اسماعیل قلی زاده، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متهمان دستگیر شده از شکارچیان بومی و سابقه دار هستند و برای اینکه از دید محیط بانان دور بمانند شبانه (بامداد) وارد منطقه شکار شده ممنوع شده بودند.
وی اظهار داشت: ۲ قبضه سلاح شکاری ته پر تکلول و سایر اداوت شکار همچون فشنگ ساچمه (شکار پرنده) و گلوله چارپاره (شکار چهارپایان)، این شکارچیان متخلف کشف و ضبط شد که پس از تشکیل و تکمیل پرونده به منظور اعمال قانون تحویل مراجع قضایی شدند.
قلی زاده تصریح کرد: شکار هر راس کل و بز نر و ماده به ترتیب ۲۵۰ و ۷۵۰ میلیون ریال تعیین شده است که شکارچیان متخلف در صورت دستگیری باید به عنوان ضرر و زیان به طبیعت و حیات وحش به حساب محیط زیست پرداخت کنند و از جنبه عمومی جرم نیز قاضی رسیدگی کننده به پرونده رای و نظر خواهد داد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان، زیستگاه این گونه جانوری در شهرستان طارم را وسیع و گسترده خواند و گفت: محیط بانان مدام و به صورت شبانه روز مناطق تحت مدیریت را پایش و رصد می کنند و با توجه به اشراف اطلاعاتی کامل، اگر شکارچیان غیرمجاز در محل شکار به دام نیفتند به حتم در منزل دستگیر خواهند شد.
منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و قسمتهایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان از زیستگاه های اصلی کل و بز است.
پارسال (۹۸) ۶۳۴ راس، سال ۹۷ به تعداد ۶۷۵ راس، سال ۹۶ به تعداد ۵۵۶ راس و سال ۹۵ نیز ۲۸۰ راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر مشاهده و سرشماری شد، یادآور شد: سال ۹۴ نیز جمعیت کل و بزهای منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که وسعت آن حدود ۷۸ هزار هکتار است، قریب ۵۴۰ راس بود که بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تعداد ۱۲۶ راس از این گونه جانوری با ارزش ازبین رفت.
زیستگاه اصلی کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و قسمتهایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان، قوچ و میش ارمنی در منطقه حفاظت شده انگوران و آهوان نیز در بخش های دشتی منطقه حفاظت شده سرخ آباد در شهرستان طارم و شکار ممنوع فیله خاصه در شهرستان های زنجان و طارم است.
نظر شما