد با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی است و سیاست اصلی استان نیز تمرکز بر توسعه این نوع کسب و کارها با استفاده از معینهای اقتصاد مقاومتی و فعالان بخش خصوصی است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ۲۴۳ معین اقتصادی و ۶۰ شرکت بخش خصوصی که عمده آنها تعاونی بوده و بانوان در آنها حضور فعالانه دارند، در قالب امضای تفاهمنامه در الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی مشارکت کردهاند و پروژههای اشتغالزای بسیار با تمرکز بر تقویت ظرفیتهای حاشیه شهر و روستا به ثمر رساندهاند.
وی افزود: الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی نتایج مثمرثمر داشته و باعث شده است خراسان رضوی کمترین نرخ بیکاری زنان و کمترین نرخ بیکاری روستاییان را داشته باشد.
رسولیان ادامه داد: برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، ایجاد توسعه متوازن در شهرها و روستاها راهی جز استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و فعال کردن ظرفیتهای بالقوه روستایی نداریم و در این راستا الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی بهترین برنامه برای رسیدن به این اهداف است.
مدیرعامل شرکت تعاونی دهیاریهای شرق بخش مرکزی شهرستان مشهد نیز گفت: براساس تفاهمنامهای که با این شرکت تعاونی در قالب معین اقتصادی – فرهنگی منطقه سه خراسان رضوی امضا شد، انجام دو وظیفه شامل شناسایی ظرفیت کارآفرینی بانوان و احداث مرکز توانمندسازی شغلی بانوان، تسهیل گری در جذب سرمایه گذاریها در روستاها را برعهده گرفتیم.
عباسعلی بادیانی افزود: در این راستا دو پروژه مربوط به مرکز توانمندسازی شغلی بانوان "تندیس" و کارگاه تولیدی مصنوعات چرمی "منط" اجرا و به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: پروژه نخست مربوط به مرکز توانمندسازی شغلی بانوان با محوریت تولید پوشاک بچگانه و ماسک است که برای ایجاد آن با بهره گیری از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید، در مجموع ۱۱ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده و برای ۳۵ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
بادیانی گفت: پروژه دوم مربوط به تولیدی مصنوعات چرمی با سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۴۰ نفر است که محصولات آن صادرات محور میباشد.
مدیرعامل شرکت تعاونی دهیاریهای غرب شهرستان مشهد نیز گفت: در چارچوب طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، این شرکت اجرای ۳۱ طرح سرمایهگذاری را پیشبینی کرده و سه صندوق خرد روستایی را به ثبت رسانده است.
مرتضی رجبی افزود: شرکت تعاونی دهیاریهای غرب بخش مرکزی مشهد در چارچوب الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی متعهد شده که در ۳۲ روستا و در هر روستا پنج صندوق خرد محلی ایجاد کند.
بر اساس مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی که اجرای آن از سال ۱۳۹۷ به ابتکار استاندار خراسان رضوی آغاز شده "معینهای اقتصاد مقاومتی" ارایه آموزشهای های حوزه کسب و کار، تسهیل امر سرمایهگذاری و توانمندسازی مردم را در مناطق شهری و روستایی و توسعه اقتصادی منطقه را بر عهده دارند. معینهای اقتصاد مقاومتی همچنین موظف به شناسایی ظرفیتهای مناطق زیر پوشش، ایجاد بسترهای لازم برای سرمایهگذاری بخش خصوصی و اشتغالزایی هستند.
۳۱ معین اقتصادی در چارچوب الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در شهرستان مشهد وجود دارد که از این تعداد ۱۹ معین در بخش مرکزی، ۶ معین در بخش احمدآباد و ۶ معین در بخش رضویه فعال است.
تاکنون طی انعقاد تفاهمنامه با معینهای اقتصادی در چارچوب مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، ۳۱۶ پروژه با سرمایه گذاری ۷۱۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال با پیشبینی اشتغالزایی برای ۹۴ هزار نفر در شهرستان مشهد تعریف شده است.
معین اقتصادی شهرداری مشهد در بخش مرکزی ۲۱۳ پروژه با سرمایهگذاری ۴۹۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۷۳ هزار نفر، معین اقتصادی شرکت ایران خودرو خراسان در بخش احمدآباد ۴۷ پروژه و سرمایهگذاری هفت هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۳۲۳ نفر را در این شهرستان تعریف کردهاند.
تعیین معین اقتصادی شرکت تعاونی دهیاریهای شرق مشهد با ۲۷ پروژه و سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای هزار و ۳۰۰ نفر، معین اقتصادی شرکت تعاونی دهیاریهای غرب مشهد با ۱۸ پروژه و سرمایهگذاری هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال و پیشبینی اشتغالزایی برای هزار نفر، معین اقتصادی اتاق اصناف مشهد با ۶ پروژه و سرمایهگذاری هفت هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای سه هزار و ۹۷۲ نفر از دیگر فعالیتها در چارچوب طرح مثلث توسعه اقتصادی شهرستان مشهد است.
نظر شما