مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت اجرای این طرح در استان اظهار داشت: ۶۵ درصد تولیدات باغی استان مربوط به تاکستان است و ۴۵ درصد سطح زیر کشت باغ های منطقه نیز انگور است که با اجرای طرح فراز تولید انگور به سه برابر می رسد.
محمدعلی شریکیان، لازمه گسترش اجرای این طرح را ایجاد یک خط اعتباری دانست و افزود: روش تربیت انگور در استان عمدتا به صورت خزنده و پاچراغی است که سبب افزایش هزینه های کارگری، کاهش عمر اقتصادی نهال، کاهش کمیت و کیفیت محصول به دلیل عدم نفوذ نور کافی در تاج و کاهش کیفیت محصول در صورت وقوع بارندگی های آخر فصل در زمان برداشت میشود.
وی افزود: در مناطق مستعد با تربیت باغ های انگور به روش نوین داربستی، تولید کمی و کیفی محصول به علت افزایش نورگیری، گل انگیزی در جوانه های ابتدایی، کاهش شیوع آفات و بیماری ها، تسهیل در عملیات مکانیزاسیون و ایجاد تهویه افزایش چشمگیری می یابد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: از سطح اجرا شده طرح فراز در تاکستان های استان ۴۲.۵ هکتار با تامین ۱۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات از محل کمک های فنی و اعتباری، اشتغال روستایی و تبصره ۱۸ به اجرا درآمده و ۳۲.۵ هکتار به صوت خوداجرایی توسط تاکداران انجام شده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۱۸ گونه انگور در تاکستانهای این استان عمل می آید که ارقام عمده آن کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است.
وی گفت: سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در استان تولید می شود که سهم زیادی در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه دارد.
شریکیان افزود: سطح زیر کشت این محصول ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار است که در شهرستان های فاروج، شیروان، بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان پراکنده است.
خراسان شمالی جایگاه پنجم کشور از نظر سطح تاکستان ها و رده دهم از حیث میزان تولید انگور را در میان استان های کشور دارد.
این استان با جمعیت ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و ۴۴ هکتار باغی است.
نظر شما