محمد رضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: برخی از افراد که آنتیبادی آنان بیش از ۱۰ پلاس مثبت بوده به یک پلاس مثبت رسیده و حتی منفی شدهاست.
وی افزود: از این رو واکسنی که برای کرونا ساخته میشود مانند واکسن آنفلوانزا تاثیر موقتی دارد و اثر آن ۶ ماه تا یک سال است و ما باید بیشتر کنترل کنیم و مراقب باشیم.
رئیس علوم پزشکی قم همچنین برخورد منطقی با موضوع بازگشایی مدارس را ضروری دانست و گفت: در قم اصرار بر بازگشایی حضوری مدارس کار منطقی و سلامت محوری نیست و زیر ساختهای لازم برای این کار وجود ندارد.
قدیر در عین حال حضور طولانی مدت دانش آموزان در خانه را نیز دارای عوارضی مانند افسردگی و پرخاشگری دانست و گفت: برغم همه این مشکلها سیاست ما در وزارت بهداشت این است که با توجه به شرایط قرمز کرونایی در قم آموزش به شکل غیر حضوری باشد.
وی افزود: در مواردی که آموزش به شکل حضوری انجام شود، مدارس باید مورد ارزیابی قرار بگیرند، و دانش آموزان نیز هفته ای ۲ یا سه روز با حداقل ساعت حضور پیدا کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با توصیه به والدین برای در اولویت قرار دادن آموزش غیرحضوری فرزندان خود گفت: ما تجربه ای در موضوع کرونای کودکان نداریم، به همین علت اگر همه گری صورت گیرد فرزندان ما آسیب می بینند.
وی با اذعان به اینکه متاسفانه قم یکی از چهار استان کشور است که روند بیماری کرونا در آن صعودی است، افزود: هم اکنون بین ۳۶۰ تا ۳۹۰ بیمار کرونایی در قم بستری می باشند، و سطح بستری این بیماری در استان هنوز صاف می باشد.
وی با اشاره به وقوع روزانه بین سه تا پنج فُوت بر اثر کرونا در استان گفت: در حال حاضر ۷۵ بیمار کرونایی بدحال و دارای وضعیت وخیم در بخش های مراکز درمانی مختلف قم بستری می باشند.
قدیر راه اندازی بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امیر المومنین (ع) و افزایش ناوگان تخت های ویژه استان را مورد توجه قرار داد و گفت: نانوایی ها و مجتمع های تجاری قم هنوز هم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و در بیش از ۳۸۰ بازدیدی که از مطب های پزشکی استان داشتیم، رعایت پروتکلها در این مراکز به ۸۸.۲ درصد ارتقا پیدا کرده است.
وی با اشاره به رسیدن نرخ رعایت پروتکلهای بهداشتی به حدود ۸۰ درصد در داروخانههای قم این روند را خیلی خوب ارزیابی کرد و گفت: نرخ اورهال و بروزرسانی رعایت پروتکل ها نیز به ۸۰ درصد رسیده است.
رئیس علوم پزشکی قم با یادآوری اینکه کرونا کماکان با ماست و برای مقابله با آن باید فرهنگ سازی کنیم، و کادر بهداشت و درمان نیز در این راه تا آخر ایستادند افزود: ما در رابطه با این بیماری دو موضوع فرار از آن و زندگی با این بیماری را در پیش رو داریم و چون امکان فرار از آن وجود ندارد، باید با آن زندگی کنیم و این اقدام رعایت سلامت، فعالیت و رعایت پروتکل های بهداشتی را در بر می گیرد.
وی با تاکید بر به حداقل رساندن آسیب ها و هزینه های کرونا برای مردم گفت: در طول هفت ماه گذشته فراز و نشیب هایی را داشتیم و پیچیده بودن این ویروس آینده را غیر قابل تصور کرده است.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما