۱۹ شهریور ۱۳۹۹، ۱۴:۵۱
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84033037
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نجات زریوار با حضور بخش خصوصی توانمند و دارای برنامە امکانپذیر است

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: نجات تالاب زریوار از وضعیت فعلی تنها با حضور و مدیریت بخش خصوصی توانمند و دارای برنامه و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست امکانپذیر است.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در جلسه کمیته استانی برنامه مدیریت جامع تالاب زریوار با بیان اینکه همواره در مورد زریوار و ساماندهی آن صحبت می‌شود ولی توجه جدی به آن نشده است، اظهار داشت: زریوار یک ظرفیت بزرگ زیست محیطی و گردشگری برای استان است ولی کار چندانی برای تحقق این مهم انجام نشده است.

وی با بیان اینکه اگر نسبت به ساماندهی و رفع مشکلات تالاب زریوار درست اقدام می‌شد این تالاب می‌توانست یک منبع درآمدی پایدار برای کردستان و مریوان باشد، افزود: راه نجات زریوار و کاستن از مشکلات آن بکار گرفتن بخش خصوصی توانمند و دارای برنامه است که به صورت وسیع وارد کار شود.

استاندار کردستان همچنین خطاب به مدیران حفاظت محیط زیست استان در خصوص اجرای برنامه‌های مختلف برای مطالعه مشکلات زریوار اضافه کرد: سال‌هاست از این دست مطالعات پراکنده در دست انجام است ولی نتیجه چندانی از آن حاصل نشده بنابراین ضرورت دارد چند مورد برنامه محدود مشخص و نسبت به اجرایی شدن آن اقدام شود.

مرادنیا یادآور شد: بهتر است سازمان حفاظت محیط زیست کردستان قانون حفاظت از تالاب‌ها را در مورد زریوار نیز به مرحله اجرا بگذارد و عوامل تهدید کننده آن را رفع کند چرا که امروز زریوار از جوانب مختلف مورد تهدید است.

وی در خصوص حضور شهرداری و فعالیت‌هایی در حاشیه دریاچه زریوار گفت: شهرداری مریوان چندین سال است در اطراف تالاب حضور دارد ولی در ساماندهی آن به هیچ وجه موفق نبوده و امیدی نیز نمی‌رود در آینده بتواند موفقیتی کسب کند.

مرادنیا تاکید کرد: شهرداری مریوان در محل تالاب زریوار باید تابع قوانین و مقررات حفاظت محیط زیست باشد و ساختار و دستورالعمل های زیست محیطی را بپذیرد و اجرا کند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: ۲۶ پروژه برای ساماندهی و توسعه پایدار در تالاب زریوار احصا و اجرا می‌شود.

فریبا رضائی اضافه کرد: این برنامه توسط دستگاه های زیربط مانند اداره کل منابع طبیعی کردستان، شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی استان براساس قوانین و مقررات محیط زیست طبق یک پایلوت اجرا خواهد شد.  

تالاب زریبار هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر است که فرآیند ثبت آن از یک دهه پیش آغاز شده بود، پناهگاه حیات وحش و تالاب زریبار دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha