هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در شمال فارس
تعامل برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در شمال فارس

شیراز-ایرنا- مدیران و فعالان حوزه کتاب در شمال فارس متشکل از شهرستان‌های اقلید و آباده در نشستی مشترک به ارائه راهکارهایی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی پرداختند.

در این نشست که پنجشنبه و به میزبانی شهرستان اقلید برگزار شد، مسوول کتابخانه‌های عمومی این شهرستان گفت: زیربنای پیشرفت هر سرزمینی، توسعه فرهنگ عمومی، به ویژه فرهنگ کتابخوانی آن خطه است.

صدیقه شریفی افزود: یکی از دلایل کم رنگ بودن فعالیت‌های مدیران فرهنگی این است که بازخورد کارهای فرهنگی در دراز مدت نمایان می‌شود اما نتایج فعالیت‌های عمرانی در کوتاه مدت قابل مشاهده است.

وی، بهره گرفتن از نیروهای متخصص کتابدار در کتابخانه‌ها را برای تشویق و ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان برای روی آوردن به مطالعه موثر دانست و اظهار داشت: به همین منظور در این شهرستان در قالب برنامه شنبه‌های کتابخوانی، با همکاری مدارس و انجام مشاوره و تشویق کودکان و نوجوانان، استفاده از خدمات کتابخانه‌ای در این منطقه به صورت رایگان است.

شریفی ادامه داد: هم اینک ۱۱ کتابخانه در شهرستان اقلید وجود دارد که از این تعداد، پنج کتابخانه شهری، چهار کتابخانه روستایی، یک کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه نیز به صورت سیار فعالیت دارند.

به گفته مسوول کتابخانه‌های عمومی شهرستان اقلید، این نهاد فرهنگی دارای ۱۴۰ هزار جلد کتاب است که سهم سرانه هر شهروند اقلیدی، یک و نیم کتاب است.

شریفی، همچنین، آمار عضویت یک ساله در این شهرستان را افزون بر ۶ هزار نفر و میزان امانت کتاب را بیش از ۹ هزار کتاب عنوان کرد.

۵۰ درصد کتابخانه‌های آباده خیرساز است 

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان آباده نیز در این نشست بیان داشت: در حال حاضر ۱۴ کتابخانه عمومی در این شهرستان وجود دارد که ۹ کتابخانه نهادی و پنج کتابخانه دیگر به صورت مشارکتی اداره می شود.

حمید اسلم بخش افزود: در کتابخانه‌های مشارکتی، پشتیبانی منابع توسط نهاد کتابخانه‌ها صورت می‌گیرد.

او، با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از کتابخانه‌های شهرستان آباده خیرساز هستند، گفت: در سال ۹۸ میزان کمک‌های مردمی در حوزه کتاب ۲ میلیارد ریال بود که امیدواریم در سال ۹۹ نیز این روند ادامه یابد.

اسلم بخش اضافه کرد: پژوهش سرای استاد مهندسی با مشارکت آموزش و پرورش و ساختمان بعثت در پارک شهر با ۵۰۰ مترمربع زیربنا در حوزه کودک و نوجوان، از سالن‌های مشارکتی در این شهرستان است که توسط شهرداری تا پایان سال ۹۹ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی، به موضوع علاقه‌مندی مردم شهرستان آباده به کتابخوانی پرداخت و افزود: یک بازنشسته آموزش و پرورش برای کمک به حوزه کتابخوانی، تمام هزینه‌های جاری همانند آب، برق، گاز، تلفن و اینترنت یکی از کتابخانه‌های این شهرستان را تامین کرده است.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان آباده، شمار اعضای فعال کتابخوان این شهرستان را ۱۴ هزار نفر برشمرد و گفت: سهم امانت هر عضو ۱۴ جلد کتاب است.

اسلم بخش ادامه داد: همچنین ۲ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های این شهرستان وجود دارد که سهم هر شهروند آباده‌ای ۲ جلدکتاب است و هشت کانون ادبی به صورت کارگاه نقد و معرفی کتاب، شعر و ادبیات در شهرستان آباده فعالیت می‌کنند.

وی، در مورد برنامه‌های آتی این نهاد فرهنگی نیز اظهار داشت: توسعه کیفی کتابخانه‌های موجود، تلاش برای جذب مشارکت خیران در حوزه کتاب و اهمیت دادن به حوزه کتاب کودک به عنوان نسل آینده اهل مطالعه کشور، از جمله این برنامه‌هاست.

اسلم بخش بیان کرد: استفاده مشترک از همه امکانات شهرهای همجوار در شمال فارس برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در این منطقه موثر است و ما همواره از آن استقبال می‌کنیم.

وی، با بیان اینکه کودک کتابخوان آباده‌ای تفاوتی با کودک کتابخوان اقلیدی ندارد، گفت: رشد متوازن و استفاده مشترک از همه امکانات شهرهای همجوار، در ترویج فرهنگ کتابخوانی در حال و آینده نقش موثری دارد.

همچنین در ادامه این نشست، سید ضیاء شریفی، فعال حوزه کتاب از شهرستان اقلید، گفت: شرایط اقلیمی و سردسیر بودن اقلید و جانمایی غلط در کتابخانه اصلی این شهرستان از مشکلات اساسی در دسترسی به منابع کتابخانه به شمار می‌آید و حل این مشکل نیازمند رسیدگی مسوولان ذی‌ربط است.

هادی اکبرزاده، فعال اجتماعی از شهرستان آباده نیز بیان کرد: در آینده نزدیک، نشست‌های تعاملی مسوولان شهرستان‌های شمالی فارس با هدف توسعه و تعامل درحوزه‌های مختلف برگزار خواهد شد.

شهرستان های اقلید و آباده به ترتیب در فاصله ۲۶۷ و ۲۷۴ کیلومتری شمال شیراز قرار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha