۲۰ شهریور ۱۳۹۹، ۷:۰۴
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 84032607
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خودکفایی مددجویان گامی در امتداد جهش تولید

۲۰ شهریور ۱۳۹۹، ۷:۰۴
کد خبر: 84032607
خودکفایی مددجویان گامی در امتداد جهش تولید

بروجرد - ایرنا - توانمندسازی اقتصادی با ایجاد اشتغال برای خانواده‌های تحت حمایت با پیگیری حوزه خودکفایی اشتغال کمیته امداد توانسته است با اشتغال زایی و کسب درآمد گام موثری در کاهش فقر و در امتداد تحقق جهش تولید باشد.

در سال جهش تولید، کیفیت بخشی و رقابت پذیری با رویکرد نوین از جمله برنامه های اجرایی این نهاد در زمینه واگذاری طرح های خودکفایی است.

در همین راستا برنامه راهبردی - عملیاتی اشتغال و خودکفایی مددجویان کمیته امداد با هدف ایجاد اشتغال برای مددجویان و توانمندسازی خانواده های تحت حمایت بر اساس الگوی اقتصاد مقاومتی طراحی شده است که این برنامه مبتنی بر سه راهبرد بهبود کسب و کار،توسعه زنجیره های ارزش و توسعه، همکاری فعالان کسب و کار  است.

همچنین ایجاد اشتغال برای نیازمندان با استفاده از آموزش، مدل سازی کارآفرینی، بومی سازی و پایدارسازی از جمله مفاد این برنامه عملیاتی است و در همین مسیر  در سال ۹۸ تعداد ۱۷۶ هزار شغل برای خانواده های تحت حمایت عملیاتی شد.

کمیته امداد همواره توانمندسازی مددجویان را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده و در این سال که به نام جهش تولید نامگذاری شده است با تکیه بر استعداد جامعه مددجویان و بهره‌گیری از ظرفیت موسسات دولتی و غیر دولتی به ویژه شرکت‌های دانش بنیان، به دنبال ایجاد یک تحول در عرصه اشتغال و کارآفرینی است.

 بنا بر گفته مرتضی بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) استفاده از طرح‌های نوآورانه برای توسعه اشتغال در خانواده‌های تحت حمایت یک ضرورت است، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد ثابت برای مجریان طرح‌ها، تقویت طرح راهبران شغلی، تهیه و تدوین نقشه جامع جغرافیای طرح‌ها و مشاغل متنوع زودبازده با رویکرد توسعه مشاغل خانگی، از جمله برنامه‌های کمیته امداد برای تحقق جهش تولید در این نهاد است.

وی میافزاید: فرصت‌های جدید شغلی با هدف پایدارسازی طرح‌های اشتغال به خصوص در مناطق محروم در دستور کار کمیته امداد است و در همین راستا برنامه سال ۹۹ این نهاد ایجاد ۲۰۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان است که برای ایجاد این میزان اشتغال ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه پیشبینی شده است.

لرستان و ظرفیتهای جدید اشتغال

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد لرستان با اشاره به برنامه راهبردی اشتغال این نهاد گفت: درسال جهش تولید از اجرای طرحهای اشباع شده تکراری و فاقد توجیه اقتصادی درمنطقه جلوگیری شده است.

امین اله کردعلیوند افزود: استفاده از ظرفیت و فرصت های جدیداز طریق سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی و دیگر سازمانها و نهادهای متولی امر اشتغال با اجرای طرحهای کشت گیاهان دارویی، زعفران، پنل های خورشیدی و همچنین اجرای طرحهای نوین با توجیه اقتصادی بالا و پایداری مناسب اقدام شده است.

نظارت رمز موفقیت طرح های اشتغال

بنا بر گفته معاون کمیته امداد لرستان، اهمیت نظارت در شروع فرآیند اجرای طرح های اشتغال با انجام بازدیدهای اولیه (قبل، حین و بعد از اجرای طرح) در مراحل کاری ناظرین قرار میگیرد بطوریکه عدم انحراف و جمع آوری طرحها در آمار ارائه شده کاملا مشهود است.

 وی  بیان کرد: در بازدیدهای کارشناسی که از طریق همکاران حوزه اشتغال از طرحهای اجرایی بعمل می آید، سعی در کیفی نمودن بازدید و ارائه راهکارها و پیشنهادات بمنظور مرتفع نمودن موانع و مشکلات پیش روی طرحهای صورت می پذیرد که این موضوع در راستای بهبود وضعیت معیشتی خانوار و پیشرفت مستمر طرح ها  است.

کردعلیوند گفت: انجام مشاوره های شغلی دقیق، ارائه راهکارها و پیشنهادات و تذکرات لازم در راستای توسعه و پیشرفت طرح، انجام بیمه دامها و ملزومات طرح بمنظور جبران خسارتهای احتمالی توسط ناظران فنی در بازدیدهای ادواری انجام شده از طرحها امکان سنجی به مجریان طرحهای اشتغال و تهیه طرح توجیه فنی و اقتصادی و ثبت در سامانه های مربوطه توسط ناظرین فنی انجام می گیرد.

وی افزود: همین امر باعث شده تا علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه مددجویان، با انجام مشاوره های کارشناسی دقیق تر کیفیت اجرای طرحهای بهتر باشد. برای ارتقا دانش فنی و مهارتی مددجویان و تقویت طرح هائی که در سالهای قبل اجرا شده اند و از بازدهی مناسبی برخوردار نبودند کلاس ها و دوره های آموزشی برگزار می شود.

معاون کمیته امداد یادآور شد: از برگزاری دوره های آموزشی مربوط به طرح های اشتغال اشباع شده و فاقد بازار کار در منطقه مانند خیاطی ،آرایشگری ، کامپیوتر جلوگیری بعمل آمد و در مقابل نسبت به ارائه آموزشهای نوین و بازار پسند مانند کاشت گیاهان دارویی، انرژی خورشیدی ، کیف و چرم  و صنایع دستی اقدام شد.

تخصیص ۱۷۵ میلیارد ریال به اشتغال مددجویان شهرستان بروجرد

معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد لرستان از تخصیص مبلغ ۱۷۵ میلیاردو ۱۴ میلیون ریال به امور اشتغال مددجویان بروجرد اشاره کرد و افزود: این مبلغ از اعتبارات منابع ملی،صندوق قرض الحسنه امداد ولایت،تسهیلات وام اشتغال پایدار روستایی و تسهیلات بانکی قرض الحسنه تبصره ۱۶ بودجه عمومی تامین می شود.

کردعلیوند با تاکید بر ایجاد اشتغال جدید،پایدارسازی مشاغل و افزایش درآمد طرح های اشتغال زای این نهاد گفت:در سالجاری ۶۴۹ فرصت جدید شغلی با اعتبار ۱۷۱ میلیارد و ۱۳۹ میلیون ریال در شهرستان بروجرد اجرا می شود.

وی با اشاره به فعالیت های حمایتی اشتغال گفت: آموزش کسب و کار ۶۸۴ نفر از مددجویان با اعتبار دو میلیارد ریال،اشتغال ۱۵۶ نفر از سرفصل کاریابی با اعتبار یک میلیارد ریال، تامین ۹۷۰ میلیون ریال به منظور پایدار سازی فعالیت های اشتغال مددجویان مجری طرح ، بازاریابی و فروش تضمینی صنایع دستی تولیدی از فعالیت های این نهاد در شهرستان بروجرد است.

توانمند سازی ، خودکفایی و اشتغالزایی در جمعیت تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) راهبرد و رویکردی است که طی سال های اخیر و بخصوص امسال که با محور رونق و جهش تولید هدف گذاری شده است با جدین دنبال می شود تا بتوان با ایجاد زمینه های خودکفایی و رفاه در جمعت تحت پوشش، گامی در جهت  تحقق رونق تولید برداشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha